
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, στρογγυλά
- 450 γρ. φρέσκιες τομάτες ή κονκασέ
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 2 σκελ. σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- 2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 3/4 φλ. καρυδόψιχα χοντρ/νη, ελαφρά καβουρντισμένη
- 1/2 φλ. φύλλα κόλιανδρου, ψιλ/να
- 1 κ.γ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα φασολάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βράσουμε στον ατμό. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παραμείνουν τραγανά. Τα ξεβγάζουμε με κρύο νερό και τα σκουπίζουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα και τα τοποθετούμε κατά μέρος
- Περνάμε τις τομάτες ή το κον κασέ από το μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πουρές
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, τα τριμμένα μπαχαρικά και την καρυδόψιχα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους
- Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας, τα φύλλα κόλιανδρου, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αναμιχθούν και να ζεσταθούν όλα τα υλικά
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά
- Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.