
Υλικά (για 4-5 άτομα)
- 3 ποτήρια του κρασιού τραχανά
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι)
- 5 - 6 κουταλιές της σούπας λάδι
- 3 - 4 ποτήρια του νερού νερό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα μαζί με τον κύβο, τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το λάδι και τον τραχανά.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν.
- Χρειάζεται μια ώρα περίπου να βράσει.
- Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.