Γλυκά
Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά:(για 10-12 άτομα)

  • 1 και 1/2 πακέτα κανταΐφι
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Για διακόσμηση:

  • 3 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 6 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 βανίλιες (άρωμα)


Εκτέλεση:

  1. Χωρίζουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας βουτυρωμένα σε τρία μέρη. Το ένα μέρος το απλώνουμε σε ταψάκι ανάλογο, ώστε να γίνει ένας πάτος.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα.
  3. Πασπαλίζουμε με το μισό απ' αυτό το μείγμα τον πάτο με το κανταΐφι που έχουμε στρώσει στο ταψάκι.
  4. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο μέρος του κανταϊφιού.
  5. Πασπαλίζουμε πάλι παντού με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών-φρυγανιάς-κανέλας. Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση κανταϊφιού.
  6. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45' περίπου -ελέγχουμε μήπως "αρπάξει", στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  8. Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Μόλις βγει καυτό το κανταΐφι, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  10. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο κανταΐφι.

Για διακόσμηση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε κορνέ κάνοντας σχέδια πάνω απ' την ήδη απλωμένη κρέμα
  2. Από πάνω πασπαλίζουμε το φιστίκια Αιγίνης.
Send to Facebook

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Λαδερά

Υλικά: 1 μέτρια ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη στη μέση και κατόπιν σε μακρόστενες λωρίδες 1 1/2 κιλό φρέσκα κουκιά 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, σε λωρίδες 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 2 σκελ. σκόρδο κοπανισμένο 1/2 κουτ. θυμάρι λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι 1 κουτ. μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Τοποθετείτε...

18/03/2019 08:29

Γλυκά

Υλικά: 1 φλυτζάνι βούτυρο 2,3 κουταλιές κακάο 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη 2 αβγά 2,5 κουταλιες αλεύρι με λίγο μπέικιν μέσα (μισό κουταλάκι) βανίλια Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τα αβγά με την...

17/03/2019 07:01

Ασιατική κουζίνα

Υλικά 50 wonton φύλλα τετράγωνα 400γρ. κιμά από κοτόπουλο Νιτσιάκος 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες 1 πιπερίτσα τσίλι καυτερή 70ml soy sauce 45ml σησαμέλαιο 40ml sake ή κρασί λευκό ½ λάχανο μέτριο, τριμμένο 1 αβγό χτυπημένο πιπέρι...

16/03/2019 06:32

Επιδόρπια

Υλικά 6 αυγά 800 γρ. γιαούρτι 2% 300 γρ. ζάχαρη 1 κουτ. σούπας βούτυρο  600 γρ. αλεύρι 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι 600 γρ. ζάχαρη 1/2...

15/03/2019 06:30

Αυγά

Υλικά (για 4 άτομα) 6 αυγά 2 ώριμες ντομάτες (εναλλακτικά 3 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κ.τ. ρίγανη 1 κ.τ. δυόσμο  ελάχιστο γάλα προαιρετικά χαλλούμι ή φέτα κομμένα σε κυβάκια Εκτέλεση Παίρνουμε...

14/03/2019 06:32

Σαλάτες

Υλικά: Μαρούλι πλυμένο και ψιλοκομμένο(κατά βούληση) κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες παρμεζάνα τριμένη κρουτόν (κατά βούληση) Για την βινεγκρέτ μουστάρδας λάδι ξύδι (το μισό περίπου απο το λάδι) αλατοπίπερο 1/2 κουταλιά του γλυκού...

13/03/2019 07:03

Όσπρια

Υλικά ½ κιλό ρεβύθια 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κ.σ. μαγειρική σόδα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό Εκτέλεση Βάλτε τα ρεβύθια σε νερό από το περασμένα βράδυ Στράγγιξε καλά και πασπάλισε με τη...

12/03/2019 06:37

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι 1 ποτηράκι άσπρο κρασί 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 φύλλο δάφνη αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι. Τα τρίβουμε...

11/03/2019 06:34

Σνακ

Υλικά Ελαιόλαδο 1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ½ φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλλα με λίγα λιπαρά   Εκτέλεση Προθέρμανε...

10/03/2019 08:05

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κουταλιά μουστάρδα Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε μέσα έναν κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου και αλάτι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και λίγο λάδι και αλάτι και...

09/03/2019 08:21

Back to Top