Κρεατικά
Σνίτσελ a la Romana

Υλικά:

Για τα σνίτσελ:

  • 4 μεγάλα σνίτσελ χοιρινά ή 8 μικρά (λεπτά, περασμένα από τη μηχανή ή χτυπημένα)
  • 1 φακελάκι (100 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2-3 αβγά
  • λίγο γάλα (εβαπορέ)
  • λάδι για τηγάνι (π.χ. ηλιέλαιο)
  • 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (1 αν είναι μεγάλο)
  • ¼ κιλού μοτσαρέλα τριμμένη (είναι πιο πρακτικό να πάρετε τα έτοιμα φακελάκια γιατί η φρέσκια μοτσαρέλα τρίβεται δύσκολα)
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (καυτερή), ζάχαρη

Για τις πατάτες:

  • 4 μεγάλες πατάτες οβάλ ή 8 μικρές
  • ¼ κιλού ρεγκάτο τριμμένο (κατά προτίμηση kerrygold)
  • 10-15 φέτες μπέικον
  • Γάλα (εβαπορέ)
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Για τα σνίτσελ:

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ (χρησιμοποιούμε ή πιπέρι ή πάπρικα, όχι και τα δύο) και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
  2. Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά, (απλά να ομογενοποιηθούν) και ρίχνουμε λίγο γάλα (όπως στην ομελέτα) και τη παρμεζάνα, να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.
  3. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι (να σκεπάζει τον πάτο) σε μεσαία φωτιά. Μόλις έχει ζεσταθεί περνάμε τα σνίτσελ από το μείγμα του αβγού να σκεπαστούν καλά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ο χυλός θα σχηματίσει μια κρούστα σαν ομελέτα. Αποφεύγουμε να τα γυρίζουμε συχνά, γιατί η κρούστα διαλύεται εύκολα.
  4. Όταν ψηθούν τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, όσο γίνεται χωρίς κενά.
  5. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να κάψει και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και λίγο πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί η ντομάτα, ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο. Την αφήνουμε να βράσει ώσπου να μείνει χωρίς πολλά υγρά και λίγο πριν τη τραβήξουμε από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο γάλα (όχι περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας).
  6. Στο πυρέξ που έχουμε βάλει τα σνίτσελ, στρώνουμε από πάνω τη σάλτσα και καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα. Το βάζουμε στο γκριλ ώσπου να λιώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώμα το τυρί.

Για τις πατάτες:

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε). Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
  2. Όσο ψήνονται οι πατάτες, ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το μπέικον (χωρίς λάδι, να τσιγαριστεί στο λίπος του).
  3. Όταν ψηθούν οι πατάτες τις βγάζουμε από το φούρνο και χωρίς να τις βγάλουμε από το αλουμινόχαρτο κόβουμε στη μέση κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν δύο «κουπάκια» και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι τόσο όσο να μην φανεί η φλούδα τους (να μείνει μια λεπτή στρώση ψίχας).
  4. Βάζουμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ, την λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τα 2/3 περίπου του τυριού, το μπέικον και όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός πουρές.
  5. Γεμίζουμε τα «κελύφη» της πατάτας με το μείγμα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Μπορείτε αν θέλετε πριν φάτε τις πατάτες να τους ρίξετε λίγο λεμόνι, εγώ βρίσκω ότι τους πάει πολύ.

Send to Facebook

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Πρωινά

Υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ (light βάζω εγώ) 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη ζεστό νερό κανέλα (προαιρετικά, αν είναι να τις φάτε γλυκές) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ (σχετικά φαρδύ κατα προτίμηση) το αλεύρι....

23/02/2019 07:29

Ψαρικά

Υλικά 4 φιλέτα σολoμού 2 δεμάτια πράσινα σπαράγγια 2 κσ παρθένο ελαιόλαδο Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι Για τη σως: 330ml κρέμα γάλακτος  1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 100ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 330ml λευκό κρασί 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 2 κσ...

22/02/2019 06:53

Γλυκά

Υλικά: ½ φλυτζανιού βούτυρο ¾ φλυτζανιού ζάχαρη 3 φλυτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη 1½ φλυτζανιού φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 4 αυγά 1½ κοφτό κουταλάκι baking powder 1 κοφτή κουταλιά κανέλα  Για το σιρόπι: 2 φλυτζάνια νερό 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1...

21/02/2019 06:42

Κρεατικά

Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κρεμμύδια μεγάλα 6 αυγά 1 κούπα λάδι μισή φραντζόλα ψωμί 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κιλά πατάτες 2 καρότα 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Παίρνετε...

20/02/2019 06:55

Κρεατικά

Υλικά ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες  1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι-ρίγανη διάφορα λαχανικά Εκτέλεση Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα...

19/02/2019 06:50

Όσπρια

Υλικά 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο 1 μέτρια πιπεριά chipotle 2 κλωνάρια σέλινο κομμένα 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. κανέλλα ½ κ.γ. τζίντζερ ½ κ.γ. κουρκουμά 6 φλιτζάνια ζωμό 1 1/3 φλ. φακές πλυμένες 3 φλυτζάνια βρασμένα ρεβίθια 350 γρ. βραστές κόκκινες ώριμες...

18/02/2019 06:44

Χορτοφαγικά

Υλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο  1 κ.σ. σκόνη λαχανικών 1 κ.σ. κύμινο 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1 αβγό 10 κ.σ. δυόσμο 6 κ.σ. ρεγγάτο Αλάτι Πιπέρι Λάδι...

17/02/2019 06:54

Γρήγορη συνταγή

Υλικά:    2-3 τορτίγιες ανά άτομο    300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο    γιαούρτι στραγγιστό    μαρούλι    φρέσκο κρεμμυδάκι    καρότο (προαιρετικό)Εκτέλεση:Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια και να είναι μαλακό μετά το μαγείρεμα).Μέχρι να γίνει το κρέας,...

16/02/2019 08:22

Ζυμαρικά

  Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. Σπαγγέτι  6 λεπτές φέτες μπέικον  4 αβγά 4 κ.σ. ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο   Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και απλώνετε πάνω τις φέτες ζαμπόν. Ψήνετε στο φούρνο για 4΄ έως 5΄, ώσπου να γίνουν...

15/02/2019 07:10

Γλυκά

Υλικά  Αλεύρι: 2 κούπες Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού Μαγειρική σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού Ζάχαρη: 2 κουταλιές σούπας Αυγά: 2 μεγάλα (ελαφρά χτυπημένα) Γιαούρτι: 2 κούπες Νερό: 1/2 - 1 κούπα Βούτυρο ή μαργαρίνη: 3 - 4 κουταλάκια για το τηγάνι Εκτέλεση Ανακατεύετε...

14/02/2019 06:43

Back to Top