Τροποποιήσεις στους κανονισμούς
Περίληψη των αλλαγών στους κανονισμούς διαιτησίας
Δείτε πιο κάτω σε περίληψη τις σημαντικότερες τροποποιήσεις που ισχούν στους κανονισμούς διαιτησίας από την ποδοσφαιρική χρονιά 2019-2020 και συγκεκριμένα, τίθενται σε εφαρμογή από τις 25 Ιουνίου 2019.

Κανονισμός 3
 • Ο ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο από το πλησιέστερο σημείο της πλάγιας γραμμής, εκτός και αν ο διαιτητής αποφασίσει διαφορετικά.
Κανονισμός 4
 • Οι εσωτερικές φανέλες μπορούν να είναι πολύχρωμες / με σχέδια αν το χρώμα τους είναι ακριβώς το ίδιο με το μανίκι της φανέλας.
Κανονισμός 5
 • Ο διαιτητής δεν μπορεί να αλλάξει μια απόφασή του μετά την επανέναρξη του αγώνα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δείξει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα για μια προηγούμενη παράβαση.
 • Αν ο διαιτητής εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο για να πάει στον χώρο ανασκόπησης του VAR ή αν καλέσει τους ποδοσφαιριστές να επανέλθουν πίσω στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του ημιχρόνου, μπορεί να αλλάξει την απόφασή του.
 • Οι παράγοντες μιας ομάδας που είναι ένοχοι για απρεπή συμπεριφορά μπορούν να τιμωρηθούν με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Αν δεν μπορεί να εντοπιστεί ο παραβάτης, τότε ο πρώτος προπονητής θα δεχτεί την κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.
 • Σε περίπτωση που δοθεί πέναλτι, ο εκτελεστής του πέναλτι μπορεί να λάβει περίθαλψη ή αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του και στη συνέχεια να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο και να εκτελέσει το λάκτισμα.
Κανονισμός 7
 • Διευκρίνιση της διαφοράς μεταξύ του διαλείμματος για «ενυδάτωση» (3 λεπτά) και του διαλείμματος για «ξεδίψασμα» (1 λεπτό).
Κανονισμός 8
 • Η ομάδα που κερδίζει στο στρίψιμο του νομίσματος μπορεί να επιλέξει να κάνει το εναρκτήριο λάκτισμα.
 • Ελεύθερο Διαιτητού - η μπάλα αφήνεται στον τερματοφύλακα (αν το παιχνίδι σταμάτησε μέσα στην επανορθωτική περιοχή) ή για έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας που άγγιξε τελευταίος την μπάλα στο σημείο της τελευταίας επαφής. Όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές (και των δύο ομάδων) πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 4 μέτρα μακριά.
Κανονισμός 9
 • Επαναρχίζει το παιχνίδι με ελεύθερο Διαιτητού αν η μπάλα αγγίξει τον διαιτητή (ή οποιοδήποτε άλλο διαιτητή) και σημειωθεί τέρμα, αλλάξει η κατοχή της μπάλας ή αρχίζει μια νέα επίθεση.
Κανονισμός 10
 • Ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να σημειώσει τέρμα ρίχνοντας τη μπάλα στο τέρμα της αντίπαλης ομάδας.
Κανονισμός 12
 • Το κείμενο σχετικά με την παράβαση με το χέρι έχει επαναδιατυπωθεί για να υπάρξει μεγαλύτερη αποσαφήνιση/συνέπεια, με σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το πότε θα πρέπει (και πότε δεν πρέπει) να τιμωρηθεί το «μη σκόπιμο» χέρι.
 • Επιβεβαίωση ότι μια «παράνομη» παράβαση με το χέρι από έναν τερματοφύλακα μέσα στη δική του επανορθωτική περιοχή δεν τιμωρείται με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.
 •  Αν, μετά από μια πλάγια επαναφορά  (ένα αράουτ) ή μετά από σκόπιμη πάσα της μπάλας από έναν συμπαίκτη του, ο τερματοφύλακας αποτυγχάνει να λακτίσει την μπάλα ή προσπαθεί να λακτίσει την μπάλα για να την επαναφέρει στο παιχνίδι, τότε ο τερματοφύλακας μπορεί να πάρει την μπάλα με τα χέρια του.
 • Ο διαιτητής μπορεί να καθυστερήσει να τιμωρήσει με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα έναν παίκτη μέχρι την επόμενη διακοπή, εάν η ομάδα που δέχθηκε την παράβαση εκτελέσει στα γρήγορα ένα ελεύθερο λάκτισμα για να δημιουργήσει μια ευκαιρία επίτευξης τέρματος.
 • Η κίτρινη κάρτα για έναν «απρεπή» πανηγυρισμό τέρματος ισχύει ακόμα και αν το τέρμα ακυρωθεί.
 • Κατάλογος με τις παρατηρήσεις / παραβάσεις που επιφέρουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες για τους παράγοντες των ομάδων.
 • Όλες οι λεκτικές παραβάσεις τιμωρούνται με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα.
 • Το λάκτισμα ενός αντικειμένου τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο όπως η ρίψη ενός αντικειμένου.

Κανονισμός 13
 • Μετά την εκτέλεση ενός έμμεσου ελεύθερου λακτίσματος, ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει να δείχνει το σήμα του έμμεσου εάν είναι ξεκάθαρο ότι  δεν μπορεί να σημειωθεί τέρμα απευθείας (π.χ. στα περισσότερα έμμεσα από οφσάιντ).
 • Για τα ελεύθερα λακτίσματα υπέρ της αμυνόμενης ομάδας μέσα στην δική της επανορθωτική περιοχή, η μπάλα βρίσκεται στο παιχνίδι μόλις λακτισθεί και κινηθεί ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται η μπάλα να περάσει εκτός της επανορθωτικής περιοχής.
 • Όταν υπάρχει ένα αμυντικό «τείχος» με τουλάχιστον 3 ποδοσφαιριστές, όλοι οι επιτιθέμενοι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από το «τείχος». Δίνεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα αν δεν τηρείται η απόσταση αυτή.
Κανονισμός 14
 • Τα δοκάρια και τα δίχτυα δεν πρέπει να μετακινούνται όταν εκτελείται ένα πέναλτι και ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να τα αγγίζει.
 • Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μέρος του ενός ποδιού του πάνω ή κατά μήκος της γραμμής τέρματος όταν θα εκτελεσθεί ένα πέναλτι. Δεν μπορεί να σταθεί πίσω από τη γραμμή τέρματος.
 • Εάν γίνει μια παράβαση μετά που ο διαιτητής δώσει το σήμα για την εκτέλεση ενός πέναλτι αλλά πριν εκτελεσθεί το πέναλτι, τότε θα πρέπει να εκτελεσθεί το πέναλτι και μετά να τιμωρήσει με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα τον παραβάτη παίκτη.
Κανονισμός 15
 • Οι αντίπαλοι παίκτες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα από το σημείο της πλάγιας  γραμμής όπου πρόκειται να εκτελεσθεί μια πλάγια επαναφορά( ένα αράουτ), ακόμη και αν ο εκτελεστής βρίσκεται πίσω από την πλάγια γραμμή.
Κανονισμός 16
 • Σε από τέρματος λάκτισμα, η μπάλα είναι στο παιχνίδι μόλις λακτισθεί και κινείται ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται η μπάλα να περάσει εκτός της επανορθωτικής περιοχής.
Send to Facebook

Παρασκευή/ ΓΣΖ

Όλο το βάρος της προσπάθειας για την Εθνική μας ομάδα Παίδων U17 στον αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής με αντίπαλο τη Γαλλία.Ο άτυχος απολογισμός της πρεμιέρας μας, είναι γεγονός ότι δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες για τη συνέχεια (με τις δεδομένες απουσίες και από τις αποβολές), όμως οι ελπίδες για το καλύτερο...

23/10/2019 16:36

Champions League:

Η 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League βρίσκεται προ των πυλών της με τα φαβορί να θέλουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να πάρουν ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στους "16".   Μεγάλες "μάχες" αναμένονται το βράδυ (22/10) για την 3η αγωνιστική...

22/10/2019 13:01

Εθνικές ομάδες

Πρεμιέρα σήμερα στον 5ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 που φιλοξενούμε στην Κύπρο και η Εθνική μας θα αρχίσει την προσπάθεια της με αντίπαλο τη Σλοβακία.Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο ΓΣΖ και θα αρχίσει στις 15:00 με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους.Ο αγώνας θα μεταδίδεται...

22/10/2019 12:52

Εθνική ομάδα Παίδων U17

Ανίστροφη μέτρηση για την έναρξη των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας Παίδων U17 στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της UEFA.Όπως είναι γνωστό, οι αγώνες του ομίλου που συμμετέχει η Εθνική μας θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο και η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

21/10/2019 12:13

Πρόγραμμα και τηλεοπτικές μεταδόσεις

Επιστροφή στο Πρωτάθλημα Cyta με τη διεξαγωγή των αγώνων της 6ης αγωνιστικής. Μετά τις υποχρεώσεις των Εθνικών μας, οι ομάδες επιστρέφουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς και το πρόγραμμα της αγωνιστικής, περιλαμβάνει αμφίρροπες αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει η Κυριακάτικη αναμέτρηση στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" μεταξύ...

18/10/2019 11:24

Πρωτάθλημα Futsal

Με τις αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής συνεχίζεται την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου η δράση του Πρωταθλήματος Ανδρών Futsal.Απευθείας από τη Cytavision με τη στήριξη της ΚΟΠ ο αγώνας που θα διεξαχθεί στο Κίτιον Αθλητικό Κέντρο μεταξύ της Ανόρθωσης με το ΑΠΟΕΛ, που θα αρχίσει στις 19:00.Οι υπόλοιποι αγώνες της 3ης...

16/10/2019 13:07

Πετόσφαιρα

Ανόρθωση ή Robo Markets ΑΕΛ; Γύρω στις 22:00 ή και βάλε της Τρίτης 15 Οκτωβρίου 2019 θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα για την ομάδα που θα κατακτήσει το Σούπερ – Καπ Γυναικών. Ένας τίτλος που είτε η «Μεγάλη Κυρία» το κατακτήσει είτε η «βασίλισσα» θα δώσει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Κίτιον Αθλητικό...

15/10/2019 12:44

Εθνικές ομάδες

Με αντίπαλο τη Λευκορωσία συνεχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων.Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο N. Papas Group «Αμμόχωστος - Επιστροφή» και θα αρχίσει στις 15:30 με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους.Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά εδώ: 

15/10/2019 12:43

Το βίντεο σοκάρει!

Πολύ άσχημη εξέλιξη είχε για τον Πάτρικ Ντέι ο αγώνας του με τον τον Τσάρλς Κόνγουελ στο Σικάγο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας). Στον 10 γύρο, ο 22χρονος Κόνγουελ εξαπέλυσε την τελειωτική του -άγρια- επίθεση στον αντίπαλό του, με τον Ντέι να πέφτει άσχημα με το κεφάλι στο ρινγκ και να βρίσκεται αυτήν τη στιγμή...

14/10/2019 13:14

Εθνικές ομάδες

Τον ερχόμενο μήνα ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Euro 2020 και η Εθνική μας εντός Νοεμβρίου θα δώσει δύο αγώνες.Στις 16 Νοεμβρίου θα φιλοξενήσουμε τη Σκωτία στο Στάδιο ΓΣΠ και λίγες ημέρες αργότερα (19/11) θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας το Βέλγιο στο φινάλε της  προκριματικής φάσης.Ο εντός έδρας...

14/10/2019 13:11

Εθνική-Εθρο 2020

Με τη Ρωσία, τη σημερινή μας αντίπαλη στο Στάδιο ΓΣΠ, βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι στη διοργάνωση της προκριματικής φάσης που διανύουμε και συγκεκριμένα στις 11 του περασμένου Ιουνίου όταν χάσαμε με 1-0.Το γκολ που καθόρισε το αποτέλεσμα Στάδιο Niznhi Novgorοd σημείωσε στο 38ο λεπτό ο Ιόνοφ.Η Εθνική μας αγωνίστηκε...

13/10/2019 11:36

Εθνική ομάδα

Μετά τη σπουδαία νίκη στο Καζακστάν με ανατροπή, επιστροφή στο Στάδιο ΓΣΠ για την Εθνική μας με νέες δύσκολες εξετάσεις.Αντίπαλος μας η Ρωσία, που σε επτά αγώνες μετρά 18 βαθμούς με μοναδικές απώλειες την ήττα της στο Βέλγιο και προέρχεται από το επιβλητικό 4-0 σε βάρος της Σκωτίας και χρειάζεται ακόμη ένα...

13/10/2019 11:35

Back to Top