Ορεκτικά
Μπρουσκέτες φασολάδας και μπέικον

Υλικά

  • 5-6 φέτες μπέικον
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 500 γραμ. φασόλια μέτρια φασόλια χάντρες ή κόκκινα φασόλια
  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη φασολάδα φούρνου, βάζοντας τα φασόλια, και τα δυο είδη, σε κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για να μην διαλυθούν με το βράσιμο. Όταν μαλακώσουν (περίπου 35′ ) τα στραγγίζουμε.
  2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  3. Το αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και και το στραγγίζουμε.
  4. Το κόβουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο ,το καρότο και το σέλερυ και σοτάρουμε για 4′-5′ ανακατεύοντας τακτικά σε δυνατή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά , τη μουστάρδα, το σπιτικό ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
  8. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10′.
  9. Ελέγχουμε την γεύση και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  10. Βάζουμε τα φασόλια στην σάλτσα κι ανακατεύουμε.
  11. Όλο μαζί το βάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια μπέικον. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  12. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 ºC για 30′ μέχρι να πιει η φασολάδα τα ζουμιά της.

Για τις χωριάτικες φέτες

  1. Κόβουμε μια σκελίδα σκόρδο στη μέση και αλείφουμε τα ψωμιά .
  2. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να φρυγανιστούν.
  3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τον σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και αλείφουμε την επιφάνεια του φρυγανισμένος ψωμιού.
  4. Βάζουμε μια φέτα ψωμί σε πιάτο κι επάνω σερβίρουμε την πηχτή ψητή φασολάδα πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

 

Send to Facebook

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου ½ ματσάκι μαϊντανός 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα 1 φύλλο δάφνης 1 καρότο 1 κλωνάρι σέλινο 2 αυγά 1/3 ματσάκι άνηθο (προαιρετικό) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι 3 αυγά Αλάτι, πιπέρι 1...

15/12/2017 06:41

Κρεατικά

Υλικά 800 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση από σπάλα ή μπούτι, σε κύβους περίπου 2 εκ. 400 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια της αρεσκείας μας (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους), καλά σκουπισμένα με μια νοτισμένη πετσέτα και χοντροκομμένα 2½ κουτ. σούπας μουστάρδα 250 ml ζωμός κότας Maggi χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο...

14/12/2017 06:53

Πουλερικά

Υλικά (για 4 άτομα): 750 γραμ. φιλέτο πάπιας 2 μάνγκο ½ κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ 2 cl κρασί portο 1 lt ζωμό κότας Maggi λίγη τριμμένη φλούδα απο πορτοκάλι 1 κουτ. γλυκού κάρυ κόκκινο πιπέρι λάδι αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Προθερμένουμε τον φούρνο...

13/12/2017 07:09

Σαλάτες

Υλικά: ρόκα ή ακόμα καλύτερα φυλλαράκια ρόκας  λιαστές ντομάτες λαδοτύρι Μυτιλήνης (ή παρμεζάνα) εκλεκτόν ελαιόλαδο ξίδι μπαλσάμικο Εκτέλεση: Βάζουμε σε σαλατιέρα την ρόκα, την αλατίζουμε και κατόπιν ραντίζουμε με ξίδι μπαλσάμικο. Προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα. Ρίχνουμε...

12/12/2017 06:36

Ψαρικά

Υλικά 6 φιλέτα ή φέτες τόνου, 150γρ. το καθένα Για τη σάλτσα 6 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) 1 ματσάκι άνηθος φρέσκος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος 80 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη αλάτι,...

11/12/2017 06:38

Ορεκτικά

Υλικά: 3 μεσαίες πατάτες 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο αλάτι χοντρό 1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα, δηλαδή σάλτσα ντομάτας 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο μίνι φέτες πεπερόνι Γαρνίρουμε με: φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο φρέσκα...

08/12/2017 07:05

Ασιατική κουζίνα

Υλικά 1 κ.σ. ελαιόλαδο 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο 1 καρότο κομένο σε λεπτές φέτες 1 κόκκινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια 1 πράσινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια 150 γρ. φέτες ανανά (κρατάμε 6 κ.σ. από το ζουμί) 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας 2...

07/12/2017 06:38

Όσπρια

Υλικά: 1 μέτρια ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη στη μέση και κατόπιν σε μακρόστενες λωρίδες 1½ κιλό φρέσκα κουκιά 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, σε λωρίδες 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 2 σκελ. σκόρδο κοπανισμένο ½ κουτ. θυμάρι λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι 1 κουτ. μαϊντανό ψιλ/νο   Εκτέλεση: Τοποθετείτε...

06/12/2017 06:34

Όσπρια

Υλικά ½ κιλό ρεβύθια 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κ.σ. μαγειρική σόδα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό Εκτέλεση Βάλτε τα ρεβύθια σε νερό από το περασμένα βράδυ Στράγγιξε καλά και πασπάλισε με τη...

05/12/2017 06:37

Σαλάτες

Υλικά (για 4-6 άτομα) 12 χοντρές φέτες χαλούμι 1/2 κιλό ντοματίνια 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη 1 κουταλιά της σούπας ελιές μαύρες ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι του καφέ αμύγδαλα ξεασπρισμένα 1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου 1...

04/12/2017 06:41

Σούπες

Υλικά: 200 γρ. μακαρόνια fusilli  1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 καρότο κομμένο σε μισές ροδέλες 2-3 στικς σέλινο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 ντομάτες ψιλοκομμενες 2 μικρα κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες 150 γρ. φρέσκα φασολάκια 200...

01/12/2017 06:48

Ντιπς

Υλικά 5-6 μελιτζάνες περίπου 2 κιλά 3-4 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο  2 κουτ.σούπας ξύδι από κρασί ή balsamico 3 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό 7-8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και κόβουμε...

30/11/2017 06:35

Back to Top