Πουλερικά
Κοτόπουλο σε σάλτσα μουστάρδας και κρασί

Υλικά

4 στήθη από κοτόπουλο (μέτριο μέγεθος) 
2 κουταλιές σούπας βούτηρο 
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί 
Χυμός λεμονιού από 1 μέτριο λεμόνι 
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ 
Λίγο νερό (1/2 ποτήρι του κρασιού) ½ κουταλάκι γλυκού ανάμικτο αλατοπίπερο 
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη 
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 


Ξεκινάμε! 
Πλύνε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου 
Τοποθέτησέ τα σε μια λεκάνη και από πάνω ρίξε το μισό κρασί και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστούν. 
Στη συνέχεια, ρίξε τα φιλέτα σε ένα καυτό τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη, μέχρι να ροδίσουν καλά. 
Όταν το κοτόπουλο αρχίζει να μαλακώνει, σημαίνει ότι είναι η στιγμή να μπουν τα κρεμμυδάκια, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίξ’ τα λοιπόν κι αυτά μέσα. 
Πήραν χρώμα τα κρεμμύδια; Σβήσε γρήγορα με το υπόλοιπο κρασί και το μισό νερό! Αλλά δεν τελειώσαμε. Πρέπει να τα σκεπάσεις και να τα αφήσεις να μαγειρευτούν λίγο ακόμα. 
Όταν ετοιμαστούν τα φιλέτα, βγάλ’ τα από το τηγάνι. Κανονικά πρέπει να έχουν μείνει τα υγρά. Πρόσθεσε το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα, και ανακάτεψε μέχρι το περιεχόμενο του τηγανιού να πάρει ομοιόμορφη υφή. 
Πρόσθεσε μετά το υπόλοιπο νερό, ανακάτεψε τη σάλτσα και μην ξεχάσεις να τη «δέσεις» για να μη φύγει, με κορν φλάουρ που έχεις λιώσει μέσα σε ένα ποτήρι με δύο κουταλιές της σούπας νερό. 
Πού βρίσκονται τα φιλετάκια; Ήρθε η ώρα του σερβιρίσματος! Περίχυσέ τα με τη σάλτσα (όχι, θα την άφηνες να το σκάσει) και γαρνίρισε με το συνοδευτικό που προτιμάς

Send to Facebook

Ορεκτικά

Υλικά 2 μεγάλους κρίθινους ντάκους λίγο ελαιόλαδο λίγο ξύδι λευκό λίγο δυόσμο λίγες ελιές 2...

17/01/2017 06:38

Σνακ

Υλικά για 10 καλτσόνε 2 φύλλα ζύμης κουρού Για τη γέμιση 1 κιλό διάφορα χόρτα( ζόχοι, βρούβες, ραδίκια) 1 φλιτζάνι...

16/01/2017 06:36

Γλυκά

Υλικά 200 γρ. σαβαγιάρ 3 αυγά χωριστά κρόκους – ασπράδια σε μαρέγκα 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε 4 κουταλιές ζάχαρη χτυπημένη...

13/01/2017 06:34

Γλυκά

Υλικά Για την κρέμα 450 γραμμάρια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 15 γραμμάρια...

12/01/2017 07:11

Σνακ

Υλικά 5 αυγά 1/2 κιλό τυρί 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 πράσο 750 gr σπανάκι Αλάτι Πιπέρι 4...

11/01/2017 06:47

Γλυκά

Υλικά  Αλεύρι: 2 κούπες Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού Μαγειρική σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού Ζάχαρη:...

10/01/2017 06:43

Όσπρια

Υλικά για 6 μερίδες: 500 γρ φασόλια (1 φακελάκι) μέτρια 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες (μισοφέγγαρο) 1 ματσάκι...

09/01/2017 07:09

Ασιατική κουζίνα

Υλικά (6-8 άτομα) 1 κιλό στήθος κοτόπουλο (μπορεί να χρημοποιήσεται ότι κρέας θέλετε!) 700gr καρύδια ½ ποτήρι χυμό από ρόδι 2 κρεμμύδια 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ¼ κ.τ. turmeric (κουρκούμη) 4 κ.σ. φυτικό λάδι

06/01/2017 07:10

Ζυμαρικά

Υλικά 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο  2 συσκευασίες φρέσκα ζυμαρικά όπως ραβιόλια ή τορτελλίνια  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο 

05/01/2017 06:50

Ψαρικά

Υλικά συνταγής (για 6 άτομα) 1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.) 3 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια 3 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε λεπτές φέτες (½ εκταστό) 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι...

04/01/2017 07:13

Πουλερικά

Υλικά: 1 κοτόπουλο χωρίς κόκαλα σε κομματάκια ή 3 κομμάτια φιλέτο 1 μεγάλο μπρόκολο 80 γρ. ροκφόρ ή blue cheese 200 ml κρέμα γάλακτος 2 κ.σ ελαιόλαδο μισό κύβο ζωμό κότας  αλατοπίπερο Τυρί cheddar (προαιρετικά)  Εκτέλεση:  Κόβετε τα φιλέτα σε μπουκίτσες (αν δεν είναι...

03/01/2017 07:09

Γλυκά

Υλικά 1 1/2 κούπα αλεύρι 2 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. τζίντζερ 1 αυγό 1 ώριμη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη 3/4 κούπας γάλα 1/4 κούπας λάδι 3/4 κούπας σταγόνες κουβερτούρας Εκτέλεση Απλά τα ανακατεύετε όλα...

30/12/2016 07:11

Back to Top