Γλυκά
Παγωτό με άσπρη σοκολάτα και Oreo

Υλικά

  • 20 μπισκότα όρεο βανίλιας (Golden Oreos), χοντροκομμένα
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 230 γρ. έτοιμη σαντιγί


Εκτέλεση

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 ή 22 εκ. και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος. Χοντροκόβετε (στα 4 ή στα 5) τα μπισκότα όρεο και απλώνετε μια καλή στρώση χοντροκομμένων όρεο στη βάση του ταψιού.
  2. Βάζετε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ και τα λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων), ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  3. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Παίρνετε 1 ½ φλ. τσαγιού από το μείγμα τυριού-σαντιγί και το βάζετε σταδιακά μέσα στο μπολ με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνεται. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα λευκής σοκολάτας πάνω από τα τεμαχισμένα όρεο στη βάση του ταψιού.
  5. Πάνω από το μείγμα λευκής σοκολάτας-μπισκότων, με ένα μεγάλο κουτάλι στρώνετε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μείγμα μαλακού τυριού-σαντιγί. Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα χοντροκομμένα όρεο, μερικά εκ των οποίων τα πιέζετε με τα χέρια σας να εισχωρήσουν μέσα στο μείγμα τυριού.
  6. Σκεπάζετε το ταψάκι με το παγωτό σας με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

Πηγή: syntages

Send to Facebook

Σαλάτες

Υλικά: 2 μέτρια σε μέγεθος στήθη κοτόπουλου ½ κιλό ζυμαρικά βίδες (1 πακέτο) 12-15 τετράγωνες φέτες ζαμπόν ½ κιλό τυρί γκούντα 5-6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα αλάτι, πιπέρι 2-3 φύλλα μαρούλι  ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά) 2 βρασμένα σφιχτά αβγά Εκτέλεση: Βράζουμε...

26/07/2017 06:33

Πουλερικά

Υλικά     ½ κοτόπουλο (για 2-3 άτομα)     6-7 πατάτες μέτριες     1 πιπεριά πράσινη μεγάλη     2 ντομάτες μέτριες γινομένες     1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα     χυμό ενός λεμονιού     αλάτι, πιπέρι, ρίγανη     ελαιόλαδο Εκτέλεση     Αλατοπιπερώνουμε...

25/07/2017 07:09

Πουλερικά

Υλικά: 150 γρ κοτόπουλο ψαχνό ή γαλοπούλα 2 κουτ. γλυκού λάδι 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα γλυκιά αλάτι πιπέρι ρίγανη λεμόνι Εκτέλεση: Φτιάχνετε ένα μείγμα από το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι και βάζετε μέσα σ'αυτό το κοτόπουλο. Το...

24/07/2017 06:43

Ψαρικά

Υλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό μπακαλιάρο παστό 3 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζ. αλεύρι Για τη σκορδαλιά: 6 σκελίδες σκόρδο 3 πατάτες βρασμένες 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ξίδι δυνατό Εκτέλεση: Κόβετε...

21/07/2017 07:02

Θαλασσίνα

Υλικά 1 κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο 75 γρ ξύδι λευκό βάλσαμο 200 γρ λευκό κρασί 20 γρ baby Ρόκα 1 κλωνάρι θυμάρι ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 1 κ.σ ρίγανη Για την μαρινάδα 75 γρ χυμό λεμόνι  500 γρ καλαμποκέλαιο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 κ.γ. αλάτι φρέσκο...

20/07/2017 07:06

Σαλάτες

Υλικά 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες (0,5 εκ. περίπου) 2 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, όσο επιθυμείτε 1 μεγάλη τομάτα, κομμένη σε κυβάκια Για το dressing 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ή 2 μικρές, ψιλοκομμένο ½ κουταλάκι μπούκοβο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά βαλσαμικό ξύδι 1...

19/07/2017 07:01

Ψαρικά

Υλικά: (για 6 άτομα) 6 τσιπούρες (των 350 - 500 γραμ.) 2 ντομάτες ώριμες (μετρίου μεγέθους) 2 κολοκύθια (μετρίου μεγέθους) 1 καρότο (μετρίου μεγέθους) 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης λίγο σέλινο 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από φλούδα λεμονιού χυμό από ένα...

18/07/2017 06:49

Όσπρια

Υλικά: 3 φλ. βρασμένες φακές διαφόρων χρωμάτων: καφέ,πορτοκαλί, πράσινες (σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής)- τα 3 φλ. βρασμένες είναι περίπου 1 φλ. ωμές 2 φλ. πιπεριές διαφόρων χρωμάτων ψιλοκομμένες (2 ή 3 πιπεριές) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα αλάτι και πιπέρι Για το ντρέσινγκ: 2...

17/07/2017 06:30

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα αλάτι,...

14/07/2017 06:36

Γλυκά

Υλικά 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια χυμό καρπούζι 1 πακέτο φαριν απ αλεύρι 500 γραμ και μία κουταλιά της σούπας επιπλέον 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 1 κουταλιά της σούπας μέλι σουσάμι Εκτέλεση Τα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το σουσάμι Ανακατεύουμε...

13/07/2017 06:31

Χορτοφαγικά

Υλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο  1 κ.σ. σκόνη λαχανικών 1 κ.σ. κύμινο 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1 αβγό 10 κ.σ. δυόσμο 6 κ.σ. ρεγγάτο Αλάτι Πιπέρι Λάδι...

12/07/2017 06:54

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο ταλιατέλες 1 φιλέτο σολομού φρέσκο 1 σφηνάκι βότκα φρέσκα κρεμμυδάκια 150 γραμ. κρέμα γάλακτος λίγο ελαιόλαδο άνηθο – αλάτι – λευκοπίπερο λίγο βούτυρο σολομού (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες...

10/07/2017 06:35

Back to Top