Κρεατικά
Σνίτσελ a la Romana

Υλικά:

Για τα σνίτσελ:

  • 4 μεγάλα σνίτσελ χοιρινά ή 8 μικρά (λεπτά, περασμένα από τη μηχανή ή χτυπημένα)
  • 1 φακελάκι (100 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2-3 αβγά
  • λίγο γάλα (εβαπορέ)
  • λάδι για τηγάνι (π.χ. ηλιέλαιο)
  • 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (1 αν είναι μεγάλο)
  • ¼ κιλού μοτσαρέλα τριμμένη (είναι πιο πρακτικό να πάρετε τα έτοιμα φακελάκια γιατί η φρέσκια μοτσαρέλα τρίβεται δύσκολα)
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (καυτερή), ζάχαρη

Για τις πατάτες:

  • 4 μεγάλες πατάτες οβάλ ή 8 μικρές
  • ¼ κιλού ρεγκάτο τριμμένο (κατά προτίμηση kerrygold)
  • 10-15 φέτες μπέικον
  • Γάλα (εβαπορέ)
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Για τα σνίτσελ:

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ (χρησιμοποιούμε ή πιπέρι ή πάπρικα, όχι και τα δύο) και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
  2. Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά, (απλά να ομογενοποιηθούν) και ρίχνουμε λίγο γάλα (όπως στην ομελέτα) και τη παρμεζάνα, να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.
  3. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι (να σκεπάζει τον πάτο) σε μεσαία φωτιά. Μόλις έχει ζεσταθεί περνάμε τα σνίτσελ από το μείγμα του αβγού να σκεπαστούν καλά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ο χυλός θα σχηματίσει μια κρούστα σαν ομελέτα. Αποφεύγουμε να τα γυρίζουμε συχνά, γιατί η κρούστα διαλύεται εύκολα.
  4. Όταν ψηθούν τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, όσο γίνεται χωρίς κενά.
  5. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να κάψει και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και λίγο πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί η ντομάτα, ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο. Την αφήνουμε να βράσει ώσπου να μείνει χωρίς πολλά υγρά και λίγο πριν τη τραβήξουμε από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο γάλα (όχι περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας).
  6. Στο πυρέξ που έχουμε βάλει τα σνίτσελ, στρώνουμε από πάνω τη σάλτσα και καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα. Το βάζουμε στο γκριλ ώσπου να λιώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώμα το τυρί.

Για τις πατάτες:

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε). Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
  2. Όσο ψήνονται οι πατάτες, ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το μπέικον (χωρίς λάδι, να τσιγαριστεί στο λίπος του).
  3. Όταν ψηθούν οι πατάτες τις βγάζουμε από το φούρνο και χωρίς να τις βγάλουμε από το αλουμινόχαρτο κόβουμε στη μέση κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν δύο «κουπάκια» και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι τόσο όσο να μην φανεί η φλούδα τους (να μείνει μια λεπτή στρώση ψίχας).
  4. Βάζουμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ, την λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τα 2/3 περίπου του τυριού, το μπέικον και όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός πουρές.
  5. Γεμίζουμε τα «κελύφη» της πατάτας με το μείγμα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Μπορείτε αν θέλετε πριν φάτε τις πατάτες να τους ρίξετε λίγο λεμόνι, εγώ βρίσκω ότι τους πάει πολύ.

Send to Facebook

Σαλάτες

Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου μεγάλη 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι 3-4 φύλλα μαρούλι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξυμό λεμονιού(όσο ξυνό το θέλει ο καθένας) αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση: Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε...

13/07/2018 06:32

Ψαρικά

Υλικά ½ κιλό γαρίδες μεγάλες ½ πακέτο noodles 2 πιπεριές Φλωρίνης 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 4-5 κλωνάρια φρέσκο κολίανδρο 10 κλωνάρια μαϊντανό ½ φλιτζ. σάλτσα σόγιας ½ φλιτζ. ελαιόλαδο  ¼ κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη 1 lime (χυμός) αλάτι, πιπέρι   Εκτέλεση

12/07/2018 06:46

Ζυμαρικά

Υλικά ½ κιλό πένες 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3-4 μελιτζάνες σε κυβάκια 2 ντομάτες σε κυβάκια 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας ½ ποτήρι κρασί λευκό 150 γρ. φέτα λάδι αλάτι πιπέρι λίγο μαϊντανό Εκτέλεση Ψήνουμε τις πένες σύμφωνα με τις...

11/07/2018 06:28

Κρεατικά

Υλικά: 1½ κιλό μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κονκασέ ή 3 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας 1 ματσάκι δυόσμο 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια 2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια 1 πράσινη...

09/07/2018 06:32

Πουλερικά

Υλικά (για 4 άτομα) 400 γρ. κιμά κοτόπουλου 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 1 κολοκυθάκι, τριμμένο 1 καρότο, τριμμένο 1 ντομάτα, τριμμένη 1 αβγό αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. σουμάκ 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο...

06/07/2018 06:26

Γλυκά

Υλικά Για τη βάση 150 γραμ. βούτυρο 200 γραμ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.) 200 γραμ. γιαούρτι ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Για την επικάλυψη 1...

05/07/2018 06:27

Σαλάτες

Υλικά: ρόκα (1 ματσάκι) κόκκινο λάχανο ή μαρούλι τοματίνια ρεπανάκια βρασμένο καλαμπόκι (1 κούπα) κρουτόν τριμμένη παρμεζάνα λίγο αλάτι λάδι, ξίδι μπαλσάμικο Εκτέλεση: Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα (κατά προτίμηση με το χέρι) και ίση ποσότητα...

04/07/2018 06:39

Πουλερικά

Υλικά: 1 πακέτο αραβικές πίτες (συσκ. των 6) 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο ψιλοκομμένο 3 πιπεριές ψιλοκομμένες σε διάφορα χρώματα 1 συσκευασία (μικρή) μανιτάρια 1 κουτί κρέμα γάλακτος των 200 ml 1/2 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα κασέρι τριμμένο αλάτι - πιπέρι λίγο ελαιόλαδο

03/07/2018 06:35

Αλμυρά

Υλικά ½ κιλό κανταΐφι 200 γραμ. γκούντα 200 γραμ. τυρί φέτα 200 γραμ. κασέρι 200 γραμ. έμενταλ 4 αβγά ½ λίτρο γάλα 100 γραμ. μαργαρίνη 100 γραμ. φρέσκο βούτυρο Εκτέλεση Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι. Από πάνω πασπαλίζουμε τα τυριά...

02/07/2018 06:36

Λαχανικά

Υλικά: 10 αγκινάρες 3 μέτρια καρότα 5 μικρά ξερά κρεμμύδια 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα 4-5 πατάτες χοντροκομμένες 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο 2+3 μέτρια λεμόνια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μισό λεμόνι και τις βάζετε...

29/06/2018 06:36

Σαλάτες

Υλικά 200 γραμ. κουσκούς 1 ποτήρι βραστό νερό 2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα 1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές μισό φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα μουστάρδα σε σκόνη ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι ξίδι δυνατό κόκκινο Εκτέλεση Κόβουμε σε κυβάκια τα παντζάρια...

28/06/2018 06:50

Όσπρια

Υλικά (για 4 άτομα): 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, στρογγυλά 450 γρ. φρέσκιες τομάτες ή κονκασέ 1 κουτ. ελαιόλαδο 2 σκελ. σκόρδο λιωμένες 2 κ.γ. τριμμένο κύμινο 2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν 3/4 φλ. καρυδόψιχα χοντρ/νη, ελαφρά καβουρντισμένη 1/2 φλ. φύλλα κόλιανδρου, ψιλ/να 1...

27/06/2018 06:34

Back to Top