Τροποποιήσεις στους κανονισμούς
Περίληψη των αλλαγών στους κανονισμούς διαιτησίας
Δείτε πιο κάτω σε περίληψη τις σημαντικότερες τροποποιήσεις που ισχούν στους κανονισμούς διαιτησίας από την ποδοσφαιρική χρονιά 2019-2020 και συγκεκριμένα, τίθενται σε εφαρμογή από τις 25 Ιουνίου 2019.

Κανονισμός 3
 • Ο ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο από το πλησιέστερο σημείο της πλάγιας γραμμής, εκτός και αν ο διαιτητής αποφασίσει διαφορετικά.
Κανονισμός 4
 • Οι εσωτερικές φανέλες μπορούν να είναι πολύχρωμες / με σχέδια αν το χρώμα τους είναι ακριβώς το ίδιο με το μανίκι της φανέλας.
Κανονισμός 5
 • Ο διαιτητής δεν μπορεί να αλλάξει μια απόφασή του μετά την επανέναρξη του αγώνα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δείξει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα για μια προηγούμενη παράβαση.
 • Αν ο διαιτητής εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο για να πάει στον χώρο ανασκόπησης του VAR ή αν καλέσει τους ποδοσφαιριστές να επανέλθουν πίσω στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του ημιχρόνου, μπορεί να αλλάξει την απόφασή του.
 • Οι παράγοντες μιας ομάδας που είναι ένοχοι για απρεπή συμπεριφορά μπορούν να τιμωρηθούν με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Αν δεν μπορεί να εντοπιστεί ο παραβάτης, τότε ο πρώτος προπονητής θα δεχτεί την κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.
 • Σε περίπτωση που δοθεί πέναλτι, ο εκτελεστής του πέναλτι μπορεί να λάβει περίθαλψη ή αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του και στη συνέχεια να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο και να εκτελέσει το λάκτισμα.
Κανονισμός 7
 • Διευκρίνιση της διαφοράς μεταξύ του διαλείμματος για «ενυδάτωση» (3 λεπτά) και του διαλείμματος για «ξεδίψασμα» (1 λεπτό).
Κανονισμός 8
 • Η ομάδα που κερδίζει στο στρίψιμο του νομίσματος μπορεί να επιλέξει να κάνει το εναρκτήριο λάκτισμα.
 • Ελεύθερο Διαιτητού - η μπάλα αφήνεται στον τερματοφύλακα (αν το παιχνίδι σταμάτησε μέσα στην επανορθωτική περιοχή) ή για έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας που άγγιξε τελευταίος την μπάλα στο σημείο της τελευταίας επαφής. Όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές (και των δύο ομάδων) πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 4 μέτρα μακριά.
Κανονισμός 9
 • Επαναρχίζει το παιχνίδι με ελεύθερο Διαιτητού αν η μπάλα αγγίξει τον διαιτητή (ή οποιοδήποτε άλλο διαιτητή) και σημειωθεί τέρμα, αλλάξει η κατοχή της μπάλας ή αρχίζει μια νέα επίθεση.
Κανονισμός 10
 • Ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να σημειώσει τέρμα ρίχνοντας τη μπάλα στο τέρμα της αντίπαλης ομάδας.
Κανονισμός 12
 • Το κείμενο σχετικά με την παράβαση με το χέρι έχει επαναδιατυπωθεί για να υπάρξει μεγαλύτερη αποσαφήνιση/συνέπεια, με σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το πότε θα πρέπει (και πότε δεν πρέπει) να τιμωρηθεί το «μη σκόπιμο» χέρι.
 • Επιβεβαίωση ότι μια «παράνομη» παράβαση με το χέρι από έναν τερματοφύλακα μέσα στη δική του επανορθωτική περιοχή δεν τιμωρείται με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.
 •  Αν, μετά από μια πλάγια επαναφορά  (ένα αράουτ) ή μετά από σκόπιμη πάσα της μπάλας από έναν συμπαίκτη του, ο τερματοφύλακας αποτυγχάνει να λακτίσει την μπάλα ή προσπαθεί να λακτίσει την μπάλα για να την επαναφέρει στο παιχνίδι, τότε ο τερματοφύλακας μπορεί να πάρει την μπάλα με τα χέρια του.
 • Ο διαιτητής μπορεί να καθυστερήσει να τιμωρήσει με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα έναν παίκτη μέχρι την επόμενη διακοπή, εάν η ομάδα που δέχθηκε την παράβαση εκτελέσει στα γρήγορα ένα ελεύθερο λάκτισμα για να δημιουργήσει μια ευκαιρία επίτευξης τέρματος.
 • Η κίτρινη κάρτα για έναν «απρεπή» πανηγυρισμό τέρματος ισχύει ακόμα και αν το τέρμα ακυρωθεί.
 • Κατάλογος με τις παρατηρήσεις / παραβάσεις που επιφέρουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες για τους παράγοντες των ομάδων.
 • Όλες οι λεκτικές παραβάσεις τιμωρούνται με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα.
 • Το λάκτισμα ενός αντικειμένου τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο όπως η ρίψη ενός αντικειμένου.

Κανονισμός 13
 • Μετά την εκτέλεση ενός έμμεσου ελεύθερου λακτίσματος, ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει να δείχνει το σήμα του έμμεσου εάν είναι ξεκάθαρο ότι  δεν μπορεί να σημειωθεί τέρμα απευθείας (π.χ. στα περισσότερα έμμεσα από οφσάιντ).
 • Για τα ελεύθερα λακτίσματα υπέρ της αμυνόμενης ομάδας μέσα στην δική της επανορθωτική περιοχή, η μπάλα βρίσκεται στο παιχνίδι μόλις λακτισθεί και κινηθεί ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται η μπάλα να περάσει εκτός της επανορθωτικής περιοχής.
 • Όταν υπάρχει ένα αμυντικό «τείχος» με τουλάχιστον 3 ποδοσφαιριστές, όλοι οι επιτιθέμενοι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από το «τείχος». Δίνεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα αν δεν τηρείται η απόσταση αυτή.
Κανονισμός 14
 • Τα δοκάρια και τα δίχτυα δεν πρέπει να μετακινούνται όταν εκτελείται ένα πέναλτι και ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να τα αγγίζει.
 • Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μέρος του ενός ποδιού του πάνω ή κατά μήκος της γραμμής τέρματος όταν θα εκτελεσθεί ένα πέναλτι. Δεν μπορεί να σταθεί πίσω από τη γραμμή τέρματος.
 • Εάν γίνει μια παράβαση μετά που ο διαιτητής δώσει το σήμα για την εκτέλεση ενός πέναλτι αλλά πριν εκτελεσθεί το πέναλτι, τότε θα πρέπει να εκτελεσθεί το πέναλτι και μετά να τιμωρήσει με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα τον παραβάτη παίκτη.
Κανονισμός 15
 • Οι αντίπαλοι παίκτες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα από το σημείο της πλάγιας  γραμμής όπου πρόκειται να εκτελεσθεί μια πλάγια επαναφορά( ένα αράουτ), ακόμη και αν ο εκτελεστής βρίσκεται πίσω από την πλάγια γραμμή.
Κανονισμός 16
 • Σε από τέρματος λάκτισμα, η μπάλα είναι στο παιχνίδι μόλις λακτισθεί και κινείται ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται η μπάλα να περάσει εκτός της επανορθωτικής περιοχής.
Send to Facebook

Europa League

Την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης, αυτή την εβδομάδα καλούνται να ολοκληρώσουν το έργο τους.Ο λόγος για τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ που την Πέμπτη δίνουν τους επαναληπτικούς τους αγώνες για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa Leauge. Ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα πρόκρισης του Απόλλωνα,...

15/07/2019 11:39

ΑΕΚ- Petrocub (18:30), Kauno Žalgiris-Απόλλων (20:00)

Οι δύο ομάδες μας που συμμετείχαν πέρσι στους ομίλους του Europa League, η ΑΕΚ και ο Απόλλων, ανοίγουν την αυλαία των Κυπριακών συμμετοχών στα Κύπελλο Ευρώπης για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020, θέλοντας να επαναλάβουν το περσινό, μεγάλο τους επίτευγμα. Πρώτη στην ποδοσφαιρική μάχη ρίχνεται η ΑΕΚ Λάρνακας. Στις 18:30 αντιμετωπίζει...

11/07/2019 11:10

ΚΟΠ-Κύπελλο

Σύμφωνα με την Προκήρυξη του Κυπέλλου Κύπρου Coca-Cola  2019/2020, η συμμετοχή στη διοργάνωση Α’, Β’ Κατηγορίας είναι προαιρετική.Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη διοργάνωση το αργότερο, μέχρι τις 23 Ιουλίου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι.Πρέπει επίσης τα Σωματεία...

09/07/2019 13:01

ΝΒΑ

Ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι την... πέταξε πάλι την «βόμβα» του! Όπως αναφέρει ο έγκριτος δημοσιογράφος του «ESPN», ο Καουάι Λέοναρντ ενημέρωσε τις ενδιαφερόμενες για εκείνον ομάδες πως θα υπογράψει στους Κλίπερς. Την ίδια στιγμή, οι Θάντερ θα δώσουν μέσω ανταλλαγής τον Πολ Τζορτζ στην ομάδα του Λος Άντζελες, για να πάρουν...

06/07/2019 12:09

Οι δύο πρώτοι αγώνες

Αρχίζει σήμερα η προημιτελική φάση του Κόπα Άφρικα της Αιγύπτου με τη διεξαγωγή των πρώτων δύο αγώνων. Στις 19:00 το Μαρόκο αντιμετωπίζει το Μπενίν και στις 22:00 η Ουγκάντα τίθεται αντιμέτωπη με τη Σενεγάλη. Τα προημιτελικά συνεχίζονται αύριο. Στις 19:00 η Νιγηρία αντιμετωπίζει το Καμερούν και στις 22:00, η οικοδέσποινα Αίγυπτος,...

05/07/2019 09:29

Πρόεδρος ΚΟΠ

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Πρωταθλήματος Cyta αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 με φιλοδοξία να ζήσουμε μια ανταγωνιστική χρονιά σε γεμάτα γήπεδα.Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας πριν από τη διαδικασία της σημερινής κλήρωσης, η Ομοσπονδία δηλώνει και φέτος έτοιμη να ανταποκριθεί και σε αυτή...

03/07/2019 13:57

Συγχαρητήρια από ΚΟΑ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού με σημερινή του ανακοίνωση συγχαίρει θερμά τον πρωταθλητή μας στη Γυμναστική Μάριο Γεωργίου για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο δίζυγο στο φινάλε των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μίνσκ. Ο Μάριος Γεωργίου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, παρά τον τραυματισμό του χθες και πέτυχε ένα ακόμη...

30/06/2019 21:52

Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο Βετεράνων νικώντας στον τελικό την Ομόνοια με 1-0

Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο Βετεράνων νικώντας στον τελικό την Ομόνοια με 1-0.Η φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Βετεράνων έγινε υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και σε αυτήν συμμετείχαν 17 ομάδες οι οποίες αγωνίστηκαν σε επαρχιακά Πρωταθλήματα.Ο τελικός έγινε στο προπονητικό κέντρο της Ομόνοιας Ηλίας Πούλλος...

27/06/2019 11:32

Η Ομόνοια το πιο φτηνό εισιτήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στην τελευταία του συνεδρία ενέκρινε τις τιμές εισόδου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta περιόδου 2019 - 2020 όπως αυτές καθορίστηκαν από τις ομάδες.  Σημειώνεται ότι οι ομάδες με αίτημα τους στην Ομοσπονδία μπορούν να ζητούν μείωση των τιμών των εισιτηρίων για εντός έδρας αγώνες τους.

27/06/2019 11:31

GREEK FREAK

Ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ είναι Έλληνας! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε MVP σκορπώντας συγκίνηση και ολοκληρώνοντας την παραμυθένια ιστορία του από το... μηδέν ως την κορυφή του κόσμου. Ο «Greek Freak», λοιπόν, έκανε... πράγματα και θαύματα τη σεζόν που πέρασε με τους Μιλγουόκι Μπακς και κατάφερε να αναδειχθεί σε πολυτιμότερο...

25/06/2019 13:53

Κυπριακό πρωτάθλημα

Σε εξέλιξη η μεταγραφική περίοδος. Ενημέρωση για τις μεταγραφές και εγγραφές ποδοσφαιριστών από τις ομάδες μας, μέσω της ιστοσελίδες της ΚΟΠ.Δευτέρα, 24 Ιουνίου*Ζητήθηκε από την Ομοσπονδία της Ισπανίας για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού το διεθνές πιστοποιητικό εγγραφής του Diego AGUIRRE PARRA (18/10/1990).

24/06/2019 13:03

Μαθαίνουν αντίπαλο

Μετά την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα, σειρά σήμερα για να μάθουν τους πρώτους τους αντιπάλους στην Ευρώπη παίρνουν το ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ. Το ΑΠΟΕΛ αρχίζει την Ευρωπαϊκή του προσπάθεια από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Στην κλήρωση που θα αρχίσει γύρω στις 13:00 ώρα Κύπρου, θα κληρωθεί να αντιμετωπίσει ομάδα που...

19/06/2019 12:25

Back to Top