Από το 1962 που τον πρωτοείδαμε στο «Δρ. Νο» μέχρι σήμερα, ο Τζέιμς Μποντ δεν ήταν και πολύ της… οικολογίας. Σκεφτείτε όλα αυτά τα ταξίδια που έκανε, τα όπλα και τα οχήματα που χρησιμοποίησε, τις καταστροφές που προκάλεσε. Ωστόσο στην 25η ταινία του, που ξεκινάει σύντομα γυρίσματα, θα τον δούμε για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Μην πάει βέβαια ο νους σας σε κανένα συμβατικό μοντέλο για οικολόγους οικογενειάρχες. Aston Martin θα οδηγεί ο Ντάνιελ Κρεγκ, και μάλιστα μοντέλο που θα πιάνει μέχρι 250 χλμ/ώρα! Σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, που αναπαράγει και ο (πολύ) πιο έγκυρος Guardian, το νέο αυτοκίνητο του 007 θα είναι η ηλεκτρική Aston Martin Rapide E.

 

Στην επιλογή αυτή επέμενε ο σκηνοθέτης Κάρι Φουκουνάγκα, και η Aston Martin – που συνεργάζεται με τον Μποντ από τον «Χρυσοδάχτυλο» του 1964 – θα παραχωρήσει ένα από τα 155 μοντέλα που κατασκευάζει, και τα οποία θα αρχίσουν να καταφθάνουν στα χέρια των αγοραστών από το τέλος του 2019. Των αγοραστών, οι οποίοι – να το πούμε και αυτό σε περίπτωση που σε μερικούς μπουν ιδέες – θα καταβάλουν 250.000 λίρες Αγγλίας προκειμένου να αποκτήσουν ένα από αυτά.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Aston Martin αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering και εξωτερικά βασίζεται στη Rapide S.

Δύο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στον πίσω άξονα με συνδυαστική απόδοση λίγο πάνω από τους 610 ίππους και 950 Nm ροπής. Με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Rapide E αναμένεται να πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα και να αγγίζει μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Τους δύο ηλεκτροκινητήρες θα τροφοδοτεί ένα σύστημα 800 volt, με μια συστοιχία μπαταριών απόδοσης 65 kWh, τοποθετημένη στο χώρο που προηγουμένως καταλάμβανε ο πανίσχυρος V12 βενζινοκινητήρας. Η αυτονομία της Rapide E αναμένεται να ξεπερνάει τα 320 χιλιόμετρα. Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με την πρώτη «γκαζιά» του πρωτότυπου που έχει κατασκευαστεί, το οποίο ανέβασε πρόσφατα στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Άντι Πάλμερ.