Χορτοφαγικά
Σουφλέ λαχανικών

Υλικά

  • 5 μέτριες πατάτες, σε μεσαίου πάχους ροδέλες
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • 200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 
  • 300 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
  • 3 αβγά
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  2. Τις αραδιάζουμε σε πυρέξ και τις ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις αφήνουμε στο πυρέξ.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε όσο ελαιόλαδο περίσσεψε το κρεμμύδι, τα δύο είδη πιπεριάς και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν και προσθέτουμε τα τυριά. 
  4. Απλώνουμε πάνω από τις πατάτες το μείγμα των λαχανικών, αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. 
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το σιμιγδάλι και αλατο-πιπερώνουμε. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα.
  6. Απλώνουμε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.
Send to Facebook

Γλυκά

Υλικά 75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο 100 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια 100 γραμμάρια...

18/01/2017 06:38

Ορεκτικά

Υλικά 2 μεγάλους κρίθινους ντάκους λίγο ελαιόλαδο λίγο ξύδι λευκό λίγο δυόσμο λίγες ελιές 2...

17/01/2017 06:38

Σνακ

Υλικά για 10 καλτσόνε 2 φύλλα ζύμης κουρού Για τη γέμιση 1 κιλό διάφορα χόρτα( ζόχοι, βρούβες, ραδίκια) 1 φλιτζάνι...

16/01/2017 06:36

Γλυκά

Υλικά 200 γρ. σαβαγιάρ 3 αυγά χωριστά κρόκους – ασπράδια σε μαρέγκα 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε 4 κουταλιές ζάχαρη χτυπημένη...

13/01/2017 06:34

Γλυκά

Υλικά Για την κρέμα 450 γραμμάρια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 15 γραμμάρια...

12/01/2017 07:11

Σνακ

Υλικά 5 αυγά 1/2 κιλό τυρί 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 πράσο 750 gr σπανάκι Αλάτι Πιπέρι 4...

11/01/2017 06:47

Γλυκά

Υλικά  Αλεύρι: 2 κούπες Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού Μαγειρική σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού Ζάχαρη:...

10/01/2017 06:43

Όσπρια

Υλικά για 6 μερίδες: 500 γρ φασόλια (1 φακελάκι) μέτρια 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες (μισοφέγγαρο) 1 ματσάκι...

09/01/2017 07:09

Ασιατική κουζίνα

Υλικά (6-8 άτομα) 1 κιλό στήθος κοτόπουλο (μπορεί να χρημοποιήσεται ότι κρέας θέλετε!) 700gr καρύδια ½ ποτήρι χυμό από ρόδι 2 κρεμμύδια 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ¼ κ.τ. turmeric (κουρκούμη) 4 κ.σ. φυτικό λάδι

06/01/2017 07:10

Ζυμαρικά

Υλικά 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο  2 συσκευασίες φρέσκα ζυμαρικά όπως ραβιόλια ή τορτελλίνια  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο 

05/01/2017 06:50

Ψαρικά

Υλικά συνταγής (για 6 άτομα) 1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.) 3 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια 3 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε λεπτές φέτες (½ εκταστό) 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι...

04/01/2017 07:13

Πουλερικά

Υλικά: 1 κοτόπουλο χωρίς κόκαλα σε κομματάκια ή 3 κομμάτια φιλέτο 1 μεγάλο μπρόκολο 80 γρ. ροκφόρ ή blue cheese 200 ml κρέμα γάλακτος 2 κ.σ ελαιόλαδο μισό κύβο ζωμό κότας  αλατοπίπερο Τυρί cheddar (προαιρετικά)  Εκτέλεση:  Κόβετε τα φιλέτα σε μπουκίτσες (αν δεν είναι...

03/01/2017 07:09

Back to Top