Ασιατική κουζίνα
Ινδικά κιμαδοπιτάκια

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλη ντομάτα, σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 πακέτο ζύμη κουρού ή 1 πακέτο στρογγυλά πιτάκια κουρού
  • 1 αβγό χτυπημένο με 2 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, τις σταφίδες και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε, μέχρι να καβουρδιστεί, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην έχει σβόλους.
  3. Σβήνετε με το κονιάκ, αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε τον πελτέ, την ντομάτα, το κάρι, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά του. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Απλώνετε τα φύλλα σε μια επιφάνεια εργασίας και κόβετε το κάθε φύλλο σε 9 τετράγωνα κομμάτια ή απλώνετε τα έτοιμα στρογγυλά κομμάτια ζύμης. Βάζετε από λίγη γέμιση στη μια πλευρά της ζύμης και διπλώνετε στη μέση, φτιάχνοντας μισοφέγγαρα.
  5. Κλείνετε καλά τις άκρες και με το χέρι σας διπλώνετε ελαφρώς, κάνοντας πτυχές. Αλείφετε τα πιτάκια με το χτυπημένο αβγό και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Send to Facebook

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα) 450 γραμμάρια χοιρινή μπριζόλα λαιμού 450 γραμμάρια πανσέτα 4 σφηνάκια ζιβανία 2 σφηνάκια κρέμα βαλσάμικου 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Κόβετε...

21/10/2018 06:37

Πουλερικά

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλο 1 λεμόνι 1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί λίγη ρίγανη λίγο αλάτι πιπέρι 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 1/4 φέτα τριμμένη Εκτέλεση: Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις γίνει βάζουμε τα φιλέτα...

20/10/2018 10:39

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα): 2 μέτρια κομμάτια ψαρονέφρι (χοιρ. φιλέτα) κομμένα σε φέτες πάχους 2 εκατ. ψίχα από μισή φρατζόλα άσπρου ψωμιού, κομμένη σε multi μιξεράκι 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απλή 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ½ ποτήρι ζωμό κρέατος (σπιτικό ή από κύβο) 2-3 κορφές από φρέσκο δενδρολίβανο, ή...

19/10/2018 17:23

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο χυλοπίτες 1 κουτί ντοματάκια ¼ κεφαλογραβιέρα ¼ γκούντα ¼ ρεγκάτο ¼ ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα 1 κουτί κρέμα γάλακτος (500ml) 2 αβγά Εκτέλεση: Βράζουμε τα ντοματάκια με λίγη ζάχαρη μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Τρίβουμε όλα μαζί τα τυριά...

18/10/2018 06:39

Σαλάτες

Υλικά: Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν Λίγη καφτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε...

16/10/2018 06:37

Γλυκά - Διαίτης

Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 0% 1 συσκευασία τυρί κρέμα 200 γρ. light 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη 70γρ. μπισκότα digestive (χωρίς ζάχαρη)  Εκτέλεση Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα χειρός το γιαούρτι με το...

11/10/2018 09:11

Ψαρικά

Υλικά 1κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα μετρίου μεγέθους Λάδι Αλατοπίπερο 2 κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού ½ φλ. χλιαρό νερό 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες Εκτέλεση Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Χαμηλώνουμε...

11/10/2018 07:02

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

10/10/2018 06:51

Λαχανικά

Υλικά: 3/4 κιλού σπανάκι 1/4 κιλού μπέικον τριμμένα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα) ζαμπόν (5-6 φέτες, για μια στρώση στο πυρέξ) 1-2 κουτ. της σούπας βιτάμ λίγη τριμμένη φρυγανιά μπεσαμέλ Εκτέλεση: Βάζετε σε ένα τηγάνι tefal το σπανάκι μαζί με...

09/10/2018 21:26

Κρεατικά

Υλικά: 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες 5 φέτες μπέικον 2 κ.σ. μουστάρδα 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο χυμό από 2 λεμόνια 1 κ.σ. corn flour 1/2 φλυτζάνι γάλα αλάτι πιπέρι ρίγανη ή δεντρολίβανο 2 φύλλα δάφνης ελαιόλαδο Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνουμε...

08/10/2018 00:00

Λαχανικά

Υλικά 1 κιλό πούλλες (μικρό κολοκάσι) Ελαιόλαδο αλάτι 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό κοπανισμένο χυμό από 1-2 λεμόνια   Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πούλλες και τις σκουπίζουμε με πετσέτα. Βράζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πούλλες, αφού τις κόψουμε στα δύο κατά μήκος. Tις...

07/10/2018 19:54

Γλύκά

Υλικά 90 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα 250 γρ. βούτυρο 125 γρ. ασπαρτάμη 5 αβγά 750 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γλ. βανίλια 1 κ.γλ. κανέλα 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. μήλα τριμμένα 100 γρ. γιαούρτι (χρησιμοποιώ 0-2%)   Εκτέλεση Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και τα αλέθω σε σκόνη...

06/10/2018 06:35

Back to Top