Γλυκά
Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά:(για 10-12 άτομα)

  • 1 και 1/2 πακέτα κανταΐφι
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Για διακόσμηση:

  • 3 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 6 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 βανίλιες (άρωμα)


Εκτέλεση:

  1. Χωρίζουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας βουτυρωμένα σε τρία μέρη. Το ένα μέρος το απλώνουμε σε ταψάκι ανάλογο, ώστε να γίνει ένας πάτος.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα.
  3. Πασπαλίζουμε με το μισό απ' αυτό το μείγμα τον πάτο με το κανταΐφι που έχουμε στρώσει στο ταψάκι.
  4. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο μέρος του κανταϊφιού.
  5. Πασπαλίζουμε πάλι παντού με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών-φρυγανιάς-κανέλας. Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση κανταϊφιού.
  6. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45' περίπου -ελέγχουμε μήπως "αρπάξει", στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  8. Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Μόλις βγει καυτό το κανταΐφι, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  10. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο κανταΐφι.

Για διακόσμηση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε κορνέ κάνοντας σχέδια πάνω απ' την ήδη απλωμένη κρέμα
  2. Από πάνω πασπαλίζουμε το φιστίκια Αιγίνης.
Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Σαλάτες

Υλικά (για τη σαλάτα): 1 φλυτζάνι ρύζι παρμποιλ βρασμένο σε νερό και αλάτι 1 φλυτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι σιταροπούλα βρασμένη (γίνεται και κονσέρβα, στραγγίξτε την) κρεμμυδάκια φρέσκα (όσο θέλετε) 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τετραγωνάκια 1 πιπεριά...

18/06/2019 06:32

Γλυκά

Υλικά 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο 200 γρ. Φαρίνα  4 αυγά 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ 3-4 ροδάκινα Εκτέλεση Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη Φαρίνα, το βούτυρο (αφού το έχουμε αφήσει να μαλακώσει) και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε μία...

17/06/2019 06:36

Πρόγευμα

Υλικά (για 2 τοστ): 2 αβγά 4 φέτες λευκό ψωμί 2 φέτες ζαμπόν γαλλικό Fouet ή άλλο 2 φέτες τυρί έμενταλ Burlander ή άλλο λίγη παρμεζάνα λίγο γάλα λίγο βούτυρο αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση: Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι...

16/06/2019 06:32

Κρεατικά

Υλικά 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού 10 μεγάλες πατάτες 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό 1 κ.σ. ρίγανη 2 κ.σ. μουστάρδα 1 λεμόνι 1 πορτοκάλι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,...

15/06/2019 06:31

Θαλασσινά

Υλικά (3-4 άτομα) 1 χταπόδι (περίπου 1-1,2 κg.) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μπαλσάμικο 1 φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα ρίγανη   Εκτέλεση Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα...

14/06/2019 06:27

Θαλασσινά

Υλικά  4 καθαρισμένες σουπιές 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, χοντροκομμένα 1 κιλό χόρτα διάφορα (άγρια, σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα, καυκαλίθρες, μυρώνια) 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας άνηθο ψιλοκομμένο 1 -1/2 φλιτζ σιτάρι 1...

13/06/2019 06:30

Ψαρικά

Υλικά: 1 κιλό παστός μπακαλιάρος 1 μέτριο κρεμμύδι 4-5 μέτριες πατάτες άνηθος 2 λεμόνια 2-3 κουταλιές αλεύρι Εκτέλεση: Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο με τον γνωστό τρόπο (12 ώρες – 4 - 5 αλλαγές νερού κλπ.) Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τριμμένο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε...

12/06/2019 06:28

Dips

Υλικά 3 μεγάλα και πολύ ώριμα αβοκάντο  το χυμό από ένα λάιμ ή λεμόνι  1 μικρό κρεμμύδι έξτρα ψιλοκομμένο  2 μικρές ντομάτες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες  αλάτι  ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο  ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι καγιέν  ½ κουταλάκι του γλυκού...

11/06/2019 07:11

Ρύζι

Υλικά 2 κρεμμύδια 3 κ.σ. βούτυρο 2 φλ. ρύζι 4-5 φλ. νερό (ανάλογα) 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 200 γρ. μανιτάρια 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Αφού καθαρίσετε και ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια τα βάζετε σε κατσαρόλα όπου έχετε...

10/06/2019 06:31

Back to Top