Ελλάδα
Αυτές είναι οι παραλίες "διαμάντια" μια ανάσα από την Αθήνα και...δωρεάν

Η Ελλάδα πολύ σωστά χαρακτηρίζεται το πιο ωραίο οικόπεδο του κόσμου με παραλίες φημισμένες στα πέρατα της οικουμένης. Ποιος σας είπε ότι στην Αττική δεν υπάρχουν παραδεισένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά;

Δείτε που μπορείτε να κάνετε απολαυστικές βουτιές μια ανάσα από την Αθήνα:

1. ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ
Σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από το κέντρο του Πειραιά βρίσκεται μία από τις πιο παραδοσιακές παραλίες της πόλης. Λόγω του ότι βρίσκεται μέσα στην πόλη, όμως, δυσκολεύει αφάνταστα όσους πάνε για μπάνιο με το αυτοκίνητό τους αφού το πάρκινγκ είναι μεγάλο πρόβλημα. Η παραλία βρίσκεται αμέσως μετά το λιμάνι της Καστέλλας και λίγο πριν από τον Ναυτικό Ομιλο.

2. ΕΔΕΜ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου. Το όνομά της προέρχεται από το κέντρο που βρίσκεται στην αρχή της. Μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα με το τραμ και να κατεβείτε στον σταθμό Εδέμ που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας.

3. ΠΛΑΖ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μία από τις πολλές οργανωμένες πλαζ του παραλιακού μετώπου. Μετατράπηκε, ωστόσο, από τον πρώην Δήμο Ελληνικού σε έναν χώρο που ο κόσμος μπορεί να κάνει μπάνιο δωρεάν και παράλληλα να απολαμβάνει υπηρεσίες που λίγο μακρύτερα θα πλήρωνε πολύ ακριβά. Η είσοδός της βρίσκεται στην πεζογέφυρα της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο.

4. ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Για παραλία που βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας, η μηδενική, σε κάποια σημεία, αξιοποίησή της προκαλεί έκπληξη. Για να φτάσετε εκεί κατευθύνεστε μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος προς το Σούνιο και ακολουθείτε την πινακίδα «Παραλία Γλυφάδας». Χρειάζεται προσοχή, όμως, γιατί η πινακίδα αυτή βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο πριν φτάσετε στην πόλη της Γλυφάδας.

5. ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΒΟΥΡΙ
Με μία θαυμάσια αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος, η παραλία έχει πολύ κόσμο ακόμα και τις καθημερινές. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Οδηγείτε στη λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση το Σούνιο, ακολουθείτε την πρώτη πινακίδα για Καβούρι και μπαίνετε στην οδό Ηλιου. Η παραλία βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου.

6. ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΙ
Λίγο μετά τον Αγιο Νικόλαο, το Μεγάλο Καβούρι είναι άλλη μία όμορφη παραλία με αρκετό ελεύθερο χώρο για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο χωρίς να πληρώσουν για ξαπλώστρες και ομπρέλες. Προσπεράστε τον Αγιο Νικόλαο και συνεχίστε κατά μήκος της ακτής μέχρι να τη συναντήσετε.

7. ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΜΠΑΡΔΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Η είσοδος για την παραλία βρίσκεται λίγο μετά το 33ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου. Πρόκειται για μία εξαιρετική παραλία, σε έναν κόλπο που την προστατεύει από τα κύματα. Είναι, επίσης, μεγάλη σε μήκος και πολύ άνετη.

8. ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Στο 36ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου, ο Αγιος Δημήτριος είναι μία στενή παραλία, η οποία, ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία να καθίσουν στη σκιά, αφού, σε απόσταση λίγων μέτρων από το κύμα, έχουν φυτευτεί αρκετά πεύκα. Κάποιοι μικροί φοίνικες που έχουν φυτευτεί δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από την αίσθηση του «εξωτικού».

9. ΠΕΥΚΟ
Βρίσκεται στο 41ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου, λίγο μετά το Grand Resort στο Λαγονήσι. Είναι μία παραλία ιδιαίτερα δημοφιλής σε όσους αποφεύγουν το «οργανωμένο» αφού υπάρχει μόνο μία καντίνα που πουλάει τα απαραίτητα.

10. ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
Ο μαύρος βράχος στην αριστερή πλευρά έχει δώσει το όνομά του στη γνωστή παραλία της Σαρωνίδας. Βρίσκεται στο 46ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου και, παρά το γεγονός ότι είναι καλά οργανωμένη, έχει αρκετό ελεύθερο χώρο.

11. ΑΓ. ΝΙΚΟΛ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
Από τις καλύτερες επιλογές. Η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο. Θα πρέπει να μπείτε στον παράδρομο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και να κάνετε δεξιά στο τελευταίο στενό πριν ξαναβγείτε στη Λ. Σουνίου.

12. ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ
Μεγάλη παραλία με καφέ άμμο και άπλετο ελεύθερο χώρο αφού παραμένει ακόμα ανεκμετάλλευτη. Είναι πολύ εύκολο να την εντοπίσετε αφού εκτείνεται σε όλο το μήκος της Παλαιάς Φώκαιας.

13. ΘΥΜΑΡΙ
Βρίσκεται στο 54ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου και είναι μία πολύ αγαπητή παραλία για όσους δεν ενδιαφέρονται για πιο οργανωμένες καταστάσεις. Λίγο πριν φτάσετε, καλό είναι να κόψετε ταχύτητα γιατί το δρομάκι της εισόδου δεν φαίνεται εύκολα και αν το περάσετε θα πρέπει να κάνετε αναστροφή στη Λεωφόρο Σουνίου.

14. ΧΑΡΑΚΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Η παραλία βρίσκεται στο 62ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου, λίγο μετά το νησί του Πατρόκλου. Χωρίς κανενός είδους τουριστική οργάνωση, αλλά και χωρίς μαγαζιά σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να κολυμπήσετε βλέποντας τον Πάτροκλο και, αν δεν θέλετε να κάνετε ηλιοθεραπεία, να καθίσετε κάτω από τη σκιά ενός πεύκου.

15. ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ ΣΟΥΝΙΟΥ
Η παραλία βρίσκεται στο 72ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου, τέσσερα χιλιόμετρα μετά τον ναό του Ποσειδώνα, μέσα στον οικισμό Πασά Σουνίου. Η παραλία είναι γνωστή μόνο σε όσους έχουν σπίτι στην περιοχή, οπότε είναι βέβαιο ότι δεν θα πέσετε σε συνωστισμό.

16. ΕΡΩΤΟΣΠΗΛΙΑ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Όποιος θέλει να πάει Σάββατο ή Κυριακή στην Ερωτοσπηλιά θα πρέπει να ξυπνήσει νωρίς γιατί το μεσημέρι γίνεται το αδιαχώρητο. Για να τη βρείτε κατευθύνεστε προς Πόρτο Ράφτη, στρίβετε αριστερά στο σούπερ μάρκετ του Γέγου και όταν φτάσετε στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στρίβετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας.

17. ΧΑΜΟΛΙΑ
Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες. Ακολουθήστε τον δρόμο που ξεκινά πριν από το Πόρτο Ράφτη και συνδέει την περιοχή με τη Λούτσα. Ακολουθήστε τις πινακίδες για Χαμολιά και θα πέσετε επάνω στην παραλία. Πηγαίνοντας μπορείτε να κάνετε μία στάση για να δείτε τον ναό της Αρτέμιδας.

18. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΤΣΑΣ
Οσοι ξέρουν λίγο περισσότερο την περιοχή προτιμούν να κολυμπήσουν στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Αν έρχεστε από τη Λεωφόρο Μαραθώνος στρίβετε δεξιά στο φανάρι της οδού Αρίωνος, μετά τη διασταύρωση της Καλλιτεχνούπολης, και συνεχίζετε για έξι χιλιόμετρα μέχρι να φτάσετε στην παραλία.

19. ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ
Όταν φτάσετε στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας ανεβαίνετε την οδό Κυπρίων Αγωνιστών. Στο τέλος του δρόμου ακολουθείτε τις πινακίδες. Χρειάζεται προσοχή γιατί η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο και πρέπει να εντοπίσετε την κίτρινη πινακίδα που συστήνει στους λουόμενους να προσέχουν τις ακτές.

20. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΙΝΙΑ
Λίγα χιλιόμετρα μετά τις οργανωμένες πλαζ της περιοχής υπάρχει η ελεύθερη και πολύ δημοφιλής παραλία του Σχινιά. Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ο δρόμος είναι πολύ κακός, με κακοτράχαλους χωματόδρομους και σαμαράκια

Send to Facebook

Ένας νέος χάρτης δείχνει ποια μέρη του κόσμου πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες

Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταξιδιωτικής ασφάλειας παγκοσμίως International SOS έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τις πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψει κανείς το 2020. Ο Travel Risk Map παρουσιάζει το επίπεδο επικινδυνότητας σε κάθε χώρα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την οδήγηση αλλά και ιατρικά...

19/11/2019 14:16

Hot spot για φωτογραφήσεις

Η εγκαταλελειμμένη πόλη Πρίπιατ κοντά στο εργοστάσιο έγινε... hot spot για φωτογραφήσεις.   Η πόλη-φάντασμα Πρίπιατ στην Ουκρανία, που εκκενώθηκε το απόγευμα της 27ης Απριλίου του 1986, την επομένη του ατυχήματος στο γειτονικό πυρηνικό εργοστάσιο Τσερνόμπιλ,...

11/06/2019 12:50

Ελβετία

Το γραφικό χωριουδάκι, «φωλιασμένο» σε μία καταπράσινη πλαγιά στην κοιλάδα Verzasca της Ελβετίας, μοιάζει βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού. Ωστόσο, οι συνθήκες ζωής των λιγοστών κατοίκων του μόνο παραμυθένιες δεν είναι… Κάποτε το Corippo φιλοξενούσε μία ακμάζουσα κοινότητα άνω των 300 ανθρώπων. Σήμερα, έχουν απομείνει 12 νοματαίοι...

01/10/2018 06:57

Ταξίδια σε χώρους μακρινούς

Μοναχικές εξερευνήσεις, πολυτελή «πακέτα» για εναλλακτικές διακοπές, εξορμήσεις στην άγρια φύση και bikepacking. Αυτές είναι οι βασικές ταξιδιωτικές τάσεις οι οποίες αναμένεται -όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν- να κυριαρχήσουν στον τομέα του τουρισμού τη νέα σεζόν. Ο τρόπος που οργανώνουμε και απολαμβάνουμε πλέον τις διακοπές μας...

28/09/2018 17:10

Χωριά του κόσμου

Δείτε στην παρακάτω συλλογή τα πιο όμορφα χωριά σύμφωνα με το αποτέλεσμα ψηφοφορίας που διεξήγαγε γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό. Δεν ξέρω ποιο χωριό είναι το αγαπημένο σας αλλά νομίζω ότι θα επέλεγα την Σπέτζια της Ιταλίας! Χωριό του Ποπάι, Μάλτα

24/07/2018 06:43

Ταξιδιωτικός οδηγός

Είκοσι πόλεις στις οποίες αξίζει να ταξιδέψει κάποιος μόνο και μόνο για την αρχιτεκτονική τους ξεχωρίζει σε δημοσίευμά του ο ταξιδιωτικός οδηγός Conde Nast Traveller, συμπεριλαμβάνοντας στις επιλογές του και την Αθήνα. Το βραβευμένο περιοδικό, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη, σημειώνει ότι πολλές παράμετροι διαμορφώνουν τον «χαρακτήρα»...

06/07/2018 07:02

Διακοπές χωρίς ποτό

Ανεξάρτητα από το καλοκαιράκι που διανύουμε ήδη, οι διακοπές είναι μια καλή ιδέα όλο το χρόνο. Για να είναι, όμως επιτυχημένες, καλό είναι να εξετάζουμε διάφορους παράγοντες πριν επιλέξουμε προορισμό. Για παράδειγμα, αν το θέλετε το ποτάκι σας και σκοπεύετε να πάτε σε μια μουσουλμανική χώρα, είναι φρόνιμο να μάθετε αν επιτρέπεται...

13/06/2018 06:45

Σκωτία

Εντυπωσιάζει το καινούργιο διυλιστήριο για ένα από τα πιο φημισμένα single malt ουίσκι της Σκωτίας, το Macallan. Έχοντας "κουρνιάσει" στο τοπίο του κτήματος όπου διυλίζεται το Macallan, αδιαλείπτως, από το 1824, το κτίριο επιζητά να αποκαλύψει στον επισκέπτη τη διαδικασία παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα, σέβεται -σέβεται, στην κυριολεξία- από αισθητικής...

02/06/2018 15:50

Σαντορίνη

Το Καλοκαίρι βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τις εξορμήσεις τους στα παραθαλάσσια θέρετρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην αναζήτηση, λοιπόν, των πιο ξεχωριστών καλοκαιρινών προορισμών, σίγουρα έχει ενδιαφέρον...

01/06/2018 07:03

Οκτώ μέτρα κάτω από τη γη, με μήκος 200 μ. και 13 θαλάμους

Βρίσκεται 8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, έχει μήκος 200 μ. και 13 θαλάμους. Εκεί, στον Ανω Πλατανιά, ξυπνούν μνήμες από την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο ιστορικής μνήμης, που διαμορφώθηκε από εθελοντές και ιδιώτες- με τη βοήθεια της τοπικής ενορίας του Αγίου Δημητρίου και...

21/05/2018 06:43

Οκισίμα, Ιαπωνία

Η νήσος Οκισίμα είναι η μόνη κατοικημένη νήσος στη λίμνη Μπίουα, τη μεγαλύτερη λίμνη με γλυκό νερό στην Ιαπωνία και μία από τις αρχαιότερες, γεωλογικά, λίμνες στον πλανήτη. Είναι, επίσης, και το σπίτι ενός τόσο μεγάλου πλήθους γατών που καμιά φορά όταν θέλουν να αναφερθούν στο νησάκι, λένε η "Πόλη των Γατών". Οι γατούλες σουλατσάρουν...

26/04/2018 11:34

Θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου

Θυμάστε κάτι ταινίες κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές την γοργόνα Άριελ και τον Νέμο που ψάχνει να βρει τον μπαμπά του στον ωκεανό; Προσθέστε μαξιλάρια και στρώματα με νερό για το ιδανικό σκηνικό στην αληθινή ζωή. Φυσικά στις Μαλδίβες. Από τις μακέτες και τις φωτογραφίες μόνο, βλέπουμε μια αληθινή φαντασίωση με όλες τις...

25/04/2018 06:40

Back to Top