Κρεατικά
Σνίτσελ a la Romana

Υλικά:

Για τα σνίτσελ:

  • 4 μεγάλα σνίτσελ χοιρινά ή 8 μικρά (λεπτά, περασμένα από τη μηχανή ή χτυπημένα)
  • 1 φακελάκι (100 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2-3 αβγά
  • λίγο γάλα (εβαπορέ)
  • λάδι για τηγάνι (π.χ. ηλιέλαιο)
  • 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (1 αν είναι μεγάλο)
  • ¼ κιλού μοτσαρέλα τριμμένη (είναι πιο πρακτικό να πάρετε τα έτοιμα φακελάκια γιατί η φρέσκια μοτσαρέλα τρίβεται δύσκολα)
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (καυτερή), ζάχαρη

Για τις πατάτες:

  • 4 μεγάλες πατάτες οβάλ ή 8 μικρές
  • ¼ κιλού ρεγκάτο τριμμένο (κατά προτίμηση kerrygold)
  • 10-15 φέτες μπέικον
  • Γάλα (εβαπορέ)
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Για τα σνίτσελ:

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ (χρησιμοποιούμε ή πιπέρι ή πάπρικα, όχι και τα δύο) και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
  2. Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά, (απλά να ομογενοποιηθούν) και ρίχνουμε λίγο γάλα (όπως στην ομελέτα) και τη παρμεζάνα, να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.
  3. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι (να σκεπάζει τον πάτο) σε μεσαία φωτιά. Μόλις έχει ζεσταθεί περνάμε τα σνίτσελ από το μείγμα του αβγού να σκεπαστούν καλά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ο χυλός θα σχηματίσει μια κρούστα σαν ομελέτα. Αποφεύγουμε να τα γυρίζουμε συχνά, γιατί η κρούστα διαλύεται εύκολα.
  4. Όταν ψηθούν τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, όσο γίνεται χωρίς κενά.
  5. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να κάψει και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και λίγο πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί η ντομάτα, ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο. Την αφήνουμε να βράσει ώσπου να μείνει χωρίς πολλά υγρά και λίγο πριν τη τραβήξουμε από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο γάλα (όχι περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας).
  6. Στο πυρέξ που έχουμε βάλει τα σνίτσελ, στρώνουμε από πάνω τη σάλτσα και καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα. Το βάζουμε στο γκριλ ώσπου να λιώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώμα το τυρί.

Για τις πατάτες:

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε). Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
  2. Όσο ψήνονται οι πατάτες, ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το μπέικον (χωρίς λάδι, να τσιγαριστεί στο λίπος του).
  3. Όταν ψηθούν οι πατάτες τις βγάζουμε από το φούρνο και χωρίς να τις βγάλουμε από το αλουμινόχαρτο κόβουμε στη μέση κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν δύο «κουπάκια» και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι τόσο όσο να μην φανεί η φλούδα τους (να μείνει μια λεπτή στρώση ψίχας).
  4. Βάζουμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ, την λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τα 2/3 περίπου του τυριού, το μπέικον και όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός πουρές.
  5. Γεμίζουμε τα «κελύφη» της πατάτας με το μείγμα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Μπορείτε αν θέλετε πριν φάτε τις πατάτες να τους ρίξετε λίγο λεμόνι, εγώ βρίσκω ότι τους πάει πολύ.

Send to Facebook

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Slimming World

Υλικά (για 4 άτομα) 1 kg φιλέτα κοτόπουλου (ή/και μπούτια χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο  1 κουταλάκι κάρυ ½ κουταλάκι κουρκουμά (θα του δώσει ένα ελαφρύ ιδιαίτερο άρωμα και το κίτρινο χρώμα) 1 κύβο ζωμό κότας διαλυμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό. πιπέρι...

15/11/2018 06:53

Χορτοφαγικά

Υλικά 500 ml. κρέμα γάλακτος 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/4 κ.σ. κόκκος μαύρο πιπέρι θυμάρι απο 1-2 κλωνάρια Αλάτι 3/4 κ.γ. 15 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες 3 πατάτες...

14/11/2018 20:16

Σούπες

Υλικά: ¼ χοιρινό (η αυθεντική συνταγή λέει παστό) 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 φλιτζάνια βραστές πατάτες σε κύβους 2 φλιτζάνια βραστό νερό 2 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι (φρέσκο ή από κονσέρβα) 4 φλιτζάνια ζεστό γάλα αλάτι – πιπέρι μαϊντανό (ή φρέσκο κρεμμύδι) για γαρνιτούρα

12/11/2018 06:34

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. λαζάνια με αβγό 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 καρότα (προαιρετικά) 2 σκ.σκόρδο 300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη 1 φλ.. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι Για...

11/11/2018 06:42

Γλυκά

Υλικά: 60 γρ. βούτυρο 50 γρ. ζάχαρη 2 βανιλλίνες ή 8 βανίλιες 3 αυγά 125 μλ. γάλα 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και το γάλα...

10/11/2018 09:38

Κρεατικά

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλου 5 μανιτάρια φρέσκα 1 κρεμμύδι 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί 300 ml κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές γαλλική μουστάρδα 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σωτάρισμα ξερό βασιλικό αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το σωτάρουμε...

09/11/2018 23:30

Σνακ

Υλικά Για τη ζύμη  50 γρ. κόρν φλάουρ, 30 γρ.αλεύρι, 3 αυγά χωρισμένα κρόκους και ασπράδια, 100 ml. ζεστό νερό, 60 γρ. βιτάμ λιωμένο, 2-3 κ.σ. πάστα ντομάτας(πελτές), 1 κ.γλ. πάπρικα να δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση, 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γλ. αλάτι. ...

08/11/2018 06:33

Πουλερικά

Υλικά: 1 πακέτο αραβικές πίτες (συσκ. των 6) 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο ψιλοκομμένο 3 πιπεριές ψιλοκομμένες σε διάφορα χρώματα 1 συσκευασία (μικρή) μανιτάρια 1 κουτί κρέμα γάλακτος των 200 ml 1/2 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα κασέρι τριμμένο αλάτι - πιπέρι λίγο ελαιόλαδο

07/11/2018 06:35

Πουλερικά

Υλικά 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια  2-3 κ.σ. ελαιόλαδο  1 σκ. σκόρδο  3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο  2 κ.σ. αλεύρι  1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά  2 φρέσκα κρεμμυδάκια  1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί  1 φλ. ζωμό  αλάτι, πιπέρι  1/2 φλ. χαλλούμι   1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε...

04/11/2018 08:04

Κυρίως πιάτο

    Υλικά (10-12 άτομα) Κεϊμά 1.500 γρ. κιμά, ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό) 3 αβγά 250 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, μουλιασμένο και στυμμένο 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο Γέμιση 1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης,...

03/11/2018 08:01

Ζυμαρικά

Υλικά 500 gr. μακαρόνια no.2 για την γέμιση 200 gr. κεφαλογραβιέρα 200 gr. παρμεζάνα 200 gr. λαδοτύρι Μυτιλήνης ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την κρέμα γιουρτιού 500 ml. γάλα φρέσκο 3 κουταλιές...

02/11/2018 06:30

Back to Top