Γλυκά
Ιταλικά biscotti αμυγδάλου

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 1/2 κ.γ. baking powder
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε στο μίξερ την λευκή ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το baking powder, την βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στο μείγμα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα. Κάπου ενδιάμεσα προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα. Αν το μίξερ δεν αντέχει γιατί το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να συνεχίζετε με κουτάλι ή με τα χέρια σας που έχετε προηγουμένως αλευρώσει. Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες και ίσως σας παιδέψει λίγο. Φτάνει απλά να ενσωματωθεί.
  4. Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σαν κορμό και αφού αλευρώσουμε τα χέρια μας το στρώνουμε μακρόστενα και φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο σαν πίτα περίπου 8 x 23 εκατοστά και πάχος 1 εκατοστό.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.Κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και στρώνουμε σε καθαρή λαδόκολλα, από την μία κομμένη μεριά.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 15 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Send to Facebook

Γλυκά

Υλικά: 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 4 αβγά ολόκληρα 300 γραμ. ζάχαρη 100 γραμ. γάλα (Χαραλαμπίδης Κρίστης 3%) 250  γραμ. μαργαρίνη 120 γραμ. πορτοκαλάδα (από ...πορτοκάλια) ξύσμα από 2 πορτοκάλια ½...

20/10/2017 10:45

Ρύζι

Υλικά: 1 ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερό 1 κύβο ζωμό λαχανικών λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5 φέτες μπέικον 1/2 ποτήρι mix vegetables 1/2 ποτήρι μανιτάρια αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σωτάρω το μπέικον, τα μανιτάρια, τα διάφορα λαχανικά και το κρεμμύδι. Προσθέτω...

19/10/2017 06:47

Όσπρια

Υλικά (3-4 άτομα) Μία κούπα φακές Τρεις κούπες νερό Μία κουταλιά της σούπας γάλα από σόγια Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Ένα ψιλκομμένο καρότο 3/4 της κούπας βρώμη κομμένη στο μπλέντερ 3/4 της κούπας ψίχα ψωμιού Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε...

18/10/2017 07:02

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο noodles  1 κονσέρβα λαχανικά κινέζικα 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στενόμακρες λωρίδες 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη στενόμακρες λωρίδες soy sauce πιπέρι λάδι Εκτέλεση: Ρίχνω καυτό νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνω τα noodles να...

17/10/2017 06:48

Σαλάτες

Υλικά: Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν Λίγη καφτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε...

16/10/2017 06:37

Κρεατικά

Υλικά 800 γρ. κιμά (μισό χοιρινό, μισό βοδινό) ½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη ½ φλ. ρύζι ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 αβγά 3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός 1-2 λεμόνια αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει...

13/10/2017 06:55

Ορεκτικά

Υλικά 5-6 φέτες μπέικον ¼ φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο σπασμένη 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών 2 συσκευασίες ψιλοκομμένα ντοματάκια 1 κλαδάκι θυμάρι 1 καυτερή πιπεριά 1 κ.σ. μουστάρδα 500 γραμ. φασόλια...

12/10/2017 07:26

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο χυλοπίτες 1 κουτί ντοματάκια ¼ κεφαλογραβιέρα ¼ γκούντα ¼ ρεγκάτο ¼ ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα 1 κουτί κρέμα γάλακτος (500ml) 2 αβγά Εκτέλεση: Βράζουμε τα ντοματάκια με λίγη ζάχαρη μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Τρίβουμε όλα μαζί τα τυριά...

11/10/2017 06:39

Κρεατικά

Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κρεμμύδια μεγάλα 6 αυγά 1 κούπα λάδι μισή φραντζόλα ψωμί 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κιλά πατάτες 2 καρότα 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Παίρνετε...

10/10/2017 06:55

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση σπαγγέτι) 1 μικρό φακελάκι κουκουνάρι λίγο βούτυρο (προαιρετικά) λίγη κρέμα γάλακτος (ή γάλα εβαπορέ για πιο ελαφρύ) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε αλλά δεν τα κρυώνουμε. Παράλληλα, καβουρδίζουμε...

09/10/2017 06:46

Ζυμαρικά

Υλικά (για 4 άτομα) 4 φρέσκιες γαρίδες (μέτριες σε μέγεθος) 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη, φρέσκια ντομάτα 2 σκελίδες σκόρδο αλατοπίπερο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο μαϊντανό λευκό κρασί 500 γραμ. μακαρόνια Νο. 10 Εκτέλεση Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα βγάζουμε δηλαδή...

06/10/2017 07:01

Κρεατικά

Υλικά (για 2 άτομα): Για το κότσι: 1 χοιρινό κότσι (περίπου 1 κιλό) 5 σκελίδες σκόρδο 3 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο αλάτι - πιπέρι - ρίγανη 1 κύβο λαχανικών 100 ml ελαιόλαδο χυμό ενός λεμονιού Για το πουρέ πατάτας και καρότου (συνοδευτικό): 3 πατάτες μεγαλούτσικες 3...

05/10/2017 06:35

Back to Top