Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι
Ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι
Μέσα στο σπίτι της Μπάγερν, έχοντας ισοφαρίσει στο τσακ και μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, η Τσέλσι επικράτησε 4-3 (1-1 κ.α.) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης! Ο τεράστιος Ντιντιέ Ντρογκμπά (πρώτα πήρε την μπουκιά απ' το στόμα των Γερμανών κι έπειτα πέτυχε το νικητήριο πέναλτι)και ο ανίκητος Τσεχ (απέκρουσε πέναλτι του Ρόμπεν στην παράταση και άλλο ένα στη «ρωσική ρουλέτα») έδωσαν στους «μπλε» την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας τους!
Σαν… στο σπίτι της μπήκε στο γήπεδο η Μπάγερν. Και δεν έχασε καθόλου χρόνο πριν το κάνει αφιλόξενο. Η Τσέλσι, όμως είχε κάνει «Καμπ Νου». Στην κατηφορίτσα του «Allianz Arena» θα κώλωνε; Στήνοντας το γνωστό τείχος μπροστά από την περιοχή τους, οι «μπλε» επιβεβαίωσαν ότι δεν αισθάνονταν καθόλου άβολα με το ρόλο του αμυνόμενου. Και οι Γερμανοί, όμως, ποτέ δεν αισθάνθηκαν άβολα με το ρόλο του αφεντικού.
Αφού έριξαν, λοιπόν, προειδοποιητικές βολές (σουτ Κρος και κεφαλιά Γκόμεζ) σήμαναν πολιορκία: Με πανικούς των αμυνόμενων («ζεϊμπεκιά» Μποσίνγκουα) και συνεργασίες του Τσεχ με το δοκάρι του να σταματούν τον Ρόμπεν. Η Τσέλσι όμως, έχει περάσει και χειρότερα. Δεν απορρόφησε, λοιπόν, μονάχα τους κραδασμούς. Αλλά απέδειξε κι ότι δεν θεωρούσε ναρκοπέδιο την αντίπαλη περιοχή (επικίνδυνο σουτ Καλού). Τι ειρωνεία, όμως. Ακριβώς την ώρα που υπενθύμιζε πως παίζει κι εκείνη, θα μπορούσε να μείνει πίσω στο σκορ, αν ο Γκόμεζ δεν προσποιούνταν σαν Φαν Μπάστεν και πλάσαρε τελικά σαν… Πατίκας.
Όσο φουριόζα πήγε στ’ αποδυτήρια, άλλο τόσο επέστρεψε απ’ αυτά η Μπάγερν. Με «φούρια» όμως δεν σκόραρε ποτέ κανείς! Πόσω μάλλον σε άμυνες σαν της Τσέλσι. Τι κι αν εκείνη, λοιπόν, πλησίασε εκατοστά (όσα ήταν οφσάιντ ο Ριμπερί πριν εξαργυρώσει την καραμπόλα σε σουτ του Ρόμπεν) από το να προδοθεί; Όσα από τα υπόλοιπα γερμανικά σουτ τρυπούσαν το «πούλμαν», κατέληγαν σε ηρωικές αποκρούσεις των Άγγλων… επιβατών.
Κι αφού δεν έμπαινε με σουτ, οι Γερμανοί είπαν να δοκιμάσουν… εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη καλή κεφαλιά του Μίλερ, λοιπόν, βρήκε τον Τσεχ σ’ ετοιμότητα. Η δεύτερη, όμως τον βρήκε να μαζεύει την μπάλα απ’ τα δίχτυα του και την «Allianz Arena» έτοιμη για απονομή! Την ώρα που η Τσέλσι έμοιαζε να βάζει το κεφάλι κάτω, ο Ντρογκμπά έβαλε μαεστρικά το δικό του στο κόρνερ του Μάτα και επιβεβαίωσε πως το βράδυ θα ήταν… μεγάλο στο Μόναχο!
Ο Ντρογκμπά έστειλε λοιπόν το παιγνίδι στην παράταση και λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος. Στο 5' του έξτρα χρόνου, ανέτρεψε απρόσεκτα το Ριμπερί και η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ρόμπεν, όμως ο Τσεχ ήταν ανίκητος...
Το παιγνίδι πήγε στα πέναλτι. Με τον Νόιερ να αποκρούει την εκτέλεση του Μάτα και να κάνει «αφεντικά» τους Γερμανούς. Και με τον Τσεχ… και το δοκάρι του να φέρνουν τούμπα τα προγνωστικά (στα πέναλτι Όλιτς και Σβάινσταϊγκερ) και να επιτρέπουν έπειτα στον Ντρογκμπά να γράψει ιστορία!
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χουμπ Στέφενς) Νόιερ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Ριμπερί (96’ Όλιτς), Μίλερ (86’ Φαν Μπούιτεν), Ρόμπεν, Γκόμεζ
ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο) Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Λουίς, Μποσίνγκουα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ (73’ Μαλουντά), Μάτα, Καλού (84’ Τόρες), Ντρογκμπά
