Γλυκά
Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά:(για 10-12 άτομα)

  • 1 και 1/2 πακέτα κανταΐφι
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Για διακόσμηση:

  • 3 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 6 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 βανίλιες (άρωμα)


Εκτέλεση:

  1. Χωρίζουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας βουτυρωμένα σε τρία μέρη. Το ένα μέρος το απλώνουμε σε ταψάκι ανάλογο, ώστε να γίνει ένας πάτος.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα.
  3. Πασπαλίζουμε με το μισό απ' αυτό το μείγμα τον πάτο με το κανταΐφι που έχουμε στρώσει στο ταψάκι.
  4. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο μέρος του κανταϊφιού.
  5. Πασπαλίζουμε πάλι παντού με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών-φρυγανιάς-κανέλας. Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση κανταϊφιού.
  6. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45' περίπου -ελέγχουμε μήπως "αρπάξει", στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  8. Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Μόλις βγει καυτό το κανταΐφι, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  10. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο κανταΐφι.

Για διακόσμηση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε κορνέ κάνοντας σχέδια πάνω απ' την ήδη απλωμένη κρέμα
  2. Από πάνω πασπαλίζουμε το φιστίκια Αιγίνης.
Send to Facebook

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα): 2 μέτρια κομμάτια ψαρονέφρι (χοιρ. φιλέτα) κομμένα σε φέτες πάχους 2 εκατ. ψίχα από μισή φρατζόλα άσπρου ψωμιού, κομμένη σε multi μιξεράκι 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απλή 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ½ ποτήρι ζωμό κρέατος (σπιτικό ή από κύβο) 2-3 κορφές από φρέσκο δενδρολίβανο, ή...

19/10/2018 17:23

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο χυλοπίτες 1 κουτί ντοματάκια ¼ κεφαλογραβιέρα ¼ γκούντα ¼ ρεγκάτο ¼ ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα 1 κουτί κρέμα γάλακτος (500ml) 2 αβγά Εκτέλεση: Βράζουμε τα ντοματάκια με λίγη ζάχαρη μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Τρίβουμε όλα μαζί τα τυριά...

18/10/2018 06:39

Σαλάτες

Υλικά: Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν Λίγη καφτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε...

16/10/2018 06:37

Γλυκά - Διαίτης

Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 0% 1 συσκευασία τυρί κρέμα 200 γρ. light 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη 70γρ. μπισκότα digestive (χωρίς ζάχαρη)  Εκτέλεση Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα χειρός το γιαούρτι με το...

11/10/2018 09:11

Ψαρικά

Υλικά 1κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα μετρίου μεγέθους Λάδι Αλατοπίπερο 2 κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού ½ φλ. χλιαρό νερό 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες Εκτέλεση Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Χαμηλώνουμε...

11/10/2018 07:02

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

10/10/2018 06:51

Λαχανικά

Υλικά: 3/4 κιλού σπανάκι 1/4 κιλού μπέικον τριμμένα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα) ζαμπόν (5-6 φέτες, για μια στρώση στο πυρέξ) 1-2 κουτ. της σούπας βιτάμ λίγη τριμμένη φρυγανιά μπεσαμέλ Εκτέλεση: Βάζετε σε ένα τηγάνι tefal το σπανάκι μαζί με...

09/10/2018 21:26

Κρεατικά

Υλικά: 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες 5 φέτες μπέικον 2 κ.σ. μουστάρδα 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο χυμό από 2 λεμόνια 1 κ.σ. corn flour 1/2 φλυτζάνι γάλα αλάτι πιπέρι ρίγανη ή δεντρολίβανο 2 φύλλα δάφνης ελαιόλαδο Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνουμε...

08/10/2018 00:00

Λαχανικά

Υλικά 1 κιλό πούλλες (μικρό κολοκάσι) Ελαιόλαδο αλάτι 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό κοπανισμένο χυμό από 1-2 λεμόνια   Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πούλλες και τις σκουπίζουμε με πετσέτα. Βράζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πούλλες, αφού τις κόψουμε στα δύο κατά μήκος. Tις...

07/10/2018 19:54

Γλύκά

Υλικά 90 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα 250 γρ. βούτυρο 125 γρ. ασπαρτάμη 5 αβγά 750 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γλ. βανίλια 1 κ.γλ. κανέλα 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. μήλα τριμμένα 100 γρ. γιαούρτι (χρησιμοποιώ 0-2%)   Εκτέλεση Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και τα αλέθω σε σκόνη...

06/10/2018 06:35

Κρεατικά

Υλικά: 1-1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι σε κομμάτια 2 κόκκινες πιπεριές 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 καυτερή πιπεριά 2 ποτηράκια λευκό κρασί 2 κρεμμύδια 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε το χοιρινό και το αφήνουμε για...

05/10/2018 06:32

Ζυμαρικά

Υλικά (για 6 άτομα) ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες 500 γρ. ταλιατέλες (ή άλλα μακαρόνια που προτιμάτε) 5...

04/10/2018 06:31

Back to Top