Γλυκά
Σπιτίσιο παγωτό καϊμάκι

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σαλέπι
  • 3 κρυστάλλους μαστίχας
  • 1 κ.σ. Ανθόνερο


Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα μπρικάκι και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα.
  2. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μεσαία θερμοκρασία για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
  3. Βάζουμε και το μπρικάκι στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και όταν γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σαλέπι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, κατά προτίμηση με αναδευτήρα ελληνικού καφέ για να διαλύσει τους σβόλους που σχηματίζονται και το προσθέτουμε στη μεγάλη κατσαρόλα, όταν έχει πάρει βράση το μείγμα της. Συνεχίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα το ανακάτεμα.
  4. Χτυπάμε τους κρυστάλλους της μαστίχας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα και τις προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας για λίγο για να διαλυθεί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω από 20 λεπτά).
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο μπολ τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε απαλά και όταν κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε το ανθόνερο. Κλείνουμε το μεταλλικό μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη. Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.
  8. Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσει.
Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Σνακ

Υλικά Ελαιόλαδο 1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ½ φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλλα με λίγα λιπαρά   Εκτέλεση Προθέρμανε...

05/12/2019 08:05

Γλυκά

Υλικά: 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 4 αβγά ολόκληρα 300 γραμ. ζάχαρη 100 γραμ. γάλα (Χαραλαμπίδης Κρίστης 3%) 250  γραμ. μαργαρίνη 120 γραμ. πορτοκαλάδα (από ...πορτοκάλια) ξύσμα από 2 πορτοκάλια ½...

04/12/2019 10:45

Ψαρικά

Υλικά: 1 κιλό παστός μπακαλιάρος 1 μέτριο κρεμμύδι 4-5 μέτριες πατάτες άνηθος 2 λεμόνια 2-3 κουταλιές αλεύρι Εκτέλεση: Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο με τον γνωστό τρόπο (12 ώρες – 4 - 5 αλλαγές νερού κλπ.) Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τριμμένο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε...

03/12/2019 06:28

Λαχανικά

Υλικά 4 μεγάλες πατάτες 4 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dijon 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ένα κουταλάκι ξηρό 1 κουτ. του γλυκού αλάτι 1/4 κουτ. του...

02/12/2019 10:53

Νηστίσιμα γλυκά

Υλικά 4 μπανάνες 1 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό 300 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα 100 γρ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα 2 1/2 κ.σ. κακάο Εκτέλεση Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις χτυπάμε μαζί με το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι. Ζυμώνουμε το μίγμα...

01/12/2019 06:44

Πουλερικά

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλο 1 λεμόνι 1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί λίγη ρίγανη λίγο αλάτι πιπέρι 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 1/4 φέτα τριμμένη Εκτέλεση: Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις γίνει βάζουμε τα φιλέτα...

30/11/2019 10:39

Σούπες

Υλικά (για 4-5 άτομα) 3 ποτήρια του κρασιού τραχανά 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες 3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι) 5 - 6 κουταλιές της σούπας λάδι 3 - 4 ποτήρια του νερού νερό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε...

29/11/2019 06:56

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο χυλοπίτες 1 κουτί ντοματάκια ¼ κεφαλογραβιέρα ¼ γκούντα ¼ ρεγκάτο ¼ ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα 1 κουτί κρέμα γάλακτος (500ml) 2 αβγά Εκτέλεση: Βράζουμε τα ντοματάκια με λίγη ζάχαρη μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Τρίβουμε όλα μαζί τα τυριά...

28/11/2019 06:39

Συνοδευτικά

Υλικά 12 πατάτες baby 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια 60 ml. ελαιόλαδο 100 γρ. βούτυρο Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη  Εκτέλεση Προθερμαίνουμε...

27/11/2019 06:31

Back to Top