Κρεατικά
Παϊδάκια αρνίσια στο φούρνο

Υλικά

  • 2 κιλά «παϊδάκια» αρνίσια
  • 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριμμένα
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός λεμονιού, κατά βούληση


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας. Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε μέχρι και 4-5 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  3. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  4. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, απλώνουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουμε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.
Send to Facebook

Ιταλικό ψωμί

Υλικά 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι 450 γραμμάρια αλεύρι 2 κουταλάκια τσαγιού ξερή μαγιά 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλάκια τσαγιού χονδρό αλάτι 3 κλαδάκια δενδρολίβανο 1 1/4 κούπα χλιαρό νερό μισή κουταλιά σούπας ζάχαρη Εκτέλεση Ανακατεύετε σε ένα μπολ...

19/09/2018 06:31

Κρεατικά

Υλικά: 1/2 κιλό αρνί (κομμένο σε μικρά κομμάτια) 1½ φλιτζάνι ρύζι 4-5 ντομάτες 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 2 πατάτες κομμένες σε φέτες αλάτι, πιπέρι 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο (αρτυσιά) κοπανισμένη 1/2 φλιτζάνι λάδι νερό   Εκτέλεση: Σε μια γάστρα (χοντρό...

18/09/2018 06:27

Τάρτα

Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι 2 φλιτζ. τριμμένη φέτα 4 αυγά 1 πακέτο ρύζι 1/2 φλιτζ. πικάντικη σάλτσα 10 ντοματίνια 1/2 ματσάκι άνηθο Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Αλεύρι για τη φόρμα της τάρτας   Εκτέλεση: Λαδώνετε...

17/09/2018 06:31

Γλυκά

Υλικά: 1 ½ ποτήρι λάδι 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι ζάχαρη 1 μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού σόδα 1 βανίλια αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μέτρια σκληρή Εκτέλεση: Ανακατεύω το λάδι με το χυμό και ρίχνω και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτω και...

14/09/2018 06:33

Κρεατικά

Υλικά 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού 10 μεγάλες πατάτες 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό 1 κ.σ. ρίγανη 2 κ.σ. μουστάρδα 1 λεμόνι 1 πορτοκάλι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,...

13/09/2018 06:31

Συνοδευτικά

Υλικά 2 Γλυκοπατάτες 1 Cottage Cheese Λίγες φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες Λίγο σχοινόπρασο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (χωρίς αέρα). Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες (ολόκληρες) και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας από την άλλη...

12/09/2018 06:38

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα_ 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο  200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο  5 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού  2 κουταλάκια θυμάρι  1/2 κουταλάκι σουμάκ  1 κουτ. ρίγανη  2 κουταλάκια γούστερ σος  1 αβγό  αλάτι και πιπέρι  λίγο ελαιόλαδο Για τη μαρινάδα:  2...

11/09/2018 06:13

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

10/09/2018 08:15

Συνοδευτικά

Υλικά 12 πατάτες baby 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια 60 ml. ελαιόλαδο 100 γρ. βούτυρο Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη  Εκτέλεση Προθερμαίνουμε...

07/09/2018 06:31

Κρεατικά

Υλικά 1 κιλό βοδινό (από σπάλα) 4 μελιτζάνες φλάσκες 3 ώριμες ντομάτες 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες Ελαιόλαδο Μισό φλυτζι λευκό ποιοτικό κρασί Μισή κουταλίτσα ζάχαρη Φρέσκος μαϊντανός Αλάτι και πιπέρι   Εκτέλεση Πλένουμε...

06/09/2018 06:27

Ψαρικά

Υλικά 6 μεγάλα μπαρμπούνια αλεύρι προαιρετικά ελαιόλαδο 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια 1/2 κουταλάκι ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι 1 ντοματοπελτέ ντομάτες ψιλοκομμένες με καρότο και κρεμμύδι αλάτι πιπέρι

05/09/2018 06:42

Συνοδευτικά

Υλικά 500 γρ. μικρά φρέσκα μανιταράκια, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, 3/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί, 1/3 φλ. βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ζεσταίνετε το λάδι σε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα μανιτάρια...

04/09/2018 06:35

Back to Top