Μεξικάνικη κουζίνα
Εντσιλάδας με κιμά

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 12 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 400 γρ. τυρί τριμμένο 
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουτί ντομάτες αλεσμένες (pummaro)
  • 1 ζωμός κότας
  • 1 κ.γ. τοματοπελτές
  • 2 πιπεριές πράσινες, ψημένες και ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • λίγος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το pummaro, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, τον κύβο και τις  πιπεριές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά. Τελευταία στιγμή ρίχνουμε στη σάλτσα τον φρέσκο κόλιανδρο.
  2. Σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κύμινο, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και  το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσουν. Τις γεμίζουμε με τον κιμά και λίγο τυρί και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Send to Facebook

Πουλερικά

Υλικά (για 2 άτομα): 1 στήθος κοτόπουλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά  1 κρεμμύδι 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού 1 κουτ. σούπας κάρυ γιαούρτι 1 κουταλιά κορν φλάουρ Εκτέλεση: Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε...

27/04/2017 07:03

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

26/04/2017 06:32

Σαλάτες

Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι (160 γραμ.) 3 κούπες ψιλοκομμένο λάχανο (είναι πιο όμορφο να βάλετε δυο χρώματα) 1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο 100 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβα λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Για το ντρέσινγκ: 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κέτσαπ

25/04/2017 06:39

Κρεατικά

Υλικά 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό 5-6 πατάτες 3 ντομάτες 2 πιπεριές 1 κουταλιά δυνατή μουστάρδα 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Εκτέλεση Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη. Καθαρίζετε τις πατάτες...

24/04/2017 06:38

Πουλερικά

Υλικά: 750 γραμ. κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπουτάκια) 4 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ψιλοκομμένες 3 μεγάλα κρεμμύδια φέτες 1 πουμαρό 1 κουταλιά σούπας πελτέ ½ κούπα κόκκινο κρασί λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι...

21/04/2017 07:08

Κυρίως Πιάτο

Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κρεμμύδια μεγάλα 6 αυγά 1 κούπα λάδι μισή φραντζόλα ψωμί 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κιλά πατάτες 2 καρότα 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Παίρνετε...

19/04/2017 07:02

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

18/04/2017 06:51

Νηστίσιμα

Υλικά 8 καλαμαράκια μέτρια καθαρισμένα 7 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι 1 κρεμμύδι μεγάλο 4 ντομάτες 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι κρασί λευκό 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγο άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Bάζουμε...

14/04/2017 07:03

Γλυκά

Υλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 300 γρ (για τσουρέκι)  Νωπή μαγιά 80 γρ Αυγά 7 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου  Φυτικό βούτυρο 250 γρ λιωμένο χλιαρό  Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού  Ζάχαρη 400 γρ  Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι  Μαστίχα 1/2 κουταλάκι του...

13/04/2017 07:00

Γλυκά

Υλικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. καστανή ζάχαρη 120 γρ. λευκή ζάχαρη 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 2 1/2 κ.γ. baking powder 4 αυγά 1 βανίλια λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί) 1/4 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε...

12/04/2017 07:07

Σαλάτες

Υλικά 200 γρ. κόκκινη κινόα 100 γρ. λευκή κινόα 300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια 80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα 10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ),...

10/04/2017 07:05

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι 1 ποτηράκι άσπρο κρασί 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 φύλλο δάφνη αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι. Τα τρίβουμε...

07/04/2017 06:34

Back to Top