
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 200 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
- 1 κοφτό κουταλάκι κόλιαντρο ξερό
- 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμύδι
- 2 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- λίγο αλάτι
- χυμό από 1-2 λάϊμς
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- λίγα ψιλοκομμένα φυλλαράκια κόλιαντρου ή μαϊντανού
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Το σωτάρουμε σε κάποιο ελαφρύ λάδι, να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προτιμούμε να το σοτάρουμε σε αντικολλητικό σκεύος που διαθέτει καπάκι, ή αλλιώς σε κάποια κατσαρολίτσα.
- Το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε 2 φλιτζανάκια νερό.
- Σκεπάζουμε το σκεύος μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
- Τα περιχύνουμε με τον χυμό από 1 λάϊμ.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, και τον κόλιαντρο ή μαϊντανό.
- Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τυχόν υγρά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε τόσο χυμό λάϊμ επιπλέον, όσο μας αρέσει στην γεύση.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, να παγώσει καλά η σαλάτα μας.