Χορτοφαγικά
Γλυκόξινα χόρτα με ρύζι

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 350 γρ. ρύζι (της προτίμησης σας)
  • 100 γρ. ανάμικτα λαχανικά (στόν τρίφτη λάχανο, καρότο και σε ροδέλες ξερό κρεμμύδι και πιπεριά και μαρούλι ψιλοκομένο)
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. ξύδι απλό ή μηλόξυδο
  • λίγη κέτσαπ για το χρώμα
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα ανάμικτα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε.
  2. Μετά τα σβήνουμε με το ξύδι και τη ζάχαρη ταυτόχρονα και συμπληρώνουμε με την κέτσαπ.
  3. Τέλος, βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δέσει.

Σερβίρεται ζεστό.

Send to Facebook

Ροφήματα

Υλικά 2½ λεμόνια 50 gr λευκή ζάχαρη 600 ml κρύο νερό Λίγο αλάτι ¼ αγγούρι κομμένο σε φέτες Ένα μικρό ματσάκι δυόσμο Εκτέλεση Κόψε ένα από τα λεμόνια και ρίξε τα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό του και το κχυμό των άλλων λεμονιών, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Ανακάτεψε και...

17/08/2017 06:45

Σαλάτα

Υλικά: 4 μεγάλες πατάτες 3 αβγά 2 καρότα 1 κονσέρβα αρακά (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατεψυγμένος αρακάς παριζάκι ή ζαμπόν ολόκληρο κομμάτι, όχι κομμένο σε φέτες (προαιρετικά) 6-7 μικρά αγγουράκια τουρσί 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι 4 - 5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα άνηθος, αλάτι,...

16/08/2017 06:41

Συμβουλές

Μόλις διαβάσεις αυτό το άρθρο δε θα έχεις καμία αμφιβολία για τα θαλασσινά σου! Παρότι απολαμβάνουμε τα θαλασσινά κάθε εποχή, το καλοκαίρι έχει καταφέρει να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά την κατανάλωση τους. Κανείς μας δεν μπορεί να φανταστεί τις διακοπές του χωρίς ένα πιάτο μύδια ή, ας πούμε, γαρίδες. Τα έχουμε...

11/08/2017 06:47

Σαλάτες

Υλικά: Μαρούλι πλυμένο και ψιλοκομμένο(κατά βούληση) κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες παρμεζάνα τριμένη κρουτόν (κατά βούληση) Για την βινεγκρέτ μουστάρδας λάδι ξύδι (το μισό περίπου απο το λάδι) αλατοπίπερο 1/2 κουταλιά του γλυκού...

09/08/2017 07:03

Γλυκά

Υλικά 1 λίτρο γάλα πλήρες 250 ml κρέμα γάλακτος 1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κ.σ. σαλέπι 3 κρυστάλλους μαστίχας 1 κ.σ. Ανθόνερο Εκτέλεση Παίρνουμε ένα μπρικάκι και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με...

08/08/2017 07:02

Γλυκά

Υλικά: 2 κούπες αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1-2 βανίλιες νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι λάδι για το τηγάνισμα μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα Εκτέλεση: Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα...

07/08/2017 06:51

Κρεατικά

Υλικά ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες  1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι-ρίγανη διάφορα λαχανικά Εκτέλεση Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα...

04/08/2017 06:50

Ζυμαρικά

Υλικά μακαρόνια πένες ή σαλιγκάρι (ένα πακέτο) 250 γρ. γκούντα 200 γρ. ζαμπόν 1 κουτί γάλα νουνού light συμπυκνωμένο βούτυρο ρίγανη δυόσμο  Εκτέλεση Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο...

03/08/2017 07:02

Ζυμαρικά

Υλικά: 2 πακέτα μακαρόνια Νο. 8 (αν είναι σπαγγετίνη, ακόμα καλύτερα) 1/2 κιλό παξιμάδια σκέτα Για τη σάλτσα: 1 κουτάκι ντοματοπελτέ/ψιλοκομμένη ντομάτα 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο πρέζα αλάτι λίγη ρίγανη (ή και ένα φύλλο δάφνης) Εκτέλεση: Κανονικά...

02/08/2017 07:05

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα χυμό ενός λεμονιού 1 φλυτζ. του καφέ ούζο αλάτι αλεύρι ελαιόλαδο λαδόκολλα Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε, βγάζουμε την πέτσα τους τραβώντας τη από μια άκρη, βγάζοντάς τη όλη και τα κόβουμε σε...

01/08/2017 06:45

Λαδερά

Yλικά (6 μερίδες): 12 φρέσκες τρυφερές αγκινάρες 1 κ.γ. κρασόξιδο 1 κουταλιά ψιλ/νο δυόσμο 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νο 60 γραμ. ψίχα ψωμιού αλάτι φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι 2-3 κουταλιές λάδι 225 ml νερό Εκτέλεση: Βάλτε τις καρδιές της αγκινάρας σε ένα μεγάλο...

31/07/2017 06:51

Ψαρικά

Υλικά 4 πακέτα sticks κατεψυγμένη καβουρόψυχα εμπορίου 2 μεγάλα καρότα 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1 πρέζα Αλάτι 1 πρέζα πιπέρι Εκτέλεση Αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά η καβουρόψιχα. Στη συνέχεια την κόβουμε σε λωρίδες με τα...

28/07/2017 06:26

Back to Top