Σνακ
Σουφλέ μελιτζάνας

 

Υλικά

  • 2 κ.τ.σ βουτυρο
  • 1 κ.τ.γ ελαιόλαδο olive oil
  • 1 κούπα ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.τ.σ αλεύρι
  • 2 κ.τ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1⁄2 κ.τ.γ ρίγανη
  • 1⁄2 κ.τ.γ θυμάρι
  • 1⁄2 κούπα πλήρες γάλα
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1⁄4 νερό ή 1⁄4 κούπα ζωμό κοτόπουλο ή 1⁄4 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1⁄2 κούπα ψίχα ψωμιού κομμένη σε κυβάκια
  • 3⁄4 κούπας τριμμένη mozzarella
  • 1⁄2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1⁄2 κ.τ.γ αλάτι
  • 1⁄4 κ.τ.γ πιπέρι
  • 1⁄8 κ.τ.γ πιπέρι cayenne
  • 4 αβγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια)


Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε το ταψί ή τα μπολάκια (ειδικά για σουφλέ) που θα χρησιμοποιήσετε
  2. Σε ένα κατσαρολάκι που θα προσθέσετε το λαδάκι σας τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με μια κουτάλα. Έπειτα προσθέστε τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό.
  3. Προσθέστε το γάλα και τη μελιτζάνα, χαμηλώστε την εστία του ματιού, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα σας για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  4. Να ελέγχετε ανά 5 λεπτά το φαγάκι σας, ανακατεύοντας τακτικά για να μην σας κολλήσει προσθέτοντας ζωμό ή ζεστό νερό όταν χρειάζεται για να το διατηρείτε υγρό.
  5. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά, βάλτε το σε ένα άλλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
  6. Σε ένα άλλο μπολ, αναμίξτε το ψωμί, με τη μοτζαρέλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους αβγών και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
  7. Έπειτα προσθέστε το μείγμα με το ψωμί και τα αβγά στο μείγμα με τη μελιτζάνα και ανακατέψτε.
  8. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις αναμίξτε τη μαρέγκα στο μείγμα με τη μελιτζάνα.
  9. Ρίξτε το μείγμα του σουφλέ σας στη βουτυρωμένη φόρμα ή τα βουτυρωμένα φορμάκια και ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
  10. Προσοχή: Μην ανοίξετε την κουζίνα πριν περάσουν 45 λεπτά γιατί θα ξεφουσκώσουν και θα χάσουν τον όγκο τους.
  11. Αφού είναι έτοιμα, αφήστε τα για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Send to Facebook

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. ρικότα 150 γρ. φύλλα baby σπανάκι, κομμένα 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, χοντροκομμένος 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο 6 φύλλα φρέσκα λαζάνια 500ml κόκκινη σάλτσα 50 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° Βάζουμε...

23/03/2017 06:46

Ζυμαρικά

Υλικά      1 ντομάτα pumaro     1 ντομάτα πελτέ     1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών     ρίγανη, αλάτι, πιπέρι     λάδι βασιλικού ή ελαιόλαδο     μανιτάρια (κονσέρβας)     μακαρόνια της αρεσκείας σας   Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για...

22/03/2017 06:30

Γλυκά

Υλικά: ½ κούπα (περίπου 200 γραμ.) κεφαλογραβιέρα 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν 1 κούπα γιαούρτι απλό 3 αβγά (χωρισμένα κρόκους- ασπράδια) 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ λίγο γάλα εβαπορέ Εκτέλεση: Χτυπάμε σ'ένα μπολ τα υλικά: αλεύρι-...

21/03/2017 06:39

Κυρίως πιάτο

Υλικά 4 σνίτσελ χοιρινά μετρίου μεγέθους 2 αυγά 1/2 φλυτζάνι γάλα μουστάρδα φρυγανιά τυρί τριμμένο ελαιόλαδο ρίγανη Εκτέλεση Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί(προαιρετικά). Βάζουμε σε ένα μπολ...

20/03/2017 07:07

Λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 1 κιλό σπανάκι κομμένο 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 1 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο 1 φλ. ρύζι χυμό 2 λεμονιών 3 ποτήρια νερό ζεστό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να ξανθύνει. Προσθέτουμε άνηθο και σπανάκι και τα αχνίζουμε Ρίχνουμε...

17/03/2017 07:06

Γλυκά

Υλικά      2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.     2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ     1/2 φλ. ζάχαρη     1 φλ. φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα ή κατεψυγμένα (μήλα, φρούτα του δάσους, σταφίδες κ.λπ.)     2/3 φλ. γάλα     1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό     1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο   Εκτέλεση Προθερμαίνουμε...

16/03/2017 06:44

Κυρίως πιάτο

Υλικά συνταγής 3 φέτες μπέικον 2 σκελίδες σκόρδο 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη 1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 1.700 γραμμ 1 κιλό πατάτες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 1 δαφνόφυλλο Αλάτι, πιπέρι   Εκτέλεση  Ψιλοκόβουμε...

15/03/2017 06:39

Σαλατες

Υλικά     1 κοτόπουλο καλά βρασμένο με ένα κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει 2-3 γαρύφαλα     1/4 του κιλού κασέρι τριμμένο     ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες     2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες     αλάτι - πιπέρι Για το dressing     ένα μικρό βαζάκι και κάτι παραπάνω...

14/03/2017 06:43

Γλυκά

Υλικά Για τη βάση 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 100 γρ. γάλα για την κρέμα 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια 2 λίτρα γάλα 180 γρ. ζάχαρη Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση: 1 φακελάκι ζελέ φράουλα λίγες φράουλες  Εκτέλεση Παίρνουμε ένα...

13/03/2017 06:41

Κυρίως πιάτο

Υλικά (για 2 άτομα)     κοτόπουλο στήθος (500γρ)     1 κόκκινη πιπεριά     μισό κουτί μανιτάρια πλευρώτους     3 περίπου φρέσκα κρεμμυδάκια     2 σκελίδες σκόρδου     σόγια σος     κορν φλάουρ     1 κουταλιά μέλι     1 κουταλιά σουσάμι     1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ

10/03/2017 07:09

Γλυκά

Υλικά 200 γραμ. γάλα 70 γραμ. ζάχαρη 3 φύλλα ζελατίνης 1 βανίλια 300 γραμ. κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Βράζετε το γάλα και μόλις κοχλάσει το αποσύρετε από τη φωτιά. Έχετε μουσκέψει τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει. Ρίχνετε τη ζελατίνα, τη ζάχαρη,την βανίλια,την κρεμά...

09/03/2017 07:05

Κρεατικά

Υλικά(για 4-6 μερίδες): 200 gr κρεμμύδια 850 gr χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κύβους ½ ματσάκι μαϊντανό 40 gr βούτυρο 250 ml λευκό κρασί 1½ κιλό σέλινο(με κοτσάνια και φύλλα) 2 αυγά χυμός ενός λεμονιού Εκτέλεση: Πλένετε το κρέας και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε...

08/03/2017 06:35

Back to Top