Κεικ
Λεμονόπιτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 ½ φλιτζ. Αλεύρι
  • 80 γρ. Μαργαρίνη
  • 50 γρ. Νερό
  • ½ κουτ. γλ. Αλάτι

Για τη κρέμα:

  • 1 ½ φλιτζ. Ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. Corn Flour
  • ¼ κουτ. γλ. Αλάτι
  • 1 ½ φλιτζ. ζεστό Νερό
  • 6 κρόκοι Αυγών
  • ¼ φλιτζ. Βούτυρο
  • 4 κουτ. γλ. Ξύσμα Λεμονιού
  • 2/3 φλιτζ. Χυμό Λεμόνιου
Για τη μαρέγκα:
  • 4 ασπράδια
  • ½ φλιτζ. Ζάχαρη
  • Βανίλια

Εκτέλεση:


Για τη ζύμη:
  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μαργαρίνη. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε μια στρογγυλή ζύμη.
  3. Την απλώνουμε στο ταψάκι ή στη ταρτιέρα. Τρυπάμε με ένα πηρούνι όλη την επιφάνεια της.
  4. Ψήνουμε τη ζύμη στους 200° για 10 -12 λεπτά. 

Για τη κρέμα:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη, το αλάτι και το corn flour.
  2. Προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, χτυπημένους ελαφρά και λίγο αλάτι. 
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσέξτε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

Για τη μαρέγκα:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα άσπρο αφράτο μείγμα.
  2. Ρίχνουμε και τη βανίλια για το άρωμα της. Πάντα κάνουμε τη μαρέγκα τελευταία γιατί αν την αφήσουμε πολύ ώρα θα πέσει και θα χαλάσει η αφράτη υφή της. 
Προσοχή: Ακόμα και το παραμικρό υπόλειμμα κρόκου ή λίπος να υπάρχει μέσα στα ασπράδια η μαρεγκα δε θα φουσκώσει ποτέ!

Σύνθεση:
  1. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τη τάρτα, μία στρώση κρέμας και από πάνω τη μαρέγκα. Τη βάζουμε για 10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. 
  2. Κάνουμε αφηρημένα σχήματα στην επιφάνεια της μαρεγκας με ένα κουταλάκι.
  3. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 210 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο. 
  4. Περιμένουμε να κρυώσει για να την κόψουμε για να κόψουμε καλοσχηματισμένα κομμάτια.
Send to Facebook

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Γλυκά

Υλικά 5 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά 50 γρ. ζάχαρη 60 γρ. βούτυρο αγελάδος  100 ml γάλα 70 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 μπαστουνάκι βανίλια 1 πρέζα αλάτι 7 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα άχνη...

12/12/2018 07:09

Σαλάτες - Super Foods

Υλικά (4 μερίδες) 400g Φρέσκο σολομό κομμένο σε κύβους 1 ½ φλ. Quinoa (βρασμένη) 2 κ.σ. Cottage Cheese 2 φλ. Κολοκύθι κομμένο σε κύβους (χωρίς το κέντρο του) 1 φλ. Καρότο κομμένο σε κύβους 2 φλ. Λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες 2 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες ½ φλ. Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1...

11/12/2018 06:31

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα χυμό ενός λεμονιού 1 φλυτζ. του καφέ ούζο αλάτι αλεύρι ελαιόλαδο λαδόκολλα Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε, βγάζουμε την πέτσα τους τραβώντας τη από μια άκρη, βγάζοντάς τη όλη και τα κόβουμε σε...

10/12/2018 06:45

Ρύζι

Υλικά: 300 γρ. ρύζι 300 γρ. μπιζέλια 150 γρ. ανθότυρο 50 γρ. φρέσκο βούτυρο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο μαϊντανό άνηθο ψιλοκομμένα αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι και τα μπιζέλια χωριστά. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι...

09/12/2018 07:04

Σαλάτες

Υλικά: μαρούλι ντομάτες τυρί ροκφόρ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 3-4 καρύδια κομμένα σε κομμάτια αλάτι Για την βινεγκρέτ σκόρδου: λάδι ξύδι βαλσάμικο (περίπου μισή ποσότητα από το λάδι) σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο αλατοπίπερο Εκτέλεση: Πλένετε...

08/12/2018 06:31

Πίτες

Υλικά (για το φύλλο): 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια νερού (όχι τεράστια) νερό χλιαρό 1κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 2-3 κουταλιές λάδι χυμό μισού λεμονιού Υλικά (για τη γέμιση): 1 κιλό σπανάκι 1 μάτσάκι άνιθο 3 αβγά 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια...

07/12/2018 06:55

Σούπες

Υλικά (για 4-5 άτομα) 3 ποτήρια του κρασιού τραχανά 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες 3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι) 5 - 6 κουταλιές της σούπας λάδι 3 - 4 ποτήρια του νερού νερό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε...

05/12/2018 06:56

Σνακ

Υλικά ψωμάκι bagel 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (2 + 1) 2 λωρίδες μπέικον, ψημένες 2 αυγά 2 φέτες τυρί τσένταρ αλάτι, κατά βούληση μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση Εκτέλεση Κόβουμε το ψωμάκι στα δύο και απλώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο εσωτερικό. Ζεσταίνουμε την...

04/12/2018 06:28

Ουζομεζές

Υλικά   700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (χωρισμένα) 330 ml μπίρα 2/3 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει λάδι για το τηγάνισμα αλάτι Για τη σάλτσα γιαουρτιού 1 φλιτζάνι γιαούρτι 1/2...

01/12/2018 06:47

Σνακ

Υλικά 150 gr. Σολομό ½ κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν αποξηραμένο 1 αβοκάντο 1 καρότο ½ κόκκινο μήλο 1 λάιμ 1½ κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα 1 φακελάκι τσάι με άρωμα εσπεριδοειδών Ψωμί ολικής άλεσης (ή απλά ψωμί σλάις)   Εκτέλεση Πασπαλίζουμε...

29/11/2018 08:04

Σούπες

Υλικά (2-3 μερίδες): 3 ντομάτες (μεσαίες στο μέγεθος και ώριμες) 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο (και το κοτσανάκι, όχι μόνο τα φύλλα) 1 κουταλιά τοματοπελτέ 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη 1 μικρό κρεμμύδι 1 κουταλιά αλάτι 1 κουταλιά ξίδι ρυζιού 1 κουταλάκι τσίλι (αν υπάρχει και το αυθεντικό*,...

28/11/2018 10:20

Back to Top