Νηστίσιμα
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά

Υλικά

  • 8 καλαμαράκια μέτρια καθαρισμένα
  • 7 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 4 ντομάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Bάζουμε το λάδι να κάψει σε κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κομματάκια των κεφαλιών για 10 περίπου λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να αχνιστεί καλά.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το μισό κρασί. Oταν εξατμιστεί το αλκοόλ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, μία ντομάτα περασμένη από τον χοντρό τρίφτη, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
  4. Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας τα καλαμάρια, και με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού –και αρκετή υπομονή– τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  5. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες και αραδιάζουμε τα καλαμάρια σε μια μεσαία κατσαρόλα που να τα χωράει σχεδόν ίσα ίσα. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το κρασί, λίγο ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
  6. Προαιρετικά, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και 3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου.
Send to Facebook

Ζυμαρικά

Υλικά περίπου 1 κιλό αλεύρι 750 ml χλιαρό γάλα 2 αβγά λίγο αλάτι 1 κουταλιά τριμμένη ρίγανη νωπή μαγιά όσο ένα μεγάλο καρύδι ή 2 φακελάκια ξηρή. 2 κουταλιές λάδι Υλικά (γέμιση): 2 κουτάκια ντοματάκια κονκασέ 4-5 κουταλιές λάδι ρίγανη, αλατοπίπερο, κανέλα, τριμμένο...

28/04/2017 06:40

Πουλερικά

Υλικά (για 2 άτομα): 1 στήθος κοτόπουλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά  1 κρεμμύδι 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού 1 κουτ. σούπας κάρυ γιαούρτι 1 κουταλιά κορν φλάουρ Εκτέλεση: Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε...

27/04/2017 07:03

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

26/04/2017 06:32

Σαλάτες

Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι (160 γραμ.) 3 κούπες ψιλοκομμένο λάχανο (είναι πιο όμορφο να βάλετε δυο χρώματα) 1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο 100 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβα λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Για το ντρέσινγκ: 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κέτσαπ

25/04/2017 06:39

Κρεατικά

Υλικά 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό 5-6 πατάτες 3 ντομάτες 2 πιπεριές 1 κουταλιά δυνατή μουστάρδα 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Εκτέλεση Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη. Καθαρίζετε τις πατάτες...

24/04/2017 06:38

Πουλερικά

Υλικά: 750 γραμ. κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπουτάκια) 4 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ψιλοκομμένες 3 μεγάλα κρεμμύδια φέτες 1 πουμαρό 1 κουταλιά σούπας πελτέ ½ κούπα κόκκινο κρασί λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι...

21/04/2017 07:08

Κυρίως Πιάτο

Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κρεμμύδια μεγάλα 6 αυγά 1 κούπα λάδι μισή φραντζόλα ψωμί 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κιλά πατάτες 2 καρότα 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Παίρνετε...

19/04/2017 07:02

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

18/04/2017 06:51

Γλυκά

Υλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 300 γρ (για τσουρέκι)  Νωπή μαγιά 80 γρ Αυγά 7 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου  Φυτικό βούτυρο 250 γρ λιωμένο χλιαρό  Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού  Ζάχαρη 400 γρ  Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι  Μαστίχα 1/2 κουταλάκι του...

13/04/2017 07:00

Γλυκά

Υλικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. καστανή ζάχαρη 120 γρ. λευκή ζάχαρη 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 2 1/2 κ.γ. baking powder 4 αυγά 1 βανίλια λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί) 1/4 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε...

12/04/2017 07:07

Σαλάτες

Υλικά 200 γρ. κόκκινη κινόα 100 γρ. λευκή κινόα 300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια 80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα 10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ),...

10/04/2017 07:05

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι 1 ποτηράκι άσπρο κρασί 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 φύλλο δάφνη αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι. Τα τρίβουμε...

07/04/2017 06:34

Back to Top