ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ
Τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες κοκκινιστά στην κατσαρόλα

Ο ορισμός του μαμαδίστικου φαγητού! Με την προσθήκη λίγου κρόκου Κοζάνης, τζίντζερ και μαντζουράνας μεταμορφώνεται σε ένα ιδιαίτερο πιάτο που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1/8 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
70 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
350 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ελαφρά χτυπημένα στον πολυκόφτη
90 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή, τριμμένη
Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από λάπα
150 γρ. ψωμί χωριάτικο, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε λίγο γάλα για 5 λεπτά και καλά στυμμένο
3 κουτ. σούπας ούζο
1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
1 αυγό
45 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα ελαφρώς. Πλάθουμε περίπου 12-14 κεφτεδάκια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Αλατίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε το κρασί και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, 250 ml νερό, αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Αραδιάζουμε από πάνω τα κεφτεδάκια, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τη μαντζουράνα.

Στο ποτήρι μας: Διαλέξτε ένα κόκκινο ξηρό κρασί της αρεσκείας σας.

Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Σαλάτες

Υλικά: Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν Λίγη καφτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε...

18/07/2019 06:37

Σαλατες

Υλικά     1 κοτόπουλο καλά βρασμένο με ένα κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει 2-3 γαρύφαλα     1/4 του κιλού κασέρι τριμμένο     ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες     2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες     αλάτι - πιπέρι Για το dressing     ένα μικρό βαζάκι και κάτι παραπάνω...

17/07/2019 06:43

Σαλάτες

Υλικά: 1 1/2 ποτήρι πλιγούρι 1 κρεμμυδάκι [προαιρετικά] 2 ντομάτες 2 πιπεριές πράσινες 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές 1 ποτήρι ταχίνι αλάτι Εκτέλεση: Μουσκεύουμε το πλιγούρι με 2 ποτήρια ζεστό νερό για 20 περίπου λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τις ντομάτες,...

16/07/2019 07:01

Σαλάτες

Υλικά 8-10 "δέσμες" καβουριού 1 ματσακι ρόκα 1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομένη 1 πράσινη πιπεριά 1 πορτοκαλί πιπεριά 1 αβοκάντο 1 μάνγκο λάδι λίγο ξύδι αλάτι Εκτέλεση Κόβουμε τα λαχανικά Ανακατεύουμε με το αβοκάντο, το μάνγκο και το καβούρι. Αλατίζουμε. Περιχύνουμε...

15/07/2019 06:51

Ψαρικά

Υλικά (5 άτομα) Φρέσκα φιλέτα τόνου: 2 μέτρια (1½ κιλό περίπου)  2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα  1 κ.σ. φρέσκα ψιλοκομμένη ρίγανη (ή ½ κ.σ. ξερή)  1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι (ή ½ κ.σ. ξερό)  Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει    Εκτέλεση Καθαρίζετε και πλένετε...

13/07/2019 06:35

Ψαρικά

 Υλικά για μαρινάρισμα Σολωμού Σολωμό σε φέτες μουστάρδα σκόρδο σε μορφή πολτού μαϊντανό άνηθο λάδι αλατοπίπερο Υλικά για μαρινάρισμα λαχανικών Πιπεριά πράσινη- κόκκινη ροδέλες κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες ντομάτα ροδέλες κι ότι άλλο λαχανικό...

11/07/2019 09:28

Ψαρικά

Υλικά 4 πακέτα sticks κατεψυγμένη καβουρόψυχα εμπορίου 2 μεγάλα καρότα 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1 πρέζα Αλάτι 1 πρέζα πιπέρι Εκτέλεση Αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά η καβουρόψιχα. Στη συνέχεια την κόβουμε σε λωρίδες με τα...

08/07/2019 06:26

Γλυκά

Υλικά 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια χυμό καρπούζι 1 πακέτο φαριν απ αλεύρι 500 γραμ και μία κουταλιά της σούπας επιπλέον 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 1 κουταλιά της σούπας μέλι σουσάμι Εκτέλεση Τα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το σουσάμι Ανακατεύουμε...

07/07/2019 06:31

Συνοδευτικά

Υλικά 2 Γλυκοπατάτες 1 Cottage Cheese Λίγες φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες Λίγο σχοινόπρασο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (χωρίς αέρα). Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες (ολόκληρες) και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας από την άλλη...

06/07/2019 06:38

Back to Top