Κρεατικά
Παϊδάκια αρνίσια στο φούρνο

Υλικά

  • 2 κιλά «παϊδάκια» αρνίσια
  • 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριμμένα
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός λεμονιού, κατά βούληση


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας. Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε μέχρι και 4-5 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  3. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  4. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, απλώνουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουμε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.
Send to Facebook

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Slimming World

Υλικά (για 4 άτομα) 1 kg φιλέτα κοτόπουλου (ή/και μπούτια χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο  1 κουταλάκι κάρυ ½ κουταλάκι κουρκουμά (θα του δώσει ένα ελαφρύ ιδιαίτερο άρωμα και το κίτρινο χρώμα) 1 κύβο ζωμό κότας διαλυμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό. πιπέρι...

15/11/2018 06:53

Χορτοφαγικά

Υλικά 500 ml. κρέμα γάλακτος 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/4 κ.σ. κόκκος μαύρο πιπέρι θυμάρι απο 1-2 κλωνάρια Αλάτι 3/4 κ.γ. 15 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες 3 πατάτες...

14/11/2018 20:16

Σούπες

Υλικά: ¼ χοιρινό (η αυθεντική συνταγή λέει παστό) 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 φλιτζάνια βραστές πατάτες σε κύβους 2 φλιτζάνια βραστό νερό 2 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι (φρέσκο ή από κονσέρβα) 4 φλιτζάνια ζεστό γάλα αλάτι – πιπέρι μαϊντανό (ή φρέσκο κρεμμύδι) για γαρνιτούρα

12/11/2018 06:34

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. λαζάνια με αβγό 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 καρότα (προαιρετικά) 2 σκ.σκόρδο 300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη 1 φλ.. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι Για...

11/11/2018 06:42

Γλυκά

Υλικά: 60 γρ. βούτυρο 50 γρ. ζάχαρη 2 βανιλλίνες ή 8 βανίλιες 3 αυγά 125 μλ. γάλα 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και το γάλα...

10/11/2018 09:38

Κρεατικά

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλου 5 μανιτάρια φρέσκα 1 κρεμμύδι 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί 300 ml κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές γαλλική μουστάρδα 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σωτάρισμα ξερό βασιλικό αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το σωτάρουμε...

09/11/2018 23:30

Σνακ

Υλικά Για τη ζύμη  50 γρ. κόρν φλάουρ, 30 γρ.αλεύρι, 3 αυγά χωρισμένα κρόκους και ασπράδια, 100 ml. ζεστό νερό, 60 γρ. βιτάμ λιωμένο, 2-3 κ.σ. πάστα ντομάτας(πελτές), 1 κ.γλ. πάπρικα να δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση, 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γλ. αλάτι. ...

08/11/2018 06:33

Πουλερικά

Υλικά: 1 πακέτο αραβικές πίτες (συσκ. των 6) 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο ψιλοκομμένο 3 πιπεριές ψιλοκομμένες σε διάφορα χρώματα 1 συσκευασία (μικρή) μανιτάρια 1 κουτί κρέμα γάλακτος των 200 ml 1/2 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα κασέρι τριμμένο αλάτι - πιπέρι λίγο ελαιόλαδο

07/11/2018 06:35

Πουλερικά

Υλικά 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια  2-3 κ.σ. ελαιόλαδο  1 σκ. σκόρδο  3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο  2 κ.σ. αλεύρι  1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά  2 φρέσκα κρεμμυδάκια  1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί  1 φλ. ζωμό  αλάτι, πιπέρι  1/2 φλ. χαλλούμι   1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε...

04/11/2018 08:04

Κυρίως πιάτο

    Υλικά (10-12 άτομα) Κεϊμά 1.500 γρ. κιμά, ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό) 3 αβγά 250 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, μουλιασμένο και στυμμένο 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο Γέμιση 1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης,...

03/11/2018 08:01

Ζυμαρικά

Υλικά 500 gr. μακαρόνια no.2 για την γέμιση 200 gr. κεφαλογραβιέρα 200 gr. παρμεζάνα 200 gr. λαδοτύρι Μυτιλήνης ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την κρέμα γιουρτιού 500 ml. γάλα φρέσκο 3 κουταλιές...

02/11/2018 06:30

Back to Top