Σαν σήμερα, στις 7 Ιουλίου 1550 η σοκολάτα έφτασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και όλοι μας χρωστάμε ένα γλυκό ευχαριστώ στους Ισπανούς. Βέβαια οι πρώτοι κόκκοι κακάο ήρθαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη από τον Χριστόφορο Κολόμβο ανάμεσα στο 1502-1504, μετά την τέταρτη επίσκεψή του στον «Νέο Κόσμο». Ό.τι και να ισχύει λοιπόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι η σοκολάτα έφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. 

Για την ιστορία, η καθιέρωση της ημερομηνίας, τέθηκε το 2015, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 465 χρόνων από τότε που η σοκολάτα έφτασε στην Ευρώπη και έγινε αγαπημένος... εθισμός για μικρούς και μεγάλους που δύσκολα μπορεί να του αντισταθεί κανείς.

 
 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Εκτός από τις 7 Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας γιορτάζεται και στις 13 Σεπτεμβρίου. Επίσης στις 28 Ιουλίου είναι η Εθνική Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος και στις 7 Νοεμβρίου η Εθνική Ημέρα Γλυκόπικρης Σοκολάτας με Αμύγδαλα!

Αν δεν θυμάστε πώς αντιδράσατε την πρώτη φορά που δοκιμάσατε σοκολάτα στη ζωή σας, δείτε στα βίντεο που ακολουθούν πώς αντιδρούν τα μωρά που τρώνε σοκολάτα για πρώτη φορά.

Η σοκολάτα είναι μμμμμ!