Λαχανικά
Πατάτες Νέας Υόρκης

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ένα κουταλάκι ξηρό
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πηρούνι και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά. Αφήνουμε το φούρνο να καίει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Μόλις οι πατάτες έχουν κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις κόβουμε στα τέσσερα, και τις ανακατεύουμε με το μίγμα μουστάρδας μέχρι να καλυφθούν καλά.
  4. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 260 βαθμούς.
  5. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά, γυρνώντας τες μετά από 10 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Send to Facebook

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Πρωινά

Υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ (light βάζω εγώ) 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη ζεστό νερό κανέλα (προαιρετικά, αν είναι να τις φάτε γλυκές) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ (σχετικά φαρδύ κατα προτίμηση) το αλεύρι....

23/02/2019 07:29

Ψαρικά

Υλικά 4 φιλέτα σολoμού 2 δεμάτια πράσινα σπαράγγια 2 κσ παρθένο ελαιόλαδο Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι Για τη σως: 330ml κρέμα γάλακτος  1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 100ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 330ml λευκό κρασί 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 2 κσ...

22/02/2019 06:53

Γλυκά

Υλικά: ½ φλυτζανιού βούτυρο ¾ φλυτζανιού ζάχαρη 3 φλυτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη 1½ φλυτζανιού φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 4 αυγά 1½ κοφτό κουταλάκι baking powder 1 κοφτή κουταλιά κανέλα  Για το σιρόπι: 2 φλυτζάνια νερό 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1...

21/02/2019 06:42

Κρεατικά

Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κρεμμύδια μεγάλα 6 αυγά 1 κούπα λάδι μισή φραντζόλα ψωμί 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κιλά πατάτες 2 καρότα 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Παίρνετε...

20/02/2019 06:55

Κρεατικά

Υλικά ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες  1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι-ρίγανη διάφορα λαχανικά Εκτέλεση Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα...

19/02/2019 06:50

Όσπρια

Υλικά 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο 1 μέτρια πιπεριά chipotle 2 κλωνάρια σέλινο κομμένα 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. κανέλλα ½ κ.γ. τζίντζερ ½ κ.γ. κουρκουμά 6 φλιτζάνια ζωμό 1 1/3 φλ. φακές πλυμένες 3 φλυτζάνια βρασμένα ρεβίθια 350 γρ. βραστές κόκκινες ώριμες...

18/02/2019 06:44

Χορτοφαγικά

Υλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο  1 κ.σ. σκόνη λαχανικών 1 κ.σ. κύμινο 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1 αβγό 10 κ.σ. δυόσμο 6 κ.σ. ρεγγάτο Αλάτι Πιπέρι Λάδι...

17/02/2019 06:54

Γρήγορη συνταγή

Υλικά:    2-3 τορτίγιες ανά άτομο    300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο    γιαούρτι στραγγιστό    μαρούλι    φρέσκο κρεμμυδάκι    καρότο (προαιρετικό)Εκτέλεση:Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια και να είναι μαλακό μετά το μαγείρεμα).Μέχρι να γίνει το κρέας,...

16/02/2019 08:22

Ζυμαρικά

  Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. Σπαγγέτι  6 λεπτές φέτες μπέικον  4 αβγά 4 κ.σ. ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο   Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και απλώνετε πάνω τις φέτες ζαμπόν. Ψήνετε στο φούρνο για 4΄ έως 5΄, ώσπου να γίνουν...

15/02/2019 07:10

Γλυκά

Υλικά  Αλεύρι: 2 κούπες Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού Μαγειρική σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού Ζάχαρη: 2 κουταλιές σούπας Αυγά: 2 μεγάλα (ελαφρά χτυπημένα) Γιαούρτι: 2 κούπες Νερό: 1/2 - 1 κούπα Βούτυρο ή μαργαρίνη: 3 - 4 κουταλάκια για το τηγάνι Εκτέλεση Ανακατεύετε...

14/02/2019 06:43

Back to Top