Κρεατικά
Παϊδάκια αρνίσια στο φούρνο

Υλικά

  • 2 κιλά «παϊδάκια» αρνίσια
  • 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριμμένα
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός λεμονιού, κατά βούληση


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας. Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε μέχρι και 4-5 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  3. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  4. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, απλώνουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουμε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.
Send to Facebook

Κρεατικά

Υλικά για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντας την να μην κολλάει στα χέρια μας) 2 κουταλιές σούπας λάδι 1/2 ποτηράκι του καφέ τσικουδιά 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι για τη γέμιση 1 1/2 κιλό αρνί γάλακτος 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά 1...

21/05/2018 06:33

Ζυμαρικά

Υλικά 1 φλ (200 γρ.) ρύζι για ριζότο (Arborio) 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια 2 μέτρια μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια 1 πρέζα μοσχοκάρυδο ½ φλ. λευκό κρασί 5-6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένα 1 κύβος λαχανικών 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κουταλιές ελαιόλαδο 100...

18/05/2018 11:51

Σαλάτες

Υλικά 1 στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα 2 ώριμα αβοκάντο 200 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια) 1 κοφτό κουταλάκι κόλιαντρο ξερό 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμύδι 2 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο λίγο αλάτι χυμό από 1-2 λάϊμς 2 κρεμμυδάκια φρέσκα λίγα ψιλοκομμένα...

17/05/2018 07:01

Πουλερικά

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλο 1 λεμόνι 1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί λίγη ρίγανη λίγο αλάτι πιπέρι 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 1/4 φέτα τριμμένη Εκτέλεση: Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις γίνει βάζουμε τα φιλέτα...

16/05/2018 06:38

Σνακ

Υλικά ½ κιλό τυρί Gouda ½ κιλό τυρί Edam ½ κιλό μαλακό κασέρι ½ κιλό ζαμπόν 1 κονσέρβα μανιτάρια 1 πακέτο λαζάνια 1 κρέμα γάλακτος λίγη μαργαρίνη Εκτέλεση Βράζουμε τα λαζάνια. Εν τω μεταξύ τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη (στη μεγάλη σκάλα, εκεί που τρίβουμε την...

15/05/2018 06:39

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. πένες 2 λουκάνικα Ιταλικά μόνο τη γέμιση τους 60 ml. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες Αλάτι 3/4 κ.γ. 1/2 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι 790 ml συσκευασία ντομάτα στο τρίφτη 30 ml Vodka 120 ml. κρέμα γάλακτος 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βάζουμε...

11/05/2018 06:42

Σαλάτες

Υλικά (για τη σαλάτα): 1 φλυτζάνι ρύζι παρμποιλ βρασμένο σε νερό και αλάτι 1 φλυτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι σιταροπούλα βρασμένη (γίνεται και κονσέρβα, στραγγίξτε την) κρεμμυδάκια φρέσκα (όσο θέλετε) 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τετραγωνάκια 1 πιπεριά...

10/05/2018 06:32

Κυρίως πιάτα

Υλικά   4 μπούτια κοτόπουλου 2 φλιτζάνια φασόλια λευκά μουσκεμένα αποβραδίς 2 φλιτζάνια ζωμό κότας 1 κρεμμύδι σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό χοντροκομμένο 10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό 2 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2...

09/05/2018 06:59

Ουζομεζές

Υλικά   700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (χωρισμένα) 330 ml μπίρα 2/3 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει λάδι για το τηγάνισμα αλάτι Για τη σάλτσα γιαουρτιού 1 φλιτζάνι γιαούρτι 1/2...

08/05/2018 06:47

Ψαρικά

Υλικά: 1 κουτί κρέμα γάλακτος 350ml, 400gr ρύζι για πιλάφι(ή σπυρωτό), 400gr βρασμένες γαρίδες (κατεψυγμένες ή φρέσκες, πάντως μικρές), 1 ματσάκι μαϊντανό και 1 άνηθο, 6 κουταλιές βούτυρο, 6 κουταλιές ουίσκι, 3 κρεμμυδάκια μικρά, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Bράζετε το ρύζι...

07/05/2018 06:40

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα) 1kg. ψαρονέφρι (περίπου 3 τμχ. χοιρινό φιλέτο) 20 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα στα 4 κατά μήκος 80 ml ελαιόλαδο 6 - 7 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (γλαστράκια ή ματσάκια με φρέσκο θυμάρι βρίσκουμε πλέον σε αρκετά σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. σούπας ξερό τριμμένο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο...

04/05/2018 06:47

Πουλερικά

Υλικά: 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο, ξεψαχνισμένο, σε λεπτές λωρίδες 2 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση (προκύπτουν 4 μικρότερα) λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα 2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα για την μπεσαμέλ 1 1/2 κουταλιά αλεύρι 1 1/2 κουταλιά βούτυρο 1 1/2 ποτήρι γάλα 1 κρόκος...

03/05/2018 07:04

Back to Top