Χορτοφαγικά
Σουφλέ λαχανικών

Υλικά

  • 5 μέτριες πατάτες, σε μεσαίου πάχους ροδέλες
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • 200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 
  • 300 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
  • 3 αβγά
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  2. Τις αραδιάζουμε σε πυρέξ και τις ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις αφήνουμε στο πυρέξ.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε όσο ελαιόλαδο περίσσεψε το κρεμμύδι, τα δύο είδη πιπεριάς και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν και προσθέτουμε τα τυριά. 
  4. Απλώνουμε πάνω από τις πατάτες το μείγμα των λαχανικών, αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. 
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το σιμιγδάλι και αλατο-πιπερώνουμε. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα.
  6. Απλώνουμε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.
Send to Facebook

Γλυκά

Υλικά 1 λίτρο φρέσκο γάλα 5 αυγά 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη 3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα 1 λεμονιού ή και δύο 1 βανίλια άρωμα Φυτίνη για τα φύλλα Φύλλο κρούστας 1 ποτήρι νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 φλούδα λεμόνι 1 ξύλο κανέλα  1 βανίλια άρωμα   Εκτέλεση Στρώνουμε...

20/02/2017 07:07

Κρεατικά

Υλικά (για 2 άτομα) ½ κιλό μοσχάρι 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 ποτήρι μαυροδάφνη 1 μέτριο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1/3 κούπας ελαιόλαδο 2 κούπες ρύζι σπυρωτό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα   Εκτέλεση Παίρνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια...

17/02/2017 06:35

Γλυκά

Υλικά για μία κούπα καφέ: 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. κακάο 1 αυγό 3 κ.σ. γάλα 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ¼ κ.γ. βανίλια 1 κούπα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Ρίχνουμε στη κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε...

16/02/2017 07:08

Κυρίως πιάτο

Υλικά 1 - 1,2 κιλά βοδινή ή μοσχαρίσια σπάλα 120 ml ελαιόλαδο 2 κόκκινα κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους (γύρω στα 250 γρ.), τριμμένα στον τρίφτη 40 ml ξίδι από κόκκινο κρασί 7 σκελίδες σκόρδου, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 κλωνάρια...

15/02/2017 06:58

Θαλασσινά

Υλικά 500 γρ. καλαμαράκια  500 γρ. χταπόδι  5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 2-3 σταγόνες ταμπάσκο αλάτι  φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλεύρι για το τηγάνισμα λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση Καθαρίζετε...

14/02/2017 07:06

Κυρίως πιάτο

Υλικά 3 φιλετάκια κοτόπουλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κρεμμύδι 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες  λίγη τριμμένη μοτσαρέλα  1 ποτηράκι μαυροδάφνη λίγη ζάχαρη  1 πακέτο ταλιατέλες λίγο βασιλικός αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Τεμαχίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου...

13/02/2017 06:58

Γλυκά

Υλικά 250γρ βούτυρο 250γρ κουβερτούρα 2 ½ πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι ζάχαρη ½ φλιτζάνι κονιάκ Τρούφα χρωματιστή Χαρτάκια για τρουφάκια Εκτέλεση Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό. Σε ένα μεγάλο...

11/02/2017 06:55

Κυρίως πιάτο

Υλικά για 6 άτομο• 400 γρ. ρύζι • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο• ½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη• 1 φλιτζάνι κρασί λευκό (όχι παγωμένο)• 1 λίτρο ζωμός λαχανικών, ζεστός• 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)• αλάτι• πιπέρι φρεσκοτριμμένο• 100 ml κρέμα...

10/02/2017 06:35

Κρεατικά

Υλικά (για 4 άτομα_ 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο  200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο  5 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού  2 κουταλάκια θυμάρι  1/2 κουταλάκι σουμάκ  1 κουτ. ρίγανη  2 κουταλάκια γούστερ σος  1 αβγό  αλάτι και πιπέρι  λίγο ελαιόλαδο Για τη μαρινάδα:  2...

08/02/2017 06:40

Γλυκά

Υλικά  220γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 220γ. μαύρη ζάχαρη 1 αυγό 140γρ. αλεύρι 1/4 κ.γ. μπέικιν 1/8 κ.γ. σόδα 1 πρέζα αλάτι 1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα(αν σας αρέσουν μόνο, εγώ δεν έβαλα) 1 κούπα κομματάκια κουβερτούρας Εκτέλεση  Χτυπάμε το βούτυρο...

07/02/2017 07:05

Πουλερικά

Υλικά 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια 1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη 1 ματσάκι δυόσμο 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί αλάτι πιπέρι

06/02/2017 06:56

Ορεκτικά

Υλικά 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, στρογγυλά, πάχους 1 δαχτύλου 1 πιάτο βαθύ μυζήθρα τριμμένη, ξερή φρέσκια ντομάτα λάδι αλάτι  πιπέρι δυόσμος φρέσκος ή ξερός Εκτέλεση Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κολοκυθάκια. Προσθέτετε...

03/02/2017 07:07

Back to Top