Γλυκά
Τραγανιστά μπισκότα σοκολάτας

Υλικά (40 κομμάτια)

  • 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 7 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζ. κακάο σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε δύο ή περισσότερες μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Λιώνετε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτετε τα αβγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά το μείγμα έπειτα από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
  3. Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα σ' εκείνο της σοκολάτας ώστε να δημιουργηθεί μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώσπου να σκληρύνει και να κρατάει το σχήμα της.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό βαθύ μπολ. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού, παίρνετε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις στρογγυλεύετε με τα χέρια.
  5. Ρίχνετε τις μπάλες, μία κάθε φορά, στη ζάχαρη άχνη, ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Χτυπάτε κάθε μπάλα στο μπολ για να φύγει η επιπλέον ζάχαρη. Τις τοποθετείτε στις λαμαρίνες σε απόσταση μεταξύ τους.
  6. Ψήνετε τα μπισκότα για 10 με 15 λεπτά, ή ώσπου να είναι σκληρά στην επιφάνεια όταν τα πιέζετε με το δάχτυλο. Τα αφήνετε να μείνουν 2 με 3 λεπτά. Τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Ψαρικά

Υλικά Για 4-6 άτομα 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι γλυκό καλαμπόκι 2 αγγουράκια, ψιλοκομμένα 3 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια 1.5 φλιτζάνι σέλινο, κοτσάνι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 μεγάλη κονσέρβα τόνου...

21/10/2019 07:12

Καθημερινή κουζίνα

Υλικά: Όσα κολοκυθάκια θέλετε 1/2 έως 1 ντοματα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη λίγο δυόσμο (κατά προτίμηση φρέσκο) 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό λίγο λάδι ψιλοκομμένη ψύχα κολοκυθιού ρύζι (1 κουταλάκι γλυκού για κάθε κολοκύθι) Αλάτι Πιπέρι   Εκτέλεση: (Για...

20/10/2019 04:20

Ζυμαρικά

  Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. Σπαγγέτι  6 λεπτές φέτες μπέικον  4 αβγά 4 κ.σ. ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο   Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και απλώνετε πάνω τις φέτες ζαμπόν. Ψήνετε στο φούρνο για 4΄ έως 5΄, ώσπου να γίνουν...

19/10/2019 07:10

Κυρίως πιάτο

Υλικα 1 χοιρινή μπριζόλα λαιμού 220 γρ. μαυροδάφνη 3-4 κ. σ. ketchup 1 κλωνάρι δεντρολίβανο Ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Μαρινάρετε για 20 λεπτά την μπριζολίτσα χοιρινού σε ένα μπολ με τη μαυροδάφνη και το δεντρολίβανο, μετά...

18/10/2019 09:19

Κυρίως πιάτα

Υλικά 350 γρ. ρύζι 250 γρ. βρασμένο κοτόπουλο 1 κ.σ. λάδι 1 κρεμμύδι σε ροδέλες 1 κολοκυθάκι σε κύβους 1 πιπεριά κόκκινη 100 γρ. καλαμπόκι ψιλοκομμένο σέλινο   Εκτέλεση Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Βάζετε λίγο λάδι σ’ ένα φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε...

17/10/2019 08:31

Πρωινά

Υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ (light βάζω εγώ) 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη ζεστό νερό κανέλα (προαιρετικά, αν είναι να τις φάτε γλυκές) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ (σχετικά φαρδύ κατα προτίμηση) το αλεύρι....

16/10/2019 07:29

Πίτες

Υλικά (για το φύλλο): 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια νερού (όχι τεράστια) νερό χλιαρό 1κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 2-3 κουταλιές λάδι χυμό μισού λεμονιού Υλικά (για τη γέμιση): 1 κιλό σπανάκι 1 μάτσάκι άνιθο 3 αβγά 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια...

14/10/2019 06:55

Σνακ

 Υλικά 2 3/4 κούπας αλεύρι 1 baking powder (20 γρ.) 4 αβγά 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 3/4 κούπας ηλιέλαιο 1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ 1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ 1 κ.γ κοφτό αλάτι 1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας...

13/10/2019 06:40

Κυρίως πιάτα

Υλικά: 2 φλυτζάνια ρύζι 1 μικρό κουτί σάλτσα ντομάτας λίγο μαϊντανό και δυόσμο τυρί φέτα σέλινο και κρεμμύδια (προαιρετικά) γάλα γαλέτα και αλεύρι (γιά πανάρισμα) μοσχοκάρυδο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Βάζουμε το ρύζι να βράσει με νερό, μετά ρίχνουμε...

12/10/2019 06:38

Back to Top