Κυρίως πιάτο
Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα, τυριά και δυόσμο

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες 
  • 2/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
  • 600 γρ. ντοματάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
  • 150 γρ. χαλλούμι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις βάζετε σε σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνετε 20' και κατόπιν τις ξεπλένετε σε απορροφητικό χαρτί. Τις αλευρώνετε πολύ ελαφρά.
  2. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μισό περίπου ελαιόλαδο). Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό και το αλατοπίπερο και βράζετε τη σάλτσα 15'-20'.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε ή το βασιλικό ή το μαϊντανό.
  5. Ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος κατά στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα μείγμα τυριών και σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε 15' στους 200° C και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Send to Facebook

Γλυκά

Υλικά 2 φλυτζάνια τσαγιού ψίχα καρυδιού (ή και αμυγδάλου ανάμεικτα) 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1 αβγό 1-2 κουταλιές σούπας κοφτές κανέλα 1250 γρ. φύλλο καταϊφιού 2 φλυτζάνια τσαγιού λιωμένο βούτυρο ανάμεικτο με βιτάμ Υλικά (για το σιρόπι): 1250 γρ. ζάχαρη 6 ποτήρια νερό φλούδα...

27/04/2018 06:55

Γλυκά

Υλικά 220 γρ. βούτυρο  300 γρ. γάλα  220γρ. ζάχαρη άχνη 50γρ. κακάο  220γρ. τριμμένα φουντούκια 3 πακέτα πτι-μπερ (τριμμένα στο μπλέντερ) 750γρ. κουβερτούρα 3κ.σ. ελαιόλαδο  Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να...

26/04/2018 06:37

Σνακ

Υλικά: ½ κιλό μανιτάρια (φρέσκα από το σούπερ μάρκετ) 300 γραμ. σκληρό τυρί (τσένταρ, γκούντα, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, χαλλούμι) Ψιλοκομμένο μπείκον  ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Πλένουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσανάκι τους. Τρίβουμε το τυρί ή το κόβουμε σε κυβάκια...

25/04/2018 06:48

Σνακ

Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα.  Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό και να μην κολλάει.  Ζυμώνουμε...

24/04/2018 06:41

Κοκτέιλ

Υλικά 50ml ουίσκι  10ml Madeira Reduction 10ml * 5-6 Βατόμουρα 15ml πουρές passion fruit ή μαρμελάδα τροπικών φρούτων 15ml φρέσκος χυμός λεμόνι Φύλλα φρέσκου βασιλικού Εκτέλεση Τοποθετούμε τα βατόμουρα και τα φύλλα βασιλικού μέσα σε σέικερ και τα συμπιέζουμε με τη βοήθεια ενός γουδοχεριού. Συμπληρώνουμε...

23/04/2018 11:47

Κρεατικά

Υλικά 2 κιλά «παϊδάκια» αρνίσια 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριμμένα 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 70...

20/04/2018 06:36

Λαδερά

Υλικά: 4 μελιτζάνες μικρές 4 πατάτες μέτριες 3 ντομάτες καλά ώριμες 1 μεγάλο φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 2 κουταλάκια κόλιανδρο  αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά...

19/04/2018 06:51

Γλυκά

Υλικά 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο) 150 γρ. καστανή ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 250 γρ. φρέσκες φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια) 2 μπανάνες 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. baking powder 1 κ.γ. κανέλα μια πρέζα αλάτι Εκτέλεση Βάζουμε...

18/04/2018 06:33

Γλυκά

Υλικά: (για περίπου 18 μπακλαβαδάκια) 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα) 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση: 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα 3 κουτ.σούπας ζάχαρη λίγη κανέλα λίγο γαρύφαλο σκόνη Για το σιρόπι: 1 1/2 ποτήρι νερό 1...

17/04/2018 06:39

Ζυμαρικά

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια (ό,τι μακαρόνια σας αρέσουν) 1 1/2 κούπα του τσαγιού πάστα ελιάς 4 ποτήρια νερό 5 κουταλιές της σούπας σουσάμι Εκτέλεση: Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε...

16/04/2018 06:41

Κρεατικά

Υλικά 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2-3 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή πολτοποιημένες 6-8 κ.σ. νιφάδες βρώμης 2 μικρές ντομάτες (αρκετά ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη) 1 κ.σ. ξύδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 αυγό Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ρίγανη Λίγο...

13/04/2018 06:38

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. λαζάνια με αβγό 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 καρότα (προαιρετικά) 2 σκ.σκόρδο 300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη 1 φλ.. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι Για...

12/04/2018 06:42

Back to Top