Κρεατικά
Σνίτσελ a la Romana

Υλικά:

Για τα σνίτσελ:

  • 4 μεγάλα σνίτσελ χοιρινά ή 8 μικρά (λεπτά, περασμένα από τη μηχανή ή χτυπημένα)
  • 1 φακελάκι (100 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2-3 αβγά
  • λίγο γάλα (εβαπορέ)
  • λάδι για τηγάνι (π.χ. ηλιέλαιο)
  • 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (1 αν είναι μεγάλο)
  • ¼ κιλού μοτσαρέλα τριμμένη (είναι πιο πρακτικό να πάρετε τα έτοιμα φακελάκια γιατί η φρέσκια μοτσαρέλα τρίβεται δύσκολα)
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (καυτερή), ζάχαρη

Για τις πατάτες:

  • 4 μεγάλες πατάτες οβάλ ή 8 μικρές
  • ¼ κιλού ρεγκάτο τριμμένο (κατά προτίμηση kerrygold)
  • 10-15 φέτες μπέικον
  • Γάλα (εβαπορέ)
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Για τα σνίτσελ:

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ (χρησιμοποιούμε ή πιπέρι ή πάπρικα, όχι και τα δύο) και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
  2. Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά, (απλά να ομογενοποιηθούν) και ρίχνουμε λίγο γάλα (όπως στην ομελέτα) και τη παρμεζάνα, να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.
  3. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι (να σκεπάζει τον πάτο) σε μεσαία φωτιά. Μόλις έχει ζεσταθεί περνάμε τα σνίτσελ από το μείγμα του αβγού να σκεπαστούν καλά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ο χυλός θα σχηματίσει μια κρούστα σαν ομελέτα. Αποφεύγουμε να τα γυρίζουμε συχνά, γιατί η κρούστα διαλύεται εύκολα.
  4. Όταν ψηθούν τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, όσο γίνεται χωρίς κενά.
  5. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να κάψει και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και λίγο πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί η ντομάτα, ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο. Την αφήνουμε να βράσει ώσπου να μείνει χωρίς πολλά υγρά και λίγο πριν τη τραβήξουμε από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο γάλα (όχι περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας).
  6. Στο πυρέξ που έχουμε βάλει τα σνίτσελ, στρώνουμε από πάνω τη σάλτσα και καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα. Το βάζουμε στο γκριλ ώσπου να λιώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώμα το τυρί.

Για τις πατάτες:

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε). Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
  2. Όσο ψήνονται οι πατάτες, ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το μπέικον (χωρίς λάδι, να τσιγαριστεί στο λίπος του).
  3. Όταν ψηθούν οι πατάτες τις βγάζουμε από το φούρνο και χωρίς να τις βγάλουμε από το αλουμινόχαρτο κόβουμε στη μέση κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν δύο «κουπάκια» και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι τόσο όσο να μην φανεί η φλούδα τους (να μείνει μια λεπτή στρώση ψίχας).
  4. Βάζουμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ, την λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τα 2/3 περίπου του τυριού, το μπέικον και όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός πουρές.
  5. Γεμίζουμε τα «κελύφη» της πατάτας με το μείγμα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Μπορείτε αν θέλετε πριν φάτε τις πατάτες να τους ρίξετε λίγο λεμόνι, εγώ βρίσκω ότι τους πάει πολύ.

Send to Facebook

Πίτες

Υλικά   Για τη ζύμη: 250 γρ. γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. αλάτι Για τη μπεσαμέλ: 1 κούπα γάλα (250 γρ.) 2 κ.σ. αλεύρι (γεμάτες) 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο Για τη γέμιση: 500 γρ. φέτα 150 γρ. κασέρι 150γρ. γραβιέρα (όχι πολύ...

20/09/2018 06:26

Ιταλικό ψωμί

Υλικά 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι 450 γραμμάρια αλεύρι 2 κουταλάκια τσαγιού ξερή μαγιά 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλάκια τσαγιού χονδρό αλάτι 3 κλαδάκια δενδρολίβανο 1 1/4 κούπα χλιαρό νερό μισή κουταλιά σούπας ζάχαρη Εκτέλεση Ανακατεύετε σε ένα μπολ...

19/09/2018 06:31

Κρεατικά

Υλικά: 1/2 κιλό αρνί (κομμένο σε μικρά κομμάτια) 1½ φλιτζάνι ρύζι 4-5 ντομάτες 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 2 πατάτες κομμένες σε φέτες αλάτι, πιπέρι 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο (αρτυσιά) κοπανισμένη 1/2 φλιτζάνι λάδι νερό   Εκτέλεση: Σε μια γάστρα (χοντρό...

18/09/2018 06:27

Τάρτα

Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι 2 φλιτζ. τριμμένη φέτα 4 αυγά 1 πακέτο ρύζι 1/2 φλιτζ. πικάντικη σάλτσα 10 ντοματίνια 1/2 ματσάκι άνηθο Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Αλεύρι για τη φόρμα της τάρτας   Εκτέλεση: Λαδώνετε...

17/09/2018 06:31

Γλυκά

Υλικά: 1 ½ ποτήρι λάδι 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι ζάχαρη 1 μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού σόδα 1 βανίλια αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μέτρια σκληρή Εκτέλεση: Ανακατεύω το λάδι με το χυμό και ρίχνω και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτω και...

14/09/2018 06:33

Κρεατικά

Υλικά 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού 10 μεγάλες πατάτες 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό 1 κ.σ. ρίγανη 2 κ.σ. μουστάρδα 1 λεμόνι 1 πορτοκάλι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,...

13/09/2018 06:31

Συνοδευτικά

Υλικά 2 Γλυκοπατάτες 1 Cottage Cheese Λίγες φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες Λίγο σχοινόπρασο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (χωρίς αέρα). Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες (ολόκληρες) και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας από την άλλη...

12/09/2018 06:38

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα_ 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο  200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο  5 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού  2 κουταλάκια θυμάρι  1/2 κουταλάκι σουμάκ  1 κουτ. ρίγανη  2 κουταλάκια γούστερ σος  1 αβγό  αλάτι και πιπέρι  λίγο ελαιόλαδο Για τη μαρινάδα:  2...

11/09/2018 06:13

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

10/09/2018 08:15

Συνοδευτικά

Υλικά 12 πατάτες baby 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια 60 ml. ελαιόλαδο 100 γρ. βούτυρο Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη  Εκτέλεση Προθερμαίνουμε...

07/09/2018 06:31

Κρεατικά

Υλικά 1 κιλό βοδινό (από σπάλα) 4 μελιτζάνες φλάσκες 3 ώριμες ντομάτες 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες Ελαιόλαδο Μισό φλυτζι λευκό ποιοτικό κρασί Μισή κουταλίτσα ζάχαρη Φρέσκος μαϊντανός Αλάτι και πιπέρι   Εκτέλεση Πλένουμε...

06/09/2018 06:27

Ψαρικά

Υλικά 6 μεγάλα μπαρμπούνια αλεύρι προαιρετικά ελαιόλαδο 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια 1/2 κουταλάκι ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι 1 ντοματοπελτέ ντομάτες ψιλοκομμένες με καρότο και κρεμμύδι αλάτι πιπέρι

05/09/2018 06:42

Back to Top