Πρόσωπο και στόμα
Πώς αντιμετωπίζουμε πέντε μικρά καθημερινά προβλήματα του προσώπου μας

Το πρόσωπο είναι ένα από τα λίγα σημεία πάνω στο σώμα μας το οποίο μένει εκτεθειμένο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Κοινώς, τα μικρά, καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε εύκολα.

Η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται από τη σκόνη και τους ρύπους του περιβάλλοντος, αλλά και από το άγχος της καθημερινότητας, την κούραση και την κακή διατροφή, και την κληρονομικότητα, έτσι ώστε να προκαλέσουν μια μικρή έξαρση ακμής.

Εκτός της ακμής όμως, υπάρχουν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόσωπο μας και πολλές φορές είναι επίπονα ή επηρεάζουν την εξωτερική μας εμφάνιση.

Αποτέλεσμα αυτών μπορεί να είναι η εμφάνιση κάποιας άφθας, ο επιχείλιος έρπης, οι σακούλες κάτω από τα μάτια και διάφορα ακόμη, που δείχνουν να εμφανίζονται ακριβώς τη στιγμή που δεν το περιμένουμε.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε πέντε από τα πιο συχνά, μικρά καθημερινά προβλήματα που ενδεχομένως να ταλαιπωρήσει το πρόσωπό μας, αλλά και τους καλύτερους, δυνατούς τρόπους για να απαλλαχθούμε από αυτά!

Πανάδες
Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, την Άνοιξη, η αυξημένη έκθεση του προσώπου στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από διάφορα δερματικά προβλήματα. Ένα από τα συχνότερα, είναι οι πανάδες. Οι καφέ, σκουρόχρωμες κηλίδες, μπορεί να εμφανιστούν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αλλά και από ορμονικές διαταραχές του οργανισμού.

Η ιδανική λύση για αυτό το πρόβλημα του προσώπου μας είναι η απαραίτητη προσοχή πριν εμφανιστούν, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να φοράμε αντηλιακό προσώπου καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Εάν δεν μπορούμε όμως, να το προλάβουμε εγκαίρως, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο πιο γνωστός είναι η δημιουργία φυσικών μασκών και η τοποθέτησή τους στην πιο σκούρα περιοχή του δέρματος.

Βασικά συστατικά για τις μάσκες είναι ο χυμός από λεμόνι, ο οποίος πρέπει να μείνει έως και 20 λεπτά στο σημείο πριν το ξεβγάλουμε, αλλά και το κακάο, το οποίο καλό θα ήταν να ξεβγάλουμε την επόμενη ημέρα.

Σπυράκια
Την Άνοιξη, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη γύρη, ενώ οι έντονοι σπασμωδικοί άνεμοι βοηθούν τη γύρη να «ταξιδέψει» κατευθείαν πάνω στο πρόσωπό μας. Εκτός από τα «δάκρυα» στα μάτια μας, η γύρη επηρεάζει και το δέρμα μας, καθώς τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, ενδεχομένως να παρατηρήσουμε μικρή έξαρση της ακμής.

Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει με τη δημιουργία ενός πολύ αποτελεσματικού μείγματος από ένα κουταλάκι μηλόξηδο και τρία κουταλάκια νερό που εξαφανίζουν τα σπυράκια μέσα σε λίγα 24ωρα. Το μηλόξηδο σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή αλλά και αποκαθιστά και τη σωστή ισορροπία του pH στο δέρμα.

Επειδή όμως, σε συνδυασμό με τις αλλεργίες της Άνοιξης φυσικά, μπορεί να επηρεάσει το άγχος, η κούραση, μη σωστή πρόληψη τροφής, και το κάπνισμα, μερικές φορές χρειαζόμαστε μια πιο δραστική φόρμουλα αντιμετώπισής τους. To URGO Filmogel Spots σε μορφή γέλης (gel) είναι εντελώς αόρατο και ιδανικό ακόμη και σε συνδυασμό με make-up. Εμπλουτισμένο με σαλικυλικό οξύ και τεϊέλαιο (tea tree oil) για τριπλή δράση που καθαρίζει το δέρμα, καταπολεμά το βακτήριο P.Acnes, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση της ακμής και επιταχύνει την εξαφάνισή τους σε χρόνο dt.

Επιχείλιος Έρπης
Ο επιχείλιος έρπης εκδηλώνεται με μικρές, επώδυνες φλύκταινες που ομοιάζουν με πεπλατυσμένα σπυράκια και μικρά έλκη στην επιδερμίδα, γύρω και πάνω στα χείλη μας.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του ιού είναι πως μετά την πρώτη φορά που θα εκδηλωθεί η μόλυνση, γίνεται αδρανής, αλλά παραμένει στους ιστούς των νεύρων στο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως ο ιός μπορεί να ενεργοποιηθεί κάθε φορά που επιβαρυνόμαστε ψυχολογικά ή μας μολύνει κάποιος που υποφέρει από τον ιό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Παρόλο που ο επιχείλιος έρπης εξαφανίζεται σε περίπου μία με δύο εβδομάδες, ο πόνος είναι μερικές φορές αφόρητος, για αυτό και συνιστάται η τοποθέτηση πάγου ή μιας ζεστής πετσέτας στο συγκεκριμένο σημείο. Στην πραγματικότητα όμως, η πιο εύκολη λύση είναι η επίσκεψη στο κοντινότερο φαρμακείο και η αγορά ενός προϊόντος που θα θεραπεύσει τον επιχείλιο έρπητα σε όλα τα στάδιά του, ενώ ταυτόχρονα θα σταματήσει και την εξέλιξή του.

Σακούλες ματιών
Οι σακούλες που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια είναι ένα βασικό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς σήμερα, κυρίως χάρη στις πολλαπλές γκριμάτσες του προσώπου μας και τα αυξημένα επίπεδα στρες σε καθημερινή βάση.

Οι λόγοι που προκαλούν τις σακούλες στα μάτια θα μπορούσαν να είναι γενετικοί, λόγω προχωρημένης ηλικίας, αλλά ο πιο συνήθης οφείλεται στην κατακράτηση υγρών του οργανισμού μας.

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής τους, είναι η μείωση πρόσληψης αλατιού, η αύξηση κατανάλωσης νερού αλλά και η τοποθέτηση δύο κρύων μεγάλων κουταλιών στα μάτια μας κάθε πρωί. Έτσι, θα αποφύγουμε το πρήξιμο και οι σακούλες θα εξαφανιστούν σε μερικά κιόλας 24ωρα.

Άφθες
Ένα ακόμη πολύ συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στο πρόσωπό μας είναι οι άφθες του στόματος. Αυτές μπορεί να οφείλονται είτε στο αυξημένο στρες, είτε και σε κάποια βλάβη ιστού στο στόμα, ή στην κατανάλωση εσπεριδοειδών, όπως λεμόνια, πορτοκάλια, ανανάς, μήλα, ντομάτες και φράουλες.

Ενδεχομένως και στο συνδυασμό όλων των παραπάνω. Επιπλέον, η ονυχοφαγία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αιτίες που μας φέρνουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της εμφάνισης μιας άφθας, διότι τα χέρια μεταφέρουν αρκετά μικρόβια κατευθείαν στο στόμα.

Ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης μιας άφθας λέγεται πως είναι τα «μπουκώματα» με νερό και σόδα, όμως σπάνια είναι αποτελεσματικά. 

Τα παραπάνω προβλήματα είναι απόλυτα φυσιολογικά, όμως, οι λύσεις είναι πολλές και οι τρόποι αντιμετώπισής τους ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός μας. Σημασία έχει πως υπάρχει τρόπος ώστε τα μικρά αυτά προβλήματα προσώπου να μην μας αφήσουν κανένα σημάδι!

Send to Facebook

Συλλογική και ενεργό διαχείριση των επικίνδυνων ουσιών

Στις 22 Οκτωβρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) μαζί με τους εταίρους του θα κηρύξει την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2018 που θα διαρκέσει από τις 22/10/2018 - 26/10/2018 και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη συλλογική και ενεργό διαχείριση των επικίνδυνων...

16/10/2018 16:23

Δείτε το βίντεο

Οι διατροφικές μας επιλογές είναι κάτι που πρέπει πάντα να είναι σεβαστό, όμως δεν έχετε ποτέ αναρωτηθεί για το ποια θα ήταν η αντίδραση κάποιου χορτοφάγου όταν καταναλώσει κρέας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από αυτό; Στο παρακάτω video, λοιπόν, η Stephanie Potakis, που ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταναλώσει κρέας για 22 χρόνια,...

16/10/2018 00:00

15η Οκτωβρίου

  Η 15η Οκτωβρίου, αποτελεί ημέρα αναφοράς στο Λευκό Μπαστούνι που στηρίζει, οδηγεί και ανοίγει το δρόμο στα τυφλά άτομα και στα άτομα με προβλήματα όρασης. Είναι ευρείας και μεγαλύτερης σημασίας η έννοια του λευκού μπαστουνιού. Αποτελεί σήμα κατατεθέν της τυφλότητας, δίνει το αίσθημα της αυτονομίας και της μη εξάρτησης...

15/10/2018 12:53

Πανικοβάλλεσαι συχνά;

Το άγχος μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από άγχος και στρες, λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Πανικοβάλλεσαι, δεν μπορείς να ηρεμήσεις ενώ σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο σενάριο. Αν έχεις βρεθεί ποτέ σε...

13/10/2018 14:46

Επιστημονική μελέτη

Οι οικογένειες με πολλά παιδιά έχουν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Όσο πιο μεγάλο είναι το μέγεθος της οικογένειας, τόσο περισσότερο μειωμένη είναι η πιθανότητα καρκίνου στις γυναίκες και στους άνδρες, ιδίως στους δεύτερους. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές του Ινστιτούτου...

13/10/2018 00:00

Πρώτη φορά

Για πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται μεταμόσχευση από οροθετικό δότη και ο δέκτης δεν βγαίνει θετικός στον HIV- "Δεν είχαν άλλη επιλογή" λένε οι γιατροί και τελικά δικαιώνονται Για να σώσουν ένα παιδί που έπασχε από σοβαρή ηπατική ασθένεια, οι γιατροί στη Νότια Αφρική δεν είχαν άλλη επιλογή από το να του μεταμοσχεύσουν μέρος του...

10/10/2018 11:55

Έρευνα

Μια νέα μέθοδος που αναλύει τις εικόνες των αξονικών τομογραφιών της καρδιάς, μπορεί να προβλέψει κάποιους από τους ασθενείς που κινδυνεύουν με έμφραγμα, ακόμη και χρόνια προτού αυτό συμβεί Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον 'Ελληνα καθηγητή καρδιαγγειακής ιατρικής του Πανεπιστημίου...

09/10/2018 12:07

Συστηματική Άσκηση

H συστηματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να μειώσουν ή ακόμα και να κόψουν το τσιγάρο. Αρκετοί καπνιστές, που δεν μπορούν να διακόψουν τη συνήθεια του καπνίσματος, επιλέγουν διάφορους τρόπους, προκειμένου να αποφύγουν την εξάρτηση από τη νικοτίνη. Τελευταίες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει, ωστόσο, πως...

08/10/2018 16:01

Τα καλά της άσκησης

Τα άτομα που κάνουν τακτικά έστω και ήπιας έντασης άσκηση κινδυνεύουν λιγότερο από ένα σοβαρό εγκεφαλικό στο μέλλον σε σύγκριση με όσους δεν είναι δραστήριοι σωματικά, δείχνει μια νέα σουηδική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας. Στο πλαίσιο της μελέτης τους,...

08/10/2018 15:27

Καθημερινή Διατροφή

  Η βρώμη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πρώτες τροφές που έρχονται στο μυαλό μας όταν γίνεται λόγος για υγιεινή διατροφή. Ασφαλώς και όχι άδικα, μιας και η βρώμη έχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη στην υγεία, όπως το ότι περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και επιβραδύνουν...

07/10/2018 09:34

Όταν ο πονοκέφαλός σας σάς ειδοποιεί ότι χρειάζεστε τροφή.

Η περιορισμένη διατροφή που ξεφεύγει από το συνηθισμένο σας πρόγραμμα γευμάτων μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα, πείνα και πόνο. Οι πονοκέφαλοι είναι η απάντηση του σώματός σας στην πείνα. Είναι ένα μήνυμα ότι έχετε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης πονοκεφάλων που προκαλούνται...

05/10/2018 06:50

Τροφή για τα μάτια

  Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μια εξαιρετικά συχνή πάθηση των ματιών και κύρια αιτία τύφλωσης στα άτομα 50 ετών και άνω. Χαρακτηρίζεται από τις εκτενείς βλάβες στην περιοχή του ματιού που ονομάζεται ωχρά κηλίδα, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του οπίσθιου τμήματος του ματιού, στον αμφιβληστροειδή χιτώνα,...

04/10/2018 06:51

Back to Top