Κρεατικά
Παϊδάκια αρνίσια στο φούρνο

Υλικά

  • 2 κιλά «παϊδάκια» αρνίσια
  • 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριμμένα
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός λεμονιού, κατά βούληση


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας. Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε μέχρι και 4-5 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  3. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  4. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, απλώνουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουμε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.
Send to Facebook

Ποτά

Υλικά 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί 400ml ροζέ κρασί 50ml μπράντι Φρούτα εποχής 500ml παγωμενο φυσικό χυμό πορτοκάλι Πάγος Εκτέλεση Στον πάτο μιας μεγάλης κανάτας, τοποθετήστε τις φέτες πορτοκάλι και με ένα ξύλινο κουτάλι, πιέστε τις να βγάλουν...

16/07/2018 06:33

Σαλάτες

Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου μεγάλη 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι 3-4 φύλλα μαρούλι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξυμό λεμονιού(όσο ξυνό το θέλει ο καθένας) αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση: Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε...

13/07/2018 06:32

Ψαρικά

Υλικά ½ κιλό γαρίδες μεγάλες ½ πακέτο noodles 2 πιπεριές Φλωρίνης 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 4-5 κλωνάρια φρέσκο κολίανδρο 10 κλωνάρια μαϊντανό ½ φλιτζ. σάλτσα σόγιας ½ φλιτζ. ελαιόλαδο  ¼ κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη 1 lime (χυμός) αλάτι, πιπέρι   Εκτέλεση

12/07/2018 06:46

Ζυμαρικά

Υλικά ½ κιλό πένες 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3-4 μελιτζάνες σε κυβάκια 2 ντομάτες σε κυβάκια 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας ½ ποτήρι κρασί λευκό 150 γρ. φέτα λάδι αλάτι πιπέρι λίγο μαϊντανό Εκτέλεση Ψήνουμε τις πένες σύμφωνα με τις...

11/07/2018 06:28

Κρεατικά

Υλικά: Για τα σνίτσελ: 4 μεγάλα σνίτσελ χοιρινά ή 8 μικρά (λεπτά, περασμένα από τη μηχανή ή χτυπημένα) 1 φακελάκι (100 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα 2-3 αβγά λίγο γάλα (εβαπορέ) λάδι για τηγάνι (π.χ. ηλιέλαιο) 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ) 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 2...

10/07/2018 06:30

Κρεατικά

Υλικά: 1½ κιλό μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κονκασέ ή 3 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας 1 ματσάκι δυόσμο 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια 2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια 1 πράσινη...

09/07/2018 06:32

Πουλερικά

Υλικά (για 4 άτομα) 400 γρ. κιμά κοτόπουλου 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 1 κολοκυθάκι, τριμμένο 1 καρότο, τριμμένο 1 ντομάτα, τριμμένη 1 αβγό αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. σουμάκ 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο...

06/07/2018 06:26

Γλυκά

Υλικά Για τη βάση 150 γραμ. βούτυρο 200 γραμ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.) 200 γραμ. γιαούρτι ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Για την επικάλυψη 1...

05/07/2018 06:27

Σαλάτες

Υλικά: ρόκα (1 ματσάκι) κόκκινο λάχανο ή μαρούλι τοματίνια ρεπανάκια βρασμένο καλαμπόκι (1 κούπα) κρουτόν τριμμένη παρμεζάνα λίγο αλάτι λάδι, ξίδι μπαλσάμικο Εκτέλεση: Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα (κατά προτίμηση με το χέρι) και ίση ποσότητα...

04/07/2018 06:39

Πουλερικά

Υλικά: 1 πακέτο αραβικές πίτες (συσκ. των 6) 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο ψιλοκομμένο 3 πιπεριές ψιλοκομμένες σε διάφορα χρώματα 1 συσκευασία (μικρή) μανιτάρια 1 κουτί κρέμα γάλακτος των 200 ml 1/2 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα κασέρι τριμμένο αλάτι - πιπέρι λίγο ελαιόλαδο

03/07/2018 06:35

Αλμυρά

Υλικά ½ κιλό κανταΐφι 200 γραμ. γκούντα 200 γραμ. τυρί φέτα 200 γραμ. κασέρι 200 γραμ. έμενταλ 4 αβγά ½ λίτρο γάλα 100 γραμ. μαργαρίνη 100 γραμ. φρέσκο βούτυρο Εκτέλεση Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι. Από πάνω πασπαλίζουμε τα τυριά...

02/07/2018 06:36

Λαχανικά

Υλικά: 10 αγκινάρες 3 μέτρια καρότα 5 μικρά ξερά κρεμμύδια 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα 4-5 πατάτες χοντροκομμένες 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο 2+3 μέτρια λεμόνια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μισό λεμόνι και τις βάζετε...

29/06/2018 06:36

Back to Top