Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το κομμάτι που λείπει αποτελούσε το κεντρικό τμήμα μιας αποσυναρμολογημένης γέφυρας πάνω από τον ποταμό Ούμπα, κοντά στον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Οκτιαμπρκαγια. Αναφορές για την εξαφάνισή του εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο στη ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης VK.

Μετά την πρώτη εμφάνιση της αναφοράς στην ιστοσελίδα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολλοί κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι κλέφτες ήταν υπεύθυνοι για την εξαφάνιση. Ωστόσο, φωτογραφίες από τις 16 Μαΐου στο VK έδειξαν ότι το κεντρικό τμήμα είχε σπάσει και πέσει στο νερό του ποταμού.

Αλλά στις 26 Μαΐου, νέες αεροφωτογραφίες αποκάλυψαν ότι η γέφυρα είχε εξαφανιστεί εντελώς από το νερό.

«Το πήραν άγνωστοι. Και στον βυθό δεν υπάρχουν μεγάλα συντρίμμια. Τα φυσικά φαινόμενα δεν θα μπορούσαν να γκρεμίσουν τη γέφυρα», γράφει η σελίδα VT που παρουσίασε αεροφωτογραφίες.

Οι ντόπιοι, οι οποίοι δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι η εξαφάνιση δεν ήταν πράξη της φύσης, έχουν αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η γέφυρα, η οποία συνέδεε κάποτε τα χωριά Αϊκούβεν και Λοβορέζο, αποσυναρμολογήθηκε πριν από αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.