Ζυμαρικά
Πέννες με μελιτζάνες, ντοματίνια & βασιλικό

Υλικά

  • 500 γρ. Πέννες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε πιάτο.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίζουμε με το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, πιέζοντάς τα ελαφρώς, με την κουτάλα, ώστε να σπάσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πάλι τις μελιτζάνες.
  5. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση, αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν και να δέσουν τα υλικά για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να τελειώσει ο βρασμός των ζυμαρικών.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις στραγγίζουμε, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  7. Εάν έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά στη σάλτσα με τις μελιτζάνες, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  8. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Send to Facebook

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα) 450 γραμμάρια χοιρινή μπριζόλα λαιμού 450 γραμμάρια πανσέτα 4 σφηνάκια ζιβανία 2 σφηνάκια κρέμα βαλσάμικου 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Κόβετε...

21/10/2018 06:37

Πουλερικά

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλο 1 λεμόνι 1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί λίγη ρίγανη λίγο αλάτι πιπέρι 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 1/4 φέτα τριμμένη Εκτέλεση: Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις γίνει βάζουμε τα φιλέτα...

20/10/2018 10:39

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα): 2 μέτρια κομμάτια ψαρονέφρι (χοιρ. φιλέτα) κομμένα σε φέτες πάχους 2 εκατ. ψίχα από μισή φρατζόλα άσπρου ψωμιού, κομμένη σε multi μιξεράκι 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απλή 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ½ ποτήρι ζωμό κρέατος (σπιτικό ή από κύβο) 2-3 κορφές από φρέσκο δενδρολίβανο, ή...

19/10/2018 17:23

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο χυλοπίτες 1 κουτί ντοματάκια ¼ κεφαλογραβιέρα ¼ γκούντα ¼ ρεγκάτο ¼ ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα 1 κουτί κρέμα γάλακτος (500ml) 2 αβγά Εκτέλεση: Βράζουμε τα ντοματάκια με λίγη ζάχαρη μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Τρίβουμε όλα μαζί τα τυριά...

18/10/2018 06:39

Σαλάτες

Υλικά: Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν Λίγη καφτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε...

16/10/2018 06:37

Γλυκά - Διαίτης

Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 0% 1 συσκευασία τυρί κρέμα 200 γρ. light 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη 70γρ. μπισκότα digestive (χωρίς ζάχαρη)  Εκτέλεση Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα χειρός το γιαούρτι με το...

11/10/2018 09:11

Ψαρικά

Υλικά 1κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα μετρίου μεγέθους Λάδι Αλατοπίπερο 2 κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού ½ φλ. χλιαρό νερό 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες Εκτέλεση Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Χαμηλώνουμε...

11/10/2018 07:02

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

10/10/2018 06:51

Λαχανικά

Υλικά: 3/4 κιλού σπανάκι 1/4 κιλού μπέικον τριμμένα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα) ζαμπόν (5-6 φέτες, για μια στρώση στο πυρέξ) 1-2 κουτ. της σούπας βιτάμ λίγη τριμμένη φρυγανιά μπεσαμέλ Εκτέλεση: Βάζετε σε ένα τηγάνι tefal το σπανάκι μαζί με...

09/10/2018 21:26

Κρεατικά

Υλικά: 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες 5 φέτες μπέικον 2 κ.σ. μουστάρδα 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο χυμό από 2 λεμόνια 1 κ.σ. corn flour 1/2 φλυτζάνι γάλα αλάτι πιπέρι ρίγανη ή δεντρολίβανο 2 φύλλα δάφνης ελαιόλαδο Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνουμε...

08/10/2018 00:00

Λαχανικά

Υλικά 1 κιλό πούλλες (μικρό κολοκάσι) Ελαιόλαδο αλάτι 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό κοπανισμένο χυμό από 1-2 λεμόνια   Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πούλλες και τις σκουπίζουμε με πετσέτα. Βράζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πούλλες, αφού τις κόψουμε στα δύο κατά μήκος. Tις...

07/10/2018 19:54

Γλύκά

Υλικά 90 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα 250 γρ. βούτυρο 125 γρ. ασπαρτάμη 5 αβγά 750 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γλ. βανίλια 1 κ.γλ. κανέλα 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. μήλα τριμμένα 100 γρ. γιαούρτι (χρησιμοποιώ 0-2%)   Εκτέλεση Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και τα αλέθω σε σκόνη...

06/10/2018 06:35

Back to Top