Πρόδερος ΚΟΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ για Κάρτα Φιλάθλου, Γήπεδο Λεμεσού και άλλα: “Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει θέμα κοντά μας και να το βάλουμε στο συρτάρι”

O αθλητισμός και κυρίως ο αθλητής, βρίσκεται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και στόχος του είναι να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, το οποίο θα πάρει τον αθλητισμό ένα βήμα πιο μπροστά, είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Σημείωσε, παράλληλα, ότι έχουν συζητήσει και με την ΚΟΕ, με την οποία επίκειται μια νέα συνάντηση πολύ σύντομα, αλλά και την ΚΟΕΑΣ, ούτως ώστε να δώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα κίνητρα στους αθλητές για να προετοιμαστούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για διάκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκυο το 2020.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του επισημαίνει την απουσία Υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Κάρτα Φιλάθλου είναι νομοθεσία που ψήφισε η κυπριακή Βουλή και ο ΚΟΑ εφαρμόζει αυτό τον νόμο.

Προτεραιότητες ΔΣ ΚΟΑ

Ερωτηθείς ποιες προτεραιότητες ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ έχουν θέσει και ποιο είναι το όραμα και οι σχεδιασμοί τους, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι έχουν πολλά στο μυαλό τους και θέλουν να αγγίξουν πολλούς τομείς του αθλητισμού, διευκρινίζοντας ότι «τον πρώτο καιρό ασχοληθήκαμε με πράγματα που δεν θέλαμε, πράγματα που δεν έπρεπε να ασχοληθούμε και μας πήραν πολλούς μήνες, όμως τώρα θέλουμε να εφαρμόσουμε μαζί με τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, μαζί με τη Διεύθυνση και το προσωπικό, ένα πρόγραμμα, το οποίο στόχο και σκοπό έχει να πάρουμε τον αθλητισμό ένα βήμα πιο μπροστά».

Εξάλλου, «αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το καθήκον μας, αυτός είναι ο ρόλος μας, γι΄ αυτό έχουμε διοριστεί εκεί, γι΄ αυτό έχουμε επιλεγεί. Είναι μια σκυταλοδρομία και στον ΚΟΑ, όπως και σε άλλους οργανισμούς».

Είναι, συνέχισε, «η μεγάλη μας ευχή και ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις σκέψεις μας, οι οποίες ξεκινούν από τους υφιστάμενους σχεδιασμούς που έχει ο οργανισμός όσον αφορά τον αθλητισμό, σε νέους σχεδιασμούς που ετοιμάζουμε τώρα, αλλά και μεταρρυθμίσεις μέσα στον ίδιο τον οργανισμό, ούτως ώστε να τον κάνουμε πιο αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ποια είναι η δική του σφραγίδα που θέλει να αφήσει στον ΚΟΑ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι δεν θέλει να αφήσει πράγματα ατέλειωτα, ανοικτά κεφάλαια και να κληρονομούνται στους επόμενους.

«Σαν νέος Πρόεδρος έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου και το έχω πει στους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει θέμα κοντά μας και να το βάλουμε στο συρτάρι, να το κρύψουμε και να μην ασχοληθούμε μαζί του», σημείωσε.

Δελτία υγείας

Σε ερώτηση για τα Δελτία Υγείας των αθλητών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι στο θέμα αυτό έχουν κάνει μια πάρα πολύ στοχευμένη και προσεχτική δουλειά.

«Μιλήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους, τους γιατρούς κυρίως του ΑΣΥΑ, την Αθλητιατρική Εταιρεία, Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών, αθλητών, Ομοσπονδίες, κ.λπ., και έχουμε συστήσει μια ad hoc Επιτροπή που αφορά τη μεταρρύθμιση στον τομέα των δελτίων υγείας. Προεδρεύει ο συνάδελφος από το ΔΣ, ο Ανδρόνικος Ανδρονίκου και έχει αναλάβει προϊστάμενος του Τμήματος των Δελτίων Υγείας, ο Ανδρέας Μαρκίδης», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι τις αλλαγές που θα γίνουν στον τομέα των Δελτίων Υγείας θα τις παρουσιάσουν και στο κοινό και πρόσθεσε ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στην Επιτροπή, είναι να ελαχιστοποιήσουν «όσο γίνεται τις ανοικτές τρύπες που υπήρχαν στο σύστημα για να το εκμεταλλεύεται κάποιος και να κάνει παρατυπία, για να μην πω και παρανομία», όπως είπε.

«Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα, το οποίο θα μπει σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά και που θα έχει σαν πρώτο μέλημα την ασφάλεια των αθλητών, ασφαλώς, σε συνεργασία με τους γιατρούς του ΑΣΥΑ, αυτό είναι δεδομένο, αλλά και από την άλλη πλευρά, να είναι ένα σύστημα που δεν θα επιτρέπει, σε κάποιον που θέλει να το χρησιμοποιήσει με λάθος τρόπο, γιατί τα δελτία υγείας είναι όπως και ο τίτλος τους, η υγεία των αθλητών, αφορούν την υγεία και εμείς πρέπει να βεβαιωθούμε ότι γίνονται οι σωστές εξετάσεις από τους σωστούς ανθρώπους, ελέγχονται από τους γιατρούς, επίσης, και εμείς θα εκδίδουμε, έχοντας υπόψιν ότι το περιθώριο λάθους είναι πάρα πολύ μικρό», τόνισε.

«Δεν υπάρχει το τέλειο σύστημα, αλλά πιστεύουμε ότι με αυτές τις αλλαγές θα είναι ένας πολύ βελτιωμένος τρόπος έκδοσης των δελτίων υγείας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θα γίνουν αλλαγές στα κριτήρια έκδοσης των δελτίων υγείας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι θα υπάρχουν πολλές αλλαγές και κάποιες θα είναι ριζικές.

«Είναι μεταρρύθμιση τρομερή που γίνεται, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ήρθε εκείνη η περίπτωση που μας ταλαιπώρησε και μας ταρακούνησε, αλλά έγινε η αφορμή, ούτως ώστε να βελτιωθεί το σύστημα σε πολύ μεγάλο βαθμό», υπογράμμισε.

Κάρτα φιλάθλου

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου, ο κ. Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε ότι η Κάρτα είναι νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή και ο ΚΟΑ εφαρμόζει αυτό τον νόμο.

«Αρχικά, ο νόμος θα εφαρμοζόταν από την ΚΟΠ και τα Σωματεία. Αρνήθηκαν να το κάνουν και έτσι ο κλήρος έπεσε στον ΚΟΑ. Επειδή από την ημέρα που ανέλαβα, όπου πάω και όπου σταθώ, μου λένε φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, καταργήστε την κάρτα, αλλάξτε την κάρτα, κάνετε την κάρτα, δεν είναι θέμα του ΚΟΑ. Εμείς μπορούμε να πούμε καταργήστε την και να μην καταργηθεί ποτέ. Μπορούμε να πούμε μην την καταργήσετε και να καταργηθεί αύριο, οπόταν αυτό θέλω να το κάνω εντελώς γνωστό σε όλους και να το αντιληφθούμε ελπίζω για πολλοστή φορά όλοι μας», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η Κάρτα δούλεψε για μια ποδοσφαιρική σεζόν.

«Όποιος λέει ότι μόνο κακά έφερε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, λέει ψέματα. Όποιος λέει ότι μόνο καλά έφερε, επίσης, λέει ψέματα. Δεν είναι άσπρο και μαύρο. Επηρέασε την προσέλευση του κόσμου; Ναι την επηρέασε. Υπάρχει αριθμός φιλάθλων που δεν πάει στα γήπεδα λόγω της κάρτας και αν θα λέμε, όχι δεν επηρέασε, νομίζω το λέμε για εσωτερική κατανάλωση. Έχει επηρεάσει. Αλλά δεν είναι το μόνο που επηρεάζει τον κόσμο από τα γήπεδα», σημείωσε.

Όπως είπε, έχουν γίνει έρευνες και ο ΚΟΑ θα κάνει μια νέα επιστημονική έρευνα, τώρα που ξεκαθάρισε το θέμα.

«Γράφτηκαν αρκετοί λόγοι, οι οποίοι δεν μπορεί να περνούν στο ντούκου. Για παράδειγμα τα γήπεδα, τα οποία έχουν προβλήματα, οι πολιτικοί, με ήττα και με όμικρον γιώτα, ο ΚΟΑ, η ΚΟΠ, τα στημένα παιχνίδια, τα στοιχήματα, η βία, η διαιτησία. Όλα αυτά και άλλα τόσα. Η κάρτα φιλάθλου, φυσικά το νεότερο φρούτο. Τα τηλεοπτικά που βλέπεις όλα τα παιχνίδια. Όλα αυτά έχουν επηρεάσει», πρόσθεσε.

Από την άλλη , συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, η κάρτα έγινε αιτία να μην υπάρξει το παραμικρό περιστατικό βίας στα γήπεδα.

«Πολλοί λένε ότι αφού δεν υπάρχει κόσμος, δεν υπάρχει βία. Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη θέση. Όμως, ένα θετικό για παράδειγμα ότι εγώ πήρα τον εγγονό μου στο γήπεδο, δεν τον έπαιρνα προηγουμένως, ανησυχούσα πολύ, τώρα τον παίρνω και φεύγουμε με ασφάλεια. Γλίτωσαν πολλά πρόστιμα οι ομάδες. Υπάρχει μια τάξη, η οποία δεν υπήρχε προηγουμένως. Όμως, εμείς που ασχολούμαστε με το αντικείμενο και τον αθλητισμό γενικότερα, έχουμε υποχρέωση να βελτιώσουμε όλους τους τομείς που έθιξα προηγουμένως και άλλους τόσους, για να φέρουμε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα», είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε, επίσης, ότι είχε την ευλογία να είναι στους πάγκους πολλών ομάδων, όταν τα γήπεδα ήταν γεμάτα, «αλλά υπήρξαν και περιστατικά τα οποία δεν μας τιμούν ούτε σαν λαό, ούτε σαν άθλημα».

«Κατά συνέπεια, νομίζω ότι παίζει πολύ αρνητικό ρόλο, το γεγονός ότι γίνεται μια συζήτηση συνεχώς, θα καταργηθεί, θα ανασταλεί, θα γίνει, δε θα γίνει. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Αν θα ανασταλεί να ανασταλεί και να τελειώσουμε, αν θα καταργηθεί να καταργηθεί να τελειώσουμε, αν θα συνεχίσει να συνεχίσει», δήλωσε. Σύνολο, «72.000 έχουν εκδώσει κάρτα φιλάθλου. Η άποψη μου είναι ότι αν ξεκαθαρίσουμε ότι η κάρτα μένει, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Οπόταν νομίζω ότι θα πρέπει κατά τρόπο να ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται», συμπλήρωσε.

Όταν ανοίξει η Βουλή, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα και υπογράμμισε ότι ο ΚΟΑ είναι το όργανο που θα εφαρμόσει την οποιαδήποτε απόφαση.

Γήπεδα ποδοσφαίρου και το νέο γήπεδο Λεμεσού

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανέγερση του γηπέδου στη Λεμεσό, αλλά και η αναβάθμιση/ανακαίνιση των άλλων γηπέδων, ο κ. Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε ότι κανένα γήπεδο δεν έχει κριθεί ακατάλληλο σήμερα ή προχθές.

«Πολλά έχουν κριθεί ότι έχουν προβλήματα και έχουν, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Εκείνοι που αποφασίζουν για την καταλληλόλητα των γηπέδων, είναι ένα ανεξάρτητο σώμα, η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων που διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναφέρει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εμείς σαν ΚΟΑ συμμετέχουμε στην Αρχή αυτή, αλλά μέχρι εκεί. Δεν αποφασίζουμε, δεν επηρεάζουμε την Αρχή και δε της λέμε τι να κάνει», είπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι αν η Αρχή έρθει αύριο και πει ότι το άλφα γήπεδο δεν είναι κατάλληλο, δεν το αδειοδοτεί.

«Ο ΚΟΑ είναι ιδιοκτήτης δύο σταδίων ποδοσφαίρου μόνο, εκτός από τους άλλους αθλητικούς χώρους, κλειστά στάδια, κ.λπ., το Μακάρειο και το Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», στην Πάφο, οπόταν αν έρθει η Αρχή και μας πει, αυτό το γήπεδο ή το άλλο δεν μπορεί να πάρει άδεια, εμείς το κλείνουμε, τελεία, δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα για μας. Το πρώτιστο είναι η ασφάλεια των φιλάθλων, αυτών που πηγαίνουν στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την ασφάλεια τους. Σε καμιά περίπτωση», σημείωσε.

Όπως είπε, για το Μακάρειο, που γράφτηκαν και λέχθηκαν τόσα πολλά, η Αρχή έχει αδειοδοτήσει μέρος του Μακαρείου και έχει κλείσει κάποιες κερκίδες.

«Κάνουμε κάποια έργα μέσα, αλλά δεν είναι έργα τεράστια. Για να φτιάξουμε όλα τα γήπεδα και να διορθώσουμε τα προβλήματα που έχουν χρειάζεται και χρόνος αλλά και πολύ χρήμα». Ο ΚΟΑ, συνέχισε, είναι διατεθειμένος να βάλει τις γνώσεις , να αναλάβει τη διαχείριση των σταδίων με τα βελτιωτικά έργα και να υποβάλει συμπληρωματικό προϋπολογισμό κάποιων εκατομμυρίων, ο οποίος να εγκριθεί. «Εμείς για το Μακάρειο έχουμε κάνει μελέτη και η Αρχή Αδειοδότησης γνωρίζω ότι κάνει μελέτη για όλα τα γήπεδα και σύντομα θα μας ενημερώσει ανάλογα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το γήπεδο της Λεμεσού, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι όταν τελειώσουν με τις αλλαγές που γίνονται, θα ενημερώσουν και τον κόσμο.

Υποδομές Φυτίδειου -ΓΣΟ

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αθλητικές υποδομές του παλιού Φυτιδείου-ΓΣΟ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι έγινε μια τριμερής συμφωνία μεταξύ Δήμου Λεμεσού, ΤΕΠΑΚ και ΚΟΑ, σημειώνοντας ότι το ΤΕΠΑΚ είχε αναφέρει ότι χρειάζεται ένα μήνα περίπου χρονικό διάστημα, για να διερευνήσει κάποια θέματα που είχε.

«Έχει παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα και έχει διευθετηθεί μια νέα συνάντηση των τριών στις 31 Ιουλίου. Οπόταν σε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όμως, βρισκόμαστε πάρα – πάρα πολύ κοντά, παρόλες τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στο να παρθεί μια τελική απόφαση»,πρόσθεσε.

Στήριξη αθλητών ενόψει Ολυμπιακών 2020

Ερωτηθείς με ποιους τρόπους ο ΚΟΑ θα στηρίξει τους αθλητές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, αλλά και άλλων επίσημων υποχρεώσεων τους, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ο αθλητισμός και κυρίως ο αθλητής βρίσκεται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του ΚΟΑ.

«Εμείς γι΄ αυτό είμαστε εκεί. Για να σπρώχνουμε τον αθλητή προς το να προπονείται χωρίς προβλήματα και να βγάζουμε τον καλύτερο του εαυτό μέσα από τη δουλειά που γίνεται από τους προπονητές τους, την ομοσπονδία, τις οικογένειες τους φυσικά και ούτω καθεξής. Υπάρχουν σχεδιασμοί στον ΚΟΑ που αφορούν τον αθλητισμό υψηλής επίδοσης και όλοι οι αθλητές μας που διακρίνονται, βρίσκονται μέσα σε αυτό τον σχεδιασμό», επεσήμανε.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε ενδεικτικά σε πρόσφατη συνέντευξη του Παύλου Κοντίδη, στην οποία είπε ότι παλιά υπήρχαν προβλήματα, τώρα ένας αθλητής που βρίσκεται στο ψηλότερο επίπεδο μπορεί να ζήσει την οικογένεια του από τον σχεδιασμό που υπάρχει από τον ΚΟΑ. «Αυτό μας ικανοποιεί γιατί ήταν και είναι ο κύριος μας στόχος», σημείωσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε, επιπρόσθετα, ότι ετοιμάζουν ένα σχεδιασμό για νεαρότερους αθλητές που έχουν προοπτική.

«Ετοιμάζουμε κριτήρια, ούτως ώστε να γίνεται ένας κατάλογος των παιδιών, αθλητών και αθλητριών που παρουσιάζουν προοπτική και εμείς να τους στηρίζουμε από τις νεαρές τους ηλικίες, γιατί μέχρι να πιάσουν κάποιο όριο και να μπουν σε σχεδιασμό πώς θα ζουν αυτά τα παιδιά;», σημείωσε.

Θα πρέπει, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, «να έχουν τη στήριξη της πολιτείας και εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε και αυτό το σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα αυτή τη χρονιά, έχουμε συζητήσει και με την ΚΟΕ, με την οποία επίκειται μια νέα συνάντηση πολύ σύντομα, αλλά και με τη μεγαλύτερη ομοσπονδία στίβου, την ΚΟΕΑΣ, ούτως ώστε να αξιοποιήσουμε την ολυμπιακή χρονιά και να επικεντρωθούμε στο να δώσουμε όσο μεγαλύτερα κίνητρα γίνεται στους αθλητές μας για να προετοιμαστούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για διάκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκυο το 2020».

Γι΄ αυτό «μπήκαμε στην τελική ευθεία, επικεντρωνόμαστε εκεί, τίποτα δεν μας αποπροσανατολίζει. Είμαστε συγκεντρωμένοι προς το 2020 στο Τόκυο και έχουμε ζητήσει από τις Ομοσπονδίες, όποιο θέμα παρουσιαστεί μπροστά τους, το οποίο θεωρούν ότι χρειάζεται να το δούμε εμείς, επιπροσθέτως των υφισταμένων σχεδιασμών, είμαστε στη διάθεση τους να μας γράψουν, να έρθουν να μας ενημερώσουν και εμείς δεν θα το αφήσουμε χωρίς να το αγγίξουμε», συμπλήρωσε.

Κοινωνικός αθλητισμός

Σε ερώτηση σχετικά με τους σχεδιασμούς του ΚΟΑ για τον κοινωνικό αθλητισμό, και ιδιαίτερα για τα αθλήματα του υπερμαραθωνίου, τριάθλου, μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι έχουν σχεδιασμό και για αυτά τα αθλήματα.

Όπως είπε, ο κοινωνικός αθλητισμός τους ενδιαφέρει πάρα – πάρα πολύ.

«Έχουμε και το πρόγραμμα μας «Αθλητισμός Για Όλους» που είναι ένα διαμάντι για τον Οργανισμό και έχουμε ήδη 16.000 μέλη σε αυτό το πρόγραμμα, που δείχνει και την επιτυχία του θεσμού, και ασχολείται από νεαρή ηλικία, από 15, 16 μέχρι την τρίτη ηλικία, οπόταν εμείς δεν ασχολούμαστε μόνο με τον αγωνιστικό αθλητισμό. Έχουμε την έγνοια να αναμείξουμε όσους περισσότερους μπορούμε συμπατριώτες μας στο να αθλούνται, να τους πιέσουμε, να τους σπρώξουμε, αλλά και τα νεαρά παιδιά, και εκεί στοχεύουμε», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι κάνουν σχεδιασμό για να φτιάξουν γήπεδα και αίθουσες στα εκπαιδευτήρια, τα οποία να ανοίξουν στο κόσμο και στους μαθητές.

«Όσον αφορά τα αθλήματα τα οποία έχετε πει, νοιώθω ότι όπου μπορούμε να παρέμβουμε ουσιαστικά και με χορηγίες το κάνουμε και καλούμε πάντοτε τους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων και τέτοιων αθλημάτων, να είναι σε συνεχή επικοινωνία με την υπηρεσία μας. Έχουμε εκεί υπηρεσία ικανή, κυρίως από παλιούς αθλητές, οι οποίοι έχουν και διάθεση, έχουν και γνώση, και θέλουμε να τους ενθαρρύνουμε να έρθουν να μας φέρουν εισηγήσεις και εμείς να ανοίξουμε τα φτερά μας και προς αυτές τις κατευθύνσεις»,συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για την έλλειψη υποδομών για προετοιμασία αθλητών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «έχουμε την τάση και το κίνητρο να φτιάχνουμε σχεδιασμούς για σήμερα και αύριο», ενώ ο σχεδιασμός πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος.

«Έτσι γίνονται οι υποδομές. Γι΄ αυτό δυσκολευόμαστε και ο κόσμος δεν έχει να αθληθεί και ψάχνουμε τόπους. Τώρα που έχουμε περάσει και την οικονομική κρίση, σε μεγάλο βαθμό, ελπίζω ότι θα φτιάξουμε και το θέμα του προϋπολογισμού του ΚΟΑ, ο οποίος παραμένει στα ίδια επίπεδα και μειώνεται καθημερινά, γιατί οι μισθοί και τα ωφελήματα αυξάνονται, οπόταν από κάπου αφαιρούνται εκείνα τα ποσά. Κατά συνέπεια, νοιώθω την ανάγκη ότι θα πρέπει με τη νέα χρονιά να κάνουμε ένα πλάνο μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, ούτως ώστε να φτιάξουμε τις υποδομές μας», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι είχε μεταβεί πρόσφατα στο Μαυροβούνιο, εκπροσωπώντας στους Αγώνες Μικρών Κρατών, τον Υπουργό Παιδείας, και από όλες τις χώρες εκεί, μόνο η Μάλτα και η Κύπρος δεν είχε Υφυπουργό ή Υπουργό Αθλητισμού.

«Κατά συνέπεια νοιώθω ότι είναι κάτι που χρειάζεται ο τόπος. Ο αθλητισμός έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα της μικρής μας χώρας, έχουμε ολυμπιονίκες, έχουμε παγκοσμιονίκες στον χώρο μας και θα πρέπει να δημιουργηθεί Υφυπουργείο αθλητισμού. Δε τον λέω για προσωπικό όφελος, το λέω για το όφελος της χώρας μας. Χρειάζεται και θα πρέπει σιγά -σιγά να γίνει, όπως έγιναν κάποια υφυπουργεία, τα οποία πριν μερικά χρόνια φαινόντουσαν άπιαστο όνειρο», υπογράμμισε.

Σε καταληκτικό μήνυμα του, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ο αθλητισμός είναι υπόθεση όλων μας και δεν πρέπει να τον βλέπουμε με το πρόσκαιρο συμφέρον .

«Εμείς η νέα Διοίκηση και θέλω να ευχαριστήσω μέσω σας τους συναδέλφους μου στο ΔΣ και την Γενική Διευθύντρια, γιατί σπαταλάμε πάρα πολλές ώρες, πρέπει να το τονίσω ότι είναι και αμισθί, αλλά το κάνουμε για την αγάπη μας για τον αθλητισμό. Εμείς κάνουμε τον σχεδιασμό και βάζουμε τις βάσεις για ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Θέλουμε βοήθεια όμως σε αυτό από πολλούς φορείς, γιατί μπορούμε να βγάλουμε και άλλα αστέρια στο αθλητικό στερέωμα, έχουμε πολλά παιδιά που περιμένουν την ευκαιρία τους, από εμάς θέλουν το σπρώξιμο και την ενθάρρυνση μας», κατέληξε.

Send to Facebook

Europa League

Ο Απόλλων Λεμεσού βρίσκεται ξανά ένα βήμα μακριά από τους ομίλους του Europa League και έχει ως στόχο να επαναλάβει αυτό που πέτυχε τις δύο τελευταίες χρονιές αλλά και το 2013 και το 2014, να παίξει σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολλανδικής Αϊντχόφεν, με τον πρώτο αγώνα...

22/08/2019 13:01

Αρχίζει την Παρασκευή το πρωτάθλημα

  Το 81ο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας, το Πρωτάθλημα Cyta, βρίσκεται προ των πυλών. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Παρασκευή 23 Αυγούστου με τη Νέα Σαλαμίνα να υποδέχεται την Πάφος F.C. Θα ακολούθησε το Σάββατο ο αγώνας της Δόξας με την Ομόνοια, την Κυριακή ο αγώνας της ΑΕΛ με την Ανόρθωση...

21/08/2019 13:06

Στον..αέραη έναρξη του πρωταθλήματος

Με ανακοίνωσε που εξέδωσε η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων αναφέρει ότι δεν έχει προχωρήσει στην αδειοδότηση πέντε γηπέδων πρώτης κατηγορίας:   Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΑΣ) σε συνεδρία της τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 εξέτασε τις αιτήσεις Αδειοδότησης που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές...

20/08/2019 12:48

Champions League

Το ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί τον Άγιαξ απόψε στις 22:00 στο ΓΣΠ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα play-off του Champions League (Cytavision).Δύσκολο το έργο των Πρωταθλητών Κύπρου, απέναντι στους Πρωταθλητές Ολλανδίας, όμως, η προσπάθεια θα γίνει με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης εβδομάδας στο...

20/08/2019 12:47

Eθνικές ομάδες

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου πάμε ΓΣΠ και στηρίζουμε την ομάδα που μας ενώνει, στηρίζουμε την Εθνική Κύπρου που αγωνίζεται με αντίπαλο το Καζακστάν στις 19:00. Ο αγώνας είναι για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2020 και μοναδικός στόχος της ομάδας μας είναι οι τρεις βαθμοί.Οι Κύπριοι φίλαθλοι...

19/08/2019 12:25

Champions League

O Ισπανός Mateu Lahoz θα διευθύνει τον πρώτο αγώνα ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και τον Άγιαξ. Ένας διαιτητής με πλούσιες παραστάσεις, έχοντας διευθύνει και το clasico Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά οι ορισμοί: APOEL FC (CYP) – AFC Ajax (NED)Referee: Antonio Mateu Lahoz (ESP)Assistant Referee 1: Pau Cebrián Devís (ESP)Assistant Referee 2: Roberto Díaz Pérez Del Palomar (ESP)Fourth Official: José Luis Munuera...

18/08/2019 13:28

Europa League

Μία θέση στα πλει οφς του Europa League διεκδικούν απόψε ΑΕΚ και Απόλλωνας κόντρα σε Γάνδη και Αούστρια Βιέννης αντίστοιχα. Πρώτος θα αρχίσει την προσπάθεια του ο Απόλλωνας, που θα φιλοξενήσει στο Στάδιο ΓΣΠ την Αούστρια Βιέννης στον επαναληπτικό του 2-1. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20:00.Στην Κύπρο ο Απόλλωνας στους προηγούμενους...

15/08/2019 14:12

Πήρε το διπλό στην έδρα της Καραμπάχ

Το ΑΠΟΕΛ πήρε το διπλό στην έδρα της Καραμπάχ αφού κέρδισε με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εκεί όπου θα περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι ΠΑΟΚ-Άγιαξ. Για τους γαλαζοκίτρινους σκόραρε ο Ντε Βινσέντι με πέναλτι στο 34ο λεπτό και ο Μάτιτς στο 68ο λεπτό. Η Καραμπάχ ολοκλήρωσε το παιγνίδι με 10 ποδοσφαιριστές...

13/08/2019 21:11

Champions League

Σε ρυθμούς επαναληπτικού αγώνα με την Καραμπάκ το ΑΠΟΕΛ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και με στόχο την πρόκριση. Ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί στο Tofiq Bähramov adına Respublika Stadionu του Μπακού και θα αρχίσει στις 19:30.Μετά την ήττα με 2-1 την περασμένη εβδομάδα στο Στάδιο ΓΣΠ, οι πρωταθλητές...

13/08/2019 12:59

To έχει ακόμα ο Βρζιλιάνος!

Ο Ρομπέρτο Κάρλος επανέλαβε το ανεπανάληπτο φάουλ του 1997 στο Γαλλία - Βραζιλία, έστω και αν οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Και πάλι όμως το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Είναι το πιο μνημιώδες γκολ στην καριέρα του Ρομπέρτο Κάρλος. Αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων των ποδοσφαιρόφιλιων. Όταν στο...

10/08/2019 13:15

Europa League

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον Απόλλωνα στα play-off  του Europa League αφού στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την Αούστρια Βιέννης. Ο Μάρκοβιτς με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα στο 14', ο Κλέιν επίσης με πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 για τους Αυστριακούς...

09/08/2019 06:25

Europa League

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα πλέιοφ του Europa League. Αντίπαλος του Απόλλωνα σε περίπτωση που προκριθεί επί της Αούστρια, είναι ο νικητής του ζευγαριού Χάουγκεσουντ – Αϊντχόφεν. Πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας.

05/08/2019 15:08

Back to Top