Ασιατική κουζίνα
Ινδικά κιμαδοπιτάκια

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλη ντομάτα, σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 πακέτο ζύμη κουρού ή 1 πακέτο στρογγυλά πιτάκια κουρού
  • 1 αβγό χτυπημένο με 2 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, τις σταφίδες και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε, μέχρι να καβουρδιστεί, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην έχει σβόλους.
  3. Σβήνετε με το κονιάκ, αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε τον πελτέ, την ντομάτα, το κάρι, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά του. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Απλώνετε τα φύλλα σε μια επιφάνεια εργασίας και κόβετε το κάθε φύλλο σε 9 τετράγωνα κομμάτια ή απλώνετε τα έτοιμα στρογγυλά κομμάτια ζύμης. Βάζετε από λίγη γέμιση στη μια πλευρά της ζύμης και διπλώνετε στη μέση, φτιάχνοντας μισοφέγγαρα.
  5. Κλείνετε καλά τις άκρες και με το χέρι σας διπλώνετε ελαφρώς, κάνοντας πτυχές. Αλείφετε τα πιτάκια με το χτυπημένο αβγό και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Send to Facebook

Κρεατικά

Υλικά 2 κιλά «παϊδάκια» αρνίσια 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριμμένα 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 70...

20/04/2018 06:36

Λαδερά

Υλικά: 4 μελιτζάνες μικρές 4 πατάτες μέτριες 3 ντομάτες καλά ώριμες 1 μεγάλο φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 2 κουταλάκια κόλιανδρο  αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά...

19/04/2018 06:51

Γλυκά

Υλικά 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο) 150 γρ. καστανή ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 250 γρ. φρέσκες φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια) 2 μπανάνες 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. baking powder 1 κ.γ. κανέλα μια πρέζα αλάτι Εκτέλεση Βάζουμε...

18/04/2018 06:33

Γλυκά

Υλικά: (για περίπου 18 μπακλαβαδάκια) 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα) 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση: 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα 3 κουτ.σούπας ζάχαρη λίγη κανέλα λίγο γαρύφαλο σκόνη Για το σιρόπι: 1 1/2 ποτήρι νερό 1...

17/04/2018 06:39

Ζυμαρικά

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια (ό,τι μακαρόνια σας αρέσουν) 1 1/2 κούπα του τσαγιού πάστα ελιάς 4 ποτήρια νερό 5 κουταλιές της σούπας σουσάμι Εκτέλεση: Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε...

16/04/2018 06:41

Κρεατικά

Υλικά 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2-3 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή πολτοποιημένες 6-8 κ.σ. νιφάδες βρώμης 2 μικρές ντομάτες (αρκετά ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη) 1 κ.σ. ξύδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 αυγό Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ρίγανη Λίγο...

13/04/2018 06:38

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. λαζάνια με αβγό 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 καρότα (προαιρετικά) 2 σκ.σκόρδο 300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη 1 φλ.. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι Για...

12/04/2018 06:42

Γλυκά

Υλικά 500γρ. Φαρίνα  1 κούπα τσαγιού σπορέλαιο 1½ κούπα ζάχαρη 3 αυγά 1 κούπα γάλα 2 μήλα κομμένα σε κομματάκια Λίγη κανέλα Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τη Φαρίνα και τα μήλα στο μίξερ για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τη Φαρίνα, βάζουμε σε βουτυρωμένη και...

11/04/2018 06:33

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. Πέννες 2 μελιτζάνες φλάσκες 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ½ κ.γ. μπούκοβο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για το σερβίρισμα 100...

10/04/2018 06:41

Σαλάτες

Υλικά (για 6 άτομα) ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι 10 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κλωναράκια άνιθο 3 κλωναράκια σέλινο 100 γραμ. μπέικον 3 κόκκινες πιπεριές τουρσί 4 βραστά αβγά σφιχτά 2 φλυτζ. μαγιονέζα 1 κουτ. σούπας μουστάρδα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βράζετε το...

05/04/2018 06:35

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ σπαγγέτι 1 κουταλιά βούτυρο 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτά φετάκια 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1 κρέμα γάλακτος 17% (250 ml) 100 ml γιαούρτι...

03/04/2018 07:00

Ρύζι

Υλικά: 1 ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερό 1 κύβο ζωμό λαχανικών λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5 φέτες μπέικον 1/2 ποτήρι mix vegetables 1/2 ποτήρι μανιτάρια αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρω το μπέικον, τα μανιτάρια, τα διάφορα λαχανικά και το κρεμμύδι. Προσθέτω...

02/04/2018 06:44

Back to Top