Κεικ
Λεμονόπιτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 ½ φλιτζ. Αλεύρι
  • 80 γρ. Μαργαρίνη
  • 50 γρ. Νερό
  • ½ κουτ. γλ. Αλάτι

Για τη κρέμα:

  • 1 ½ φλιτζ. Ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. Corn Flour
  • ¼ κουτ. γλ. Αλάτι
  • 1 ½ φλιτζ. ζεστό Νερό
  • 6 κρόκοι Αυγών
  • ¼ φλιτζ. Βούτυρο
  • 4 κουτ. γλ. Ξύσμα Λεμονιού
  • 2/3 φλιτζ. Χυμό Λεμόνιου
Για τη μαρέγκα:
  • 4 ασπράδια
  • ½ φλιτζ. Ζάχαρη
  • Βανίλια

Εκτέλεση:


Για τη ζύμη:
  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μαργαρίνη. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε μια στρογγυλή ζύμη.
  3. Την απλώνουμε στο ταψάκι ή στη ταρτιέρα. Τρυπάμε με ένα πηρούνι όλη την επιφάνεια της.
  4. Ψήνουμε τη ζύμη στους 200° για 10 -12 λεπτά. 

Για τη κρέμα:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη, το αλάτι και το corn flour.
  2. Προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, χτυπημένους ελαφρά και λίγο αλάτι. 
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσέξτε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

Για τη μαρέγκα:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα άσπρο αφράτο μείγμα.
  2. Ρίχνουμε και τη βανίλια για το άρωμα της. Πάντα κάνουμε τη μαρέγκα τελευταία γιατί αν την αφήσουμε πολύ ώρα θα πέσει και θα χαλάσει η αφράτη υφή της. 
Προσοχή: Ακόμα και το παραμικρό υπόλειμμα κρόκου ή λίπος να υπάρχει μέσα στα ασπράδια η μαρεγκα δε θα φουσκώσει ποτέ!

Σύνθεση:
  1. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τη τάρτα, μία στρώση κρέμας και από πάνω τη μαρέγκα. Τη βάζουμε για 10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. 
  2. Κάνουμε αφηρημένα σχήματα στην επιφάνεια της μαρεγκας με ένα κουταλάκι.
  3. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 210 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο. 
  4. Περιμένουμε να κρυώσει για να την κόψουμε για να κόψουμε καλοσχηματισμένα κομμάτια.
Send to Facebook

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Ψαρικά / Όσπρια

Υλικά 2 φιλέτα φρέσκο σολομό 2 κ.σ. ελαιόλαδο λίγες λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο λίγο άνηθο χυμό και ξύσμα λεμονιού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος Για τις πολύχρωμες φακές 1 φλ. βρασμένη ψιλή φακή 1/2 φλ. κινόα βρασμένη 2...

21/04/2019 07:13

Γλυκά

Υλικά 250γρ βούτυρο 250γρ κουβερτούρα 2 ½ πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι ζάχαρη ½ φλιτζάνι κονιάκ Τρούφα χρωματιστή Χαρτάκια για τρουφάκια Εκτέλεση Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό. Σε ένα μεγάλο...

20/04/2019 06:55

Γλυκά

Υλικά 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 1/3 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη 1/2 κ.γλ. κανέλα 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 1/4 κ.γλ. αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ακουμπάμε τα φύλλα σφολιάτας σε βουτυρωμένο...

19/04/2019 07:12

Κυρίως πιάτο

Υλικά: 2,5 κιλά χοιρινό μπούτι σε κομμάτια ή σε ρολό 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας μέλι 2 κουτ. σούπας ούζο 5 σκελίδες σκόρδο πρεσαρισμένες αλάτι, πιπέρι 1,5-2 φλυτζάνια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι Υλικά για τη μαρινάτα: 2 γλυκά πορτοκάλια 2 λεμόνια 1...

18/04/2019 06:36

Γλυκά

Υλικά 350 γρ. σπιτική ζύμη σφολιάτας ή 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας 1 μικρό αβγό, ελαφρά χτυπημένο με ένα πιρούνι 2 κουταλιές σούπας ψιλή ζάχαρη 300 γρ. μασκαρπόνε 1 λοβό βανίλιας, κομμένο στη μέση κατά μήκος και ξεσποριασμένο ή 1 κουταλάκι vanilla bean paste 30 γρ. άχνη ζάχαρη Πραλίνα φουντουκιού 70...

17/04/2019 06:45

Νηστίσιμα

Υλικά: 1/2 κουτί σόγια ψιλή [150 γρ.] 1 φλ.τυρί τριμμένο 1 φλ. σογιάλευρο χυμό από 1-2 λεμόνια κρεμμύδι [προαιρετικό] σάλτσα ντομάτας ρίγανη δυόσμο μαιντανό άνηθο πιπέρι 1 κύβο λαχανικών Εκτέλεση: Μουσκεύουμε την σόγια 1/2 ώρτα σε νερό που έχουμε...

16/04/2019 07:30

Σαλάτες - Superfoods

Υλικά  200 γρ φακές 100 γρ κινόα 1 κομμάτι χαλούμι (180-200 γρ) 250 γρ ντοματάκια, κομμένα στη μέση 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου 1 κσ ελαιόλαδο 1 κσ λευκό ξύδι Χυμό 1 λεμονιού αλάτι, πιπέρι  Εκτέλεση Βράζουμε τις...

15/04/2019 07:14

Πουλερικά

Υλικά 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια 1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη 1 ματσάκι δυόσμο 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί αλάτι πιπέρι

14/04/2019 06:56

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 συσκευασία καπνιστό σολομό 250 γραμ. ζυμαρικά πένες άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο θερμιδοφόρο το θέλετε)   Εκτέλεση: Βράζουμε τις πένες και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό(υπολογίζουμε...

13/04/2019 06:40

Ρύζι

Υλικά     3 μέτριες πατάτες     40 γρ. βούτυρο     1 1/2 κ.γ. αλάτι     1/4 κ.γ. πιπέρι     3 κ.σ. κρέμα γάλακτος     5 αυγά     75 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι     1/2 κ.γ. πάπρικα     150 γρ. πικάντικο λουκάνικο ή σαλάμι     50 γρ. τριμμένο τυρί     2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό Εκτέλεση Καθαρίζουμε...

12/04/2019 10:01

Back to Top