Κεικ
Λεμονόπιτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 ½ φλιτζ. Αλεύρι
  • 80 γρ. Μαργαρίνη
  • 50 γρ. Νερό
  • ½ κουτ. γλ. Αλάτι

Για τη κρέμα:

  • 1 ½ φλιτζ. Ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. Corn Flour
  • ¼ κουτ. γλ. Αλάτι
  • 1 ½ φλιτζ. ζεστό Νερό
  • 6 κρόκοι Αυγών
  • ¼ φλιτζ. Βούτυρο
  • 4 κουτ. γλ. Ξύσμα Λεμονιού
  • 2/3 φλιτζ. Χυμό Λεμόνιου
Για τη μαρέγκα:
  • 4 ασπράδια
  • ½ φλιτζ. Ζάχαρη
  • Βανίλια

Εκτέλεση:


Για τη ζύμη:
  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μαργαρίνη. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε μια στρογγυλή ζύμη.
  3. Την απλώνουμε στο ταψάκι ή στη ταρτιέρα. Τρυπάμε με ένα πηρούνι όλη την επιφάνεια της.
  4. Ψήνουμε τη ζύμη στους 200° για 10 -12 λεπτά. 

Για τη κρέμα:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη, το αλάτι και το corn flour.
  2. Προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, χτυπημένους ελαφρά και λίγο αλάτι. 
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσέξτε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

Για τη μαρέγκα:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα άσπρο αφράτο μείγμα.
  2. Ρίχνουμε και τη βανίλια για το άρωμα της. Πάντα κάνουμε τη μαρέγκα τελευταία γιατί αν την αφήσουμε πολύ ώρα θα πέσει και θα χαλάσει η αφράτη υφή της. 
Προσοχή: Ακόμα και το παραμικρό υπόλειμμα κρόκου ή λίπος να υπάρχει μέσα στα ασπράδια η μαρεγκα δε θα φουσκώσει ποτέ!

Σύνθεση:
  1. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τη τάρτα, μία στρώση κρέμας και από πάνω τη μαρέγκα. Τη βάζουμε για 10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. 
  2. Κάνουμε αφηρημένα σχήματα στην επιφάνεια της μαρεγκας με ένα κουταλάκι.
  3. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 210 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο. 
  4. Περιμένουμε να κρυώσει για να την κόψουμε για να κόψουμε καλοσχηματισμένα κομμάτια.
Send to Facebook

Νηστίσιμα

Υλικά 6 κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους) 350 ml μπίρα αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμ.) αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. βασιλικό ξερό  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Βάζουμε...

23/02/2018 06:57

Μαγειρική με φρούτα

Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο 1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη 1 χούφτα ξανθές σταφίδες 1 χούφτα καρύδια...

22/02/2018 06:35

Νηστίσιμα γλυκά

Υλικά 4 μπανάνες 1 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό 300 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα 100 γρ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα 2 1/2 κ.σ. κακάο Εκτέλεση Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις χτυπάμε μαζί με το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι. Ζυμώνουμε το μίγμα...

21/02/2018 06:44

Νηστίσιμα

Υλικά 4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.σ ταχίνι 200ml νερό λαχανικά της αρεσκείας σου αλάτι, πιπέρι 1/2 κ.γ baking powder λίγο λάδι για το τηγάνισμα λίγο μαϊντανό Εκτέλεση: Ψιλόκοψε τα λαχανικά σου με τσιγάρισε τα ελαφρώς στο τηγάνι. Αφού τσιγαριστούν βάλτα στην...

20/02/2018 07:01

Νηστίσιμα - Ντιπς

Υλικά: 2 μελιτζάνες 1 κρεμμύδι 1 σκόρδο λιωμένο αλάτι, πιπέρι λάδι ξύδι 1 μικρή ντομάτα 1 πιπεριά Εκτέλεση: Τρυπούμε...

19/02/2018 07:04

Σαλάτες

Υλικά: 1 μερίδα λάχανο (κραμπί) ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο 2 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο το κοτσάνι) Για την σος (2 μερίδες περίπου): 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό Λίγο ελαιόλαδο από λιαστές ντομάτες Χυμός ενός λεμονιού 2 σταγόνες ταμπάσκο αλάτι,...

16/02/2018 06:58

Κρεατικά

Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα (στην παραλλαγή) 2 ακτινίδια...

15/02/2018 06:37

Σνακ

Υλικά (για 12 τεμάχια) 1/3 φλ. μισά βερίκοκα αποξηραμένα (περίπου 6) 1 κ.σ. μέλι 1/4 φλ. συν 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, σε θερμοκρασία δωματίου 1/4 φλ. λιναρόσπορος τριμμένος 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι 2/3 φλ. νιφάδες βρόμης 1/4 φλ. κατεψυγμένες αποξηραμένες φράουλες, τριμμένες σε σκόνη (προαιρετικά)

12/02/2018 06:58

Super Foods

Υλικά για τη βάση της πίτσας 400 γρ. κινόα, βρασμένη 1 αβγό 40 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ανθός αλατιού Θυμάρι και ρίγανη για σπιτική σάλτσα ντομάτας 3 ώριμες ντομάτες 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο 3-4...

09/02/2018 08:52

Κρεατικά

Υλικά 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια Για τη μαρινάδα: 2 σκ. σκόρδο 1 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη 2 κ.σ. κέτσαπ 1 κ.σ. σόγια sauce 2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή 1 κ.σ. αλάτι μπόλικο πιπέρι Για τη bbq sauce: (αν και στην αγορά υπάρχουν αρκετές πολύ...

08/02/2018 06:50

Κρεατικά

Υλικά: 400 γρ.τυρί φέτα 300 γρ. κολοκύθι τριμμένο 80 γρ. κρεμμύδι ξερό 4 αυγά 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. ξύδι 8 γρ. αλάτι 5 γρ. πιπέρι άσπρο 150 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνι Για τη σάλτσα: 80 γρ. ψητή πιπεριά Φλωρίνης λιωμένη και ανακατεμένη...

07/02/2018 06:37

Λαδερά

Υλικά: 1 ½ κιλό ντομάτες ώριμες 1 κιλό πιπεριές πράσινες ½ κιλό κολοκυθάκια χοντρά 3-4 μελιτζάνες στρόγγυλες μικρές ½ κιλό πατάτες 3/4 φλ. λάδι Υλικά για τη γέμιση: ½ κιλό ρύζι για γεμιστά 3 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη την ψίχα από τις ντομάτες την...

06/02/2018 07:07

Back to Top