Σκέτη κόλαση
Εύκολη σοκολατόπιτα!
ΤΑ ΥΛΙΚΑ
 
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο βιτάμ
¾ φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
¼ φλ. τσαγιού γλυκό ποτό (λικέρ ή κάποιο γλυκό κρασί) ή κονιάκ
1 βανίλια
5 αυγά


Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό.

Τέλος βάζουμε το ποτό (για τους πιο συντηρητικούς, καλό είναι το κονιάκ. Αν έχετε κάποιο γλυκό κρασί, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Και κάποιο λικέρ θα μπορούσατε εξίσου να χρησιμοποιήσετε αρκεί να μπορεί να ταιριάξει η γεύση του με τη σοκολάτα).

Από το μίγμα που φτιάξαμε, φυλάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι για το σιρόπιασμα της σοκολατόπιτας, μετά το ψήσιμό της.

Στο υπόλοιπο μίγμα που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη βανίλια, τα 5 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά πιο πριν σε ένα μπολ, και το αλεύρι. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια.

Όταν το μίγμα έχει πια ομογενοποιηθεί –προσοχή δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ ρευστό-, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Προσοχή στους χρόνους γιατί ο κάθε φούρνος έχει τα μυστικά του.

Αφού βγει η σοκολατόπιτα από το φούρνο, χαράζουμε καλά τα κομμάτια στο ταψί και σιγά σιγά ρίχνουμε το μίγμα του κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε σκέτη τη σοκολατόπιτα ή με παγωτό (δοκιμάστε με καϊμάκι και θα με θυμηθείτε)

Συμβουλές για τη σοκολατόπιτα

Για τους διαιτούχους που θέλουν να βουτηχτούν σε αυτή τη σο-κόλαση, έχω τη λύση! Χρησιμοποιήστε καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του. Όσο για το παγωτό που θα το σερβίρετε; Κυκλοφορεί πλέον ευρέως παγωτό με στέβια, γευστικότατο. Δοκιμάστε το.

Όσο για τα παιδιά σας; Απλά θα λατρέψουν τη συνταγή!




Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Thermomix

Υλικά 60 γρ. χαλεπιανά 3-4 κόκκους μαστίχα 100 γρ. ζάχαρη 1000 γρ. γάλα 120 γρ. κορν φλάουερ   Εκτέλεση Βάλτε στον κάδο τα χαλεπιανά και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Αδειάστε σε μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο καλά. Βάλτε στον κάδο...

25/05/2019 08:12

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. τρικολόρε φουσίλι 1 μεγάλο στήθος φιλέτο κοτόπουλο 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη 200 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες 3-4 λιαστές ντομάτες 1 αυγό 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη 80 γρ. τυρί cheddar τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο μια πρέζα κουρκουμά ελάχιστο...

24/05/2019 08:09

Ζυμαρικά

Υλικά (για 4 άτομα) 3 κουταλιές βούτυρο  1 μικρό κρεμμύδι  1 κσ. ζάχαρη  1/2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες  1/2 φλιτζ. κρασί μαρσάλα  1 φλιτζ. πλήρης κρέμα  1 κγ. θυμάρι  αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση  βασιλικός φρέσκος τεμαχισμένος  2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα,...

23/05/2019 06:39

Γλυκά

Υλικά: 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 4 αβγά ολόκληρα 300 γραμ. ζάχαρη 100 γραμ. γάλα (Χαραλαμπίδης Κρίστης 3%) 250  γραμ. μαργαρίνη 120 γραμ. πορτοκαλάδα (από ...πορτοκάλια) ξύσμα από 2 πορτοκάλια ½...

22/05/2019 10:45

Slimming world

Υλικά (1 μερίδα) 1 κονσέρβα τόνου (νερού) 1 μαρούλι 1 χρωματιστό φρέσκο πιπέρι (ή δύο μισά διαφορετικού χρώματος) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένος άνηθος 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη 1 κουταλιά γλυκού μαγιονέζα light ½ κουταλάκι...

21/05/2019 09:42

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

19/05/2019 06:46

Νηστίσιμα

Υλικά Για τη ζύμη 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 περίπου κούπας χλιαρό νερό 3/4 φλιτζανιού του καφέ ελαιόλαδο 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ξύδι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι Για το φύλλο 250 γρ. φυτική μαργαρίνη με ελαιόλαδο αλεύρι για το άνοιγμα των...

18/05/2019 06:48

Ρύζι

Υλικά: ρύζι βρασμένο σε ζουμί από παντζάρια ρύζι βρασμένο σε ζουμί από σπανάκι ρύζι βρασμένο σκέτο. Υπολογίστε 1 ποτήρι από το καθένα μαγειρεμένο με λίγο αλάτι. Εκτέλεση: Σε μιά φόρμα μπορούμε να βάλουμε άσπρο, κόκκινο και πράσινο ρύζι και όταν το ξεφορμάρουμε να έχουμε ένα...

17/05/2019 09:12

Σαλάτες

Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου μεγάλη 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι 3-4 φύλλα μαρούλι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξυμό λεμονιού(όσο ξυνό το θέλει ο καθένας) αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση: Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε...

16/05/2019 06:32

Back to Top