Σνακ
Σουφλέ μελιτζάνας

 

Υλικά

  • 2 κ.τ.σ βουτυρο
  • 1 κ.τ.γ ελαιόλαδο olive oil
  • 1 κούπα ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.τ.σ αλεύρι
  • 2 κ.τ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1⁄2 κ.τ.γ ρίγανη
  • 1⁄2 κ.τ.γ θυμάρι
  • 1⁄2 κούπα πλήρες γάλα
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1⁄4 νερό ή 1⁄4 κούπα ζωμό κοτόπουλο ή 1⁄4 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1⁄2 κούπα ψίχα ψωμιού κομμένη σε κυβάκια
  • 3⁄4 κούπας τριμμένη mozzarella
  • 1⁄2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1⁄2 κ.τ.γ αλάτι
  • 1⁄4 κ.τ.γ πιπέρι
  • 1⁄8 κ.τ.γ πιπέρι cayenne
  • 4 αβγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια)


Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε το ταψί ή τα μπολάκια (ειδικά για σουφλέ) που θα χρησιμοποιήσετε
  2. Σε ένα κατσαρολάκι που θα προσθέσετε το λαδάκι σας τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με μια κουτάλα. Έπειτα προσθέστε τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό.
  3. Προσθέστε το γάλα και τη μελιτζάνα, χαμηλώστε την εστία του ματιού, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα σας για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  4. Να ελέγχετε ανά 5 λεπτά το φαγάκι σας, ανακατεύοντας τακτικά για να μην σας κολλήσει προσθέτοντας ζωμό ή ζεστό νερό όταν χρειάζεται για να το διατηρείτε υγρό.
  5. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά, βάλτε το σε ένα άλλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
  6. Σε ένα άλλο μπολ, αναμίξτε το ψωμί, με τη μοτζαρέλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους αβγών και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
  7. Έπειτα προσθέστε το μείγμα με το ψωμί και τα αβγά στο μείγμα με τη μελιτζάνα και ανακατέψτε.
  8. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις αναμίξτε τη μαρέγκα στο μείγμα με τη μελιτζάνα.
  9. Ρίξτε το μείγμα του σουφλέ σας στη βουτυρωμένη φόρμα ή τα βουτυρωμένα φορμάκια και ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
  10. Προσοχή: Μην ανοίξετε την κουζίνα πριν περάσουν 45 λεπτά γιατί θα ξεφουσκώσουν και θα χάσουν τον όγκο τους.
  11. Αφού είναι έτοιμα, αφήστε τα για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Send to Facebook

Σαλάτες

Υλικά: 1 κοτόπουλο καλά βρασμένο με ένα κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει 2-3 γαρύφαλα 1/4 του κιλού κασέρι τριμμένο ½ μαρούλι iceberg ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες 2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες αλάτι - πιπέρι Για το dressing: ένα μικρό βαζάκι και κάτι παραπάνω...

23/05/2017 06:39

Γλυκά

Υλικά 200g γιαούρτι  250 γρ μαργαρίνη 250 γρ ζάχαρη 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 1 κτσ μπέικιν πάουντερ  Εκτέλεση Σε ένα μίξερ χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει Προσθέστε το γιαούρτι και ένα προς ένα τα αυγά. Συμπληρώστε...

22/05/2017 07:05

Σαλάτες

Υλικά 200γρ. καθαρισμένες αγκινάρες 200γρ. μανιτάρια 100γρ. πεκορίνο 50γρ. κάπαρη 30γρ. καρύδια 200γρ. αχλάδι 150γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0% 30ml ελαιόλαδο 40ml. χυμό λεμόνι 10 γρ. μαϊντανός 1 σκελίδα σκόρδο Λευκό πιπέρι Αλάτι  Εκτέλεση Κόβουμε...

18/05/2017 06:42

Σαλατικά

Υλικά 1,5 κιλά μέτριες πατάτες 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 200 γρ. μαγιονέζα Ξύσμα από 2 λεμόνια Χυμό από 1 λεμόνι 1 κ.σ. μέλι Αλάτι Πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί 50 γρ. κάπαρη 50 γρ. ελιές 4 φρ. κρεμμυδάκια 2 κλωνάρια σέλερι ½ ματσάκι μαϊντανό 1...

17/05/2017 06:52

Κρεατικά

Υλικά: ½ κιλό μοσχάρι σπάλα 1 κουτί μανιτάρια 1 ποτήρι κρασί 1 ποτήρι νερό 1 κουταλιά ζάχαρη ½ μπουκάλι λάδι (εγώ θα πρότεινα να βάλετε λιγότερο..) 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ ½ ποτήρι κρασιού στυμμένο λεμόνι 4-5-6 πατάτες σκόρδο, κρεμμύδι (κατά βούληση) αλάτι, πιπέρι,...

16/05/2017 07:01

Ψαρικά

Υλικά 100 γραμμάρια κους κους 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 φιλέτα σολωμού 200 γραμμάρια μπρόκολου ελαφρώς τεμαχισμένα χωρίς το κοτσάνι χυμό από 1 λεμόνι σπόρους από μισό ρόδι μισή χούφτα κολοκυθόσπορο 2 γεμάτες χούφτες κάρδαμο ελαιόλαδο και έξτρα φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

15/05/2017 06:47

Ρύζι

Υλικά: 1 ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερό 1 κύβο ζωμό λαχανικών λίγο λάδι 1 κρεμμύδι μωβ ψιλοκομμένο 5 φέτες μπέικον 1/2 ποτήρι mix vegetables 1/2 ποτήρι μανιτάρια αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρω το μπέικον, τα μανιτάρια, τα διάφορα λαχανικά και το κρεμμύδι. Προσθέτω...

11/05/2017 06:44

Πουλερικά

Υλικά: μπουτάκια κοτόπουλου 1 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 1 κουτ. σούπας σόγια σος Καρύκευμα ΒΒQ Εκτέλεση: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μπολ και αλείψτε τα μπουτάκια με ένα πινελάκι Αφήστε τα μια μέρα ή μερικές ώρες για να ποτίσει λίγο το κρέας πριν το...

10/05/2017 07:06

Σαλάτα

Υλικά     Τόνο κονσέρβα με λάδι ελιάς     2 κρεμμύδια μικρά     2 αυγά βρασμένα (σφικτά)     1 πατάτα βρασμένη     1 πράσινη πιπεριά     μαγιονέζα (όση θέλετε)     πιπέρι, αλάτι, πάπρικα  Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τα αυγά, την πατάτα και τα κρεμμύδια (τα κρεμμύδια...

09/05/2017 07:11

Κρεατικά

Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι κομμάτια ή φέτες 1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού 1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού 1/3 φλιτζ. κονιάκ 2 ολόκληρα κρεμμύδια 1 κουτ. σούπας βούτυρο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Ρίχνουμε το κρέας σε χύτρα, που έχουμε τοποθετήσει...

08/05/2017 06:43

Ψαρικά

Υλικά: 500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα 3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα λίγο γάλα 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα λίγη μουστάρδα χυμός ενός λεμονιού αλάτι πιπέρι δυόσμος μαϊντανός αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει- Εκτέλεση: Μουσκεύουμε...

05/05/2017 06:38

Κρεατικά

Υλικά (για 2 άτομα): 2 φιλέτα χοιρινά για σνίτσελ (200γρ. το καθένα) 20 γρ. φρυγανία 1 αυγό 20 γρ. αλέυρι 1 φέτα ζαμπόν 1 φέτα τυρί γκούντα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από πάνω βάζουμε τη φέτα ζαμπόν και τη φέτα τυρί. Τα διπλώνουμε και...

05/05/2017 06:36

Back to Top