Γλυκά
Ιταλικά biscotti αμυγδάλου

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 1/2 κ.γ. baking powder
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε στο μίξερ την λευκή ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το baking powder, την βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στο μείγμα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα. Κάπου ενδιάμεσα προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα. Αν το μίξερ δεν αντέχει γιατί το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να συνεχίζετε με κουτάλι ή με τα χέρια σας που έχετε προηγουμένως αλευρώσει. Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες και ίσως σας παιδέψει λίγο. Φτάνει απλά να ενσωματωθεί.
  4. Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σαν κορμό και αφού αλευρώσουμε τα χέρια μας το στρώνουμε μακρόστενα και φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο σαν πίτα περίπου 8 x 23 εκατοστά και πάχος 1 εκατοστό.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.Κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και στρώνουμε σε καθαρή λαδόκολλα, από την μία κομμένη μεριά.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 15 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Send to Facebook

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

27/06/2017 06:46

Πίτες

Υλικά Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό κολοκυθάκια ½ κιλό χανιώτικη μυζήθρα 3 μέτριες πατάτες 1 ματσάκι δυόσμο αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο Υλικά για το φύλλο: 1 ποτήρι νερό ½ κουταλάκι αλάτι 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσικουδιά ή χυμό λεμονιού περίπου ½ κιλό...

26/06/2017 07:06

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

23/06/2017 06:53

Πουλερικά

Υλικά: 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 φέτες μπέικον 1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 200ml κρέμα γάλακτος light 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. λάδι 3 πατάτες αλάτι / πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες.  Βάζουμε σε ένα...

22/06/2017 07:02

Κρεατικά

Υλικά ½ κιλό μοσχάρι σπάλα 1 κουτί μανιτάρια 1 ποτήρι κρασί 1 ποτήρι νερό 1 κουταλιά ζάχαρη 200ml λάδι 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ ½ ποτήρι κρασιού στυμμένο λεμόνι 4-5-6 πατάτες σκόρδο, κρεμμύδι (κατά βούληση) αλάτι, πιπέρι, κάρυ Εκτέλεση: Τσιγαρίζετε...

20/06/2017 06:38

Ζυμαρικά

Υλικά 400 γρ Bucatini 250 γρ ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ 80 γρ κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 200 γρ πανσέτα λεπτοκομμένη 1 τεμάχιο καυτερή πιπεριά αλάτι και πιπέρι 30 ml ελαιόλαδο 100 γρ τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμένο Εκτέλεση Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες...

19/06/2017 07:03

Γλύκά

Υλικά 90 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα 250 γρ. βούτυρο 125 γρ. ασπαρτάμη 5 αβγά 750 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γλ. βανίλια 1 κ.γλ. κανέλα 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. μήλα τριμμένα 100 γρ. γιαούρτι (χρησιμοποιώ 0-2%)   Εκτέλεση Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και τα αλέθω σε σκόνη...

16/06/2017 06:35

Σάλτσες

Υλικά: 2 ώριμα αβοκάντο 1 κρεμμύδι μέτριο 1 ντομάτα μέτρια 3 κουταλιές κέτσαπ αλάτι μερικές σταγόνες ταμπάσκο 2 κουτ. ελαιόλαδο 1 κουτ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, κατά προτίμηση με τα χέρια γιατί με το μαχαίρι οξειδώνονται και σύντομα...

15/06/2017 07:04

Πουλερικά

Υλικά: 1 μεταλλικό κουτί μπύρας (750ml) - Διάλεξε ξανθιά μπύρα και κατά προτίμηση weiss 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια Αλάτι και πιπέρι Πάπρικα Ελαιόλαδο Σέρβιρε με λευκό ρύζι ατμού ή πουρέ Εκτέλεση: Πλένετε το κοτόπουλο και άφηστε το σε απορροφητικό...

14/06/2017 07:07

Σαλάτες

Υλικά 1 πακέτο κατεψυγμένη καβουρόψυχα 2 ντομάτες 2 κρεμμύδια μικρά 1 μαρούλι πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά μαγιονέζα 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι, πάπρικα Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε την καβουρόψυχα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το μαρούλι...

13/06/2017 06:45

Γλυκά

Υλικά 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας βανίλια Εκτέλεση Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄τη φυτική σαντιγί...

12/06/2017 06:58

Σαλάτες

Υλικά: ρόκα (1 ματσάκι) κόκκινο λάχανο ή μαρούλι ντοματίνια ρεπανάκια βρασμένο καλαμπόκι (1 κούπα) κρουτόν τριμμένη παρμεζάνα λίγο αλάτι λάδι, ξίδι βαλσάμικο Εκτέλεση: Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα (κατά προτίμηση με το χέρι) και ίση ποσότητα...

09/06/2017 06:56

Back to Top