Γλυκά
Δροσερό γλυκό φράουλας

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. γάλα για την κρέμα
  • 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 λίτρα γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
  • λίγες φράουλες 


Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι. Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό.
  3. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
  4. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά – αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  5. Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  6. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες.
  7. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.
  8. Σημείωση: Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.
Send to Facebook

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

27/06/2017 06:46

Πίτες

Υλικά Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό κολοκυθάκια ½ κιλό χανιώτικη μυζήθρα 3 μέτριες πατάτες 1 ματσάκι δυόσμο αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο Υλικά για το φύλλο: 1 ποτήρι νερό ½ κουταλάκι αλάτι 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσικουδιά ή χυμό λεμονιού περίπου ½ κιλό...

26/06/2017 07:06

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

23/06/2017 06:53

Πουλερικά

Υλικά: 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 φέτες μπέικον 1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 200ml κρέμα γάλακτος light 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. λάδι 3 πατάτες αλάτι / πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες.  Βάζουμε σε ένα...

22/06/2017 07:02

Κρεατικά

Υλικά ½ κιλό μοσχάρι σπάλα 1 κουτί μανιτάρια 1 ποτήρι κρασί 1 ποτήρι νερό 1 κουταλιά ζάχαρη 200ml λάδι 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ ½ ποτήρι κρασιού στυμμένο λεμόνι 4-5-6 πατάτες σκόρδο, κρεμμύδι (κατά βούληση) αλάτι, πιπέρι, κάρυ Εκτέλεση: Τσιγαρίζετε...

20/06/2017 06:38

Ζυμαρικά

Υλικά 400 γρ Bucatini 250 γρ ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ 80 γρ κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 200 γρ πανσέτα λεπτοκομμένη 1 τεμάχιο καυτερή πιπεριά αλάτι και πιπέρι 30 ml ελαιόλαδο 100 γρ τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμένο Εκτέλεση Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες...

19/06/2017 07:03

Γλύκά

Υλικά 90 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα 250 γρ. βούτυρο 125 γρ. ασπαρτάμη 5 αβγά 750 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γλ. βανίλια 1 κ.γλ. κανέλα 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. μήλα τριμμένα 100 γρ. γιαούρτι (χρησιμοποιώ 0-2%)   Εκτέλεση Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και τα αλέθω σε σκόνη...

16/06/2017 06:35

Σάλτσες

Υλικά: 2 ώριμα αβοκάντο 1 κρεμμύδι μέτριο 1 ντομάτα μέτρια 3 κουταλιές κέτσαπ αλάτι μερικές σταγόνες ταμπάσκο 2 κουτ. ελαιόλαδο 1 κουτ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, κατά προτίμηση με τα χέρια γιατί με το μαχαίρι οξειδώνονται και σύντομα...

15/06/2017 07:04

Πουλερικά

Υλικά: 1 μεταλλικό κουτί μπύρας (750ml) - Διάλεξε ξανθιά μπύρα και κατά προτίμηση weiss 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια Αλάτι και πιπέρι Πάπρικα Ελαιόλαδο Σέρβιρε με λευκό ρύζι ατμού ή πουρέ Εκτέλεση: Πλένετε το κοτόπουλο και άφηστε το σε απορροφητικό...

14/06/2017 07:07

Σαλάτες

Υλικά 1 πακέτο κατεψυγμένη καβουρόψυχα 2 ντομάτες 2 κρεμμύδια μικρά 1 μαρούλι πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά μαγιονέζα 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι, πάπρικα Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε την καβουρόψυχα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το μαρούλι...

13/06/2017 06:45

Γλυκά

Υλικά 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας βανίλια Εκτέλεση Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄τη φυτική σαντιγί...

12/06/2017 06:58

Σαλάτες

Υλικά: ρόκα (1 ματσάκι) κόκκινο λάχανο ή μαρούλι ντοματίνια ρεπανάκια βρασμένο καλαμπόκι (1 κούπα) κρουτόν τριμμένη παρμεζάνα λίγο αλάτι λάδι, ξίδι βαλσάμικο Εκτέλεση: Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα (κατά προτίμηση με το χέρι) και ίση ποσότητα...

09/06/2017 06:56

Back to Top