Γλυκά
Τσουρέκι με σοκολάτα

Υλικά

Για την ζύμη

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 300 γρ (για τσουρέκι) 
  • Νωπή μαγιά 80 γρ
  • Αυγά 7 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου 
  • Φυτικό βούτυρο 250 γρ λιωμένο χλιαρό 
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού 
  • Ζάχαρη 400 γρ 
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι 
  • Μαστίχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού 
  • Μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού 
  • Γάλα χλιαρό 3 φλιτζάνια του τσαγιού 
  • Νερό χλιαρό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Για την γέμιση

  • Κουβερτούρα 125 γρ 
  • Κρέμα γάλακτος 60-70 ml 
  • Μέλι 1 κουταλιά σούπας

Για την επικάλυψη

  • Κουβερτούρα 375 γρ 
  • Κρέμα γάλακτος 250 ml 
  • Μέλι 1 1/2 κουταλιά σούπας


Εκτέλεση 

Για την ζύμη

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι
  2. Λιώνουμε στο μπλέντερ το ξύσμα, το μαχλέπι, την μαστίχα και 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, προσθέτουμε το νερό χλιαρό και 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένας χυλός αραιός. Το σκεπάζουμε ,το βάζουμε σε μέρος ζεστό μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Σε άλλο μεγάλο μπολ, βάζουμε την ζάχαρη μαζί με 6 αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά μαζί και το χλιαρό γάλα, συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε τον χυλό της μαγιάς αφού δούμε ότι έχει διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  6. Παράλληλα την ώρα που ζυμώνουμε προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό βούτυρο απλά βουτώντας τα χέρια μας μέσα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
  7. Σκεπάζουμε το μπολ, το βάζουμε σε ζεστό μέρος ,το αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 25 -30 λεπτά. Αφού έχει διπλασιαστεί, χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες. Παίρνουμε κάθε μπάλα και την χωρίζουμε σε 3 μέρη. Τα κάνουμε μπαστούνια ίδιου μεγέθους, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαστούνι σε φύλλο χοντρό.
  8. Με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε κατά μήκος σε κάθε φύλλο που ανοίξαμε την γκανάζ σοκολάτας που φτιάξαμε, κλείνουμε τις άκρες και τα ρολάρουμε ώστε να θωρακίσουμε την σοκολάτα μέσα στην ζύμη.
  9. Πιάνουμε τα 3 μπαστούνια μαζί και τα πλέκουμε σε πλεξούδα τσουρεκιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν 4 τσουρέκια.
  10. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τα τοποθετούμε με απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα διπλασιαστούν σε όγκο, τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για περίπου 25-30 λεπτά.
  11. Χτυπάμε το 1 αυγό μαζί με λίγο γάλα και αλείφουμε τα τσουρέκια μας αφού διπλασιαστεί ο όγκος τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάντα ανάλογα τον φούρνο μας για 25-30 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα περιχύνουμε με την *σάλτσα σοκολάτας.

Για την γέμιση:

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Για την επικάλυψη:

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  2. Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε μια σχάρα και ξεκινάμε με μια κουτάλα να τα περιχύνουμε με την σοκολάτα μας.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Send to Facebook

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

27/06/2017 06:46

Πίτες

Υλικά Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό κολοκυθάκια ½ κιλό χανιώτικη μυζήθρα 3 μέτριες πατάτες 1 ματσάκι δυόσμο αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο Υλικά για το φύλλο: 1 ποτήρι νερό ½ κουταλάκι αλάτι 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσικουδιά ή χυμό λεμονιού περίπου ½ κιλό...

26/06/2017 07:06

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

23/06/2017 06:53

Πουλερικά

Υλικά: 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 φέτες μπέικον 1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 200ml κρέμα γάλακτος light 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. λάδι 3 πατάτες αλάτι / πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες.  Βάζουμε σε ένα...

22/06/2017 07:02

Κρεατικά

Υλικά ½ κιλό μοσχάρι σπάλα 1 κουτί μανιτάρια 1 ποτήρι κρασί 1 ποτήρι νερό 1 κουταλιά ζάχαρη 200ml λάδι 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ ½ ποτήρι κρασιού στυμμένο λεμόνι 4-5-6 πατάτες σκόρδο, κρεμμύδι (κατά βούληση) αλάτι, πιπέρι, κάρυ Εκτέλεση: Τσιγαρίζετε...

20/06/2017 06:38

Ζυμαρικά

Υλικά 400 γρ Bucatini 250 γρ ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ 80 γρ κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 200 γρ πανσέτα λεπτοκομμένη 1 τεμάχιο καυτερή πιπεριά αλάτι και πιπέρι 30 ml ελαιόλαδο 100 γρ τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμένο Εκτέλεση Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες...

19/06/2017 07:03

Γλύκά

Υλικά 90 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα 250 γρ. βούτυρο 125 γρ. ασπαρτάμη 5 αβγά 750 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γλ. βανίλια 1 κ.γλ. κανέλα 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. μήλα τριμμένα 100 γρ. γιαούρτι (χρησιμοποιώ 0-2%)   Εκτέλεση Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και τα αλέθω σε σκόνη...

16/06/2017 06:35

Σάλτσες

Υλικά: 2 ώριμα αβοκάντο 1 κρεμμύδι μέτριο 1 ντομάτα μέτρια 3 κουταλιές κέτσαπ αλάτι μερικές σταγόνες ταμπάσκο 2 κουτ. ελαιόλαδο 1 κουτ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, κατά προτίμηση με τα χέρια γιατί με το μαχαίρι οξειδώνονται και σύντομα...

15/06/2017 07:04

Πουλερικά

Υλικά: 1 μεταλλικό κουτί μπύρας (750ml) - Διάλεξε ξανθιά μπύρα και κατά προτίμηση weiss 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια Αλάτι και πιπέρι Πάπρικα Ελαιόλαδο Σέρβιρε με λευκό ρύζι ατμού ή πουρέ Εκτέλεση: Πλένετε το κοτόπουλο και άφηστε το σε απορροφητικό...

14/06/2017 07:07

Σαλάτες

Υλικά 1 πακέτο κατεψυγμένη καβουρόψυχα 2 ντομάτες 2 κρεμμύδια μικρά 1 μαρούλι πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά μαγιονέζα 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι, πάπρικα Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε την καβουρόψυχα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το μαρούλι...

13/06/2017 06:45

Γλυκά

Υλικά 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας βανίλια Εκτέλεση Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄τη φυτική σαντιγί...

12/06/2017 06:58

Σαλάτες

Υλικά: ρόκα (1 ματσάκι) κόκκινο λάχανο ή μαρούλι ντοματίνια ρεπανάκια βρασμένο καλαμπόκι (1 κούπα) κρουτόν τριμμένη παρμεζάνα λίγο αλάτι λάδι, ξίδι βαλσάμικο Εκτέλεση: Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα (κατά προτίμηση με το χέρι) και ίση ποσότητα...

09/06/2017 06:56

Back to Top