Γλυκά
Κέικ πορτοκάλι με καρύδια ή αμύγδαλα

Υλικά:

  • 550 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 325 gr μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 7-8 κουταλιές σούπας καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα
  • ξύσμα φλούδας από ένα πορτοκάλι
  • (προαιρετικά: μαρμελάδα πορτοκάλι, φέτες πορτοκαλιού κομμένες ημικύκλια για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα)


Εκτέλεση:

  1. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο, το οποίο το έχουμε εκτός ψυγείου ή το ζεσταίνουμε λίγο.
  2. Χτύπαμε στο μίξερ τα δύο υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  4. Όταν δούμε ότι έχουν αναμειχθεί καλά τότε αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
  5. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια.
  6. Έχουμε ανάψει το φούρνο μας να προθερμανθεί.
  7. Σε ταψί ή φόρμα στρογγυλή ή δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ που πρώτα έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι (για να μη κολλήσει το υλικό και να βγαίνει εύκολα όταν πια θα έχει ψηθεί) ρίχνουμε τη ζύμη μας και φροντίζουμε να έχει απλωθεί ομοιόμορφα.
  8. Το ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε θερμοκρασία 180 βαθμούς.
  9. Αν θέλουμε, αφού το βγάλουμε από τη φόρμα κι έχει κρυώσει μπορούμε να αλείψουμε το κέικ πορτοκάλι γύρω με μαρμελάδα και να το στολίσουμε κολλώντας πάνω τις φρέσκες φέτες πορτοκαλιού.
  10. Μια άλλη πρόταση είναι να πασπαλίσουμε το κέικ πορτοκάλι με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Send to Facebook

Πουλερικά

Υλικά (για 2 άτομα): 1 στήθος κοτόπουλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά  1 κρεμμύδι 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού 1 κουτ. σούπας κάρυ γιαούρτι 1 κουταλιά κορν φλάουρ Εκτέλεση: Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε...

27/04/2017 07:03

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

26/04/2017 06:32

Σαλάτες

Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι (160 γραμ.) 3 κούπες ψιλοκομμένο λάχανο (είναι πιο όμορφο να βάλετε δυο χρώματα) 1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο 100 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβα λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Για το ντρέσινγκ: 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κέτσαπ

25/04/2017 06:39

Κρεατικά

Υλικά 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό 5-6 πατάτες 3 ντομάτες 2 πιπεριές 1 κουταλιά δυνατή μουστάρδα 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Εκτέλεση Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη. Καθαρίζετε τις πατάτες...

24/04/2017 06:38

Πουλερικά

Υλικά: 750 γραμ. κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπουτάκια) 4 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ψιλοκομμένες 3 μεγάλα κρεμμύδια φέτες 1 πουμαρό 1 κουταλιά σούπας πελτέ ½ κούπα κόκκινο κρασί λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι...

21/04/2017 07:08

Κυρίως Πιάτο

Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κρεμμύδια μεγάλα 6 αυγά 1 κούπα λάδι μισή φραντζόλα ψωμί 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κιλά πατάτες 2 καρότα 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Παίρνετε...

19/04/2017 07:02

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

18/04/2017 06:51

Νηστίσιμα

Υλικά 8 καλαμαράκια μέτρια καθαρισμένα 7 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι 1 κρεμμύδι μεγάλο 4 ντομάτες 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι κρασί λευκό 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγο άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Bάζουμε...

14/04/2017 07:03

Γλυκά

Υλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 300 γρ (για τσουρέκι)  Νωπή μαγιά 80 γρ Αυγά 7 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου  Φυτικό βούτυρο 250 γρ λιωμένο χλιαρό  Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού  Ζάχαρη 400 γρ  Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι  Μαστίχα 1/2 κουταλάκι του...

13/04/2017 07:00

Γλυκά

Υλικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. καστανή ζάχαρη 120 γρ. λευκή ζάχαρη 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 2 1/2 κ.γ. baking powder 4 αυγά 1 βανίλια λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί) 1/4 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε...

12/04/2017 07:07

Σαλάτες

Υλικά 200 γρ. κόκκινη κινόα 100 γρ. λευκή κινόα 300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια 80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα 10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ),...

10/04/2017 07:05

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι 1 ποτηράκι άσπρο κρασί 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 φύλλο δάφνη αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι. Τα τρίβουμε...

07/04/2017 06:34

Back to Top