Πρόγευμα
Τάρτες με αβγό και μπέικον

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα σπασμένη
  • 6 αβγά
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 5-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σπασμένη φέτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  4. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε 6 τετράγωνα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε ένα πλαίσιο γύρω γύρω από κάθε σφολιάτα σαν κορνίζα, περίπου 1 εκ. από την άκρη της κάθε σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις για να μη φουσκώσουν.
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, βάζουμε τις σφολιάτες. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε σφολιάτας και σπάμε πάνω από κάθε γέμιση από ένα αβγό.
  6. Πάνω από κάθε αβγό, ρίχνουμε από 1 κ.σ. παρμεζάνα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε για 20 λεπτά.  Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ρόκα.


Πηγή: Άκης Πετρετζίκης 

Send to Facebook

Ζυμαρικά

Υλικά περίπου 1 κιλό αλεύρι 750 ml χλιαρό γάλα 2 αβγά λίγο αλάτι 1 κουταλιά τριμμένη ρίγανη νωπή μαγιά όσο ένα μεγάλο καρύδι ή 2 φακελάκια ξηρή. 2 κουταλιές λάδι Υλικά (γέμιση): 2 κουτάκια ντοματάκια κονκασέ 4-5 κουταλιές λάδι ρίγανη, αλατοπίπερο, κανέλα, τριμμένο...

28/04/2017 06:40

Πουλερικά

Υλικά (για 2 άτομα): 1 στήθος κοτόπουλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά  1 κρεμμύδι 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού 1 κουτ. σούπας κάρυ γιαούρτι 1 κουταλιά κορν φλάουρ Εκτέλεση: Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε...

27/04/2017 07:03

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

26/04/2017 06:32

Σαλάτες

Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι (160 γραμ.) 3 κούπες ψιλοκομμένο λάχανο (είναι πιο όμορφο να βάλετε δυο χρώματα) 1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο 100 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβα λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Για το ντρέσινγκ: 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κέτσαπ

25/04/2017 06:39

Κρεατικά

Υλικά 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό 5-6 πατάτες 3 ντομάτες 2 πιπεριές 1 κουταλιά δυνατή μουστάρδα 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Εκτέλεση Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη. Καθαρίζετε τις πατάτες...

24/04/2017 06:38

Πουλερικά

Υλικά: 750 γραμ. κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπουτάκια) 4 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ψιλοκομμένες 3 μεγάλα κρεμμύδια φέτες 1 πουμαρό 1 κουταλιά σούπας πελτέ ½ κούπα κόκκινο κρασί λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι...

21/04/2017 07:08

Κυρίως Πιάτο

Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 κρεμμύδια μεγάλα 6 αυγά 1 κούπα λάδι μισή φραντζόλα ψωμί 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κιλά πατάτες 2 καρότα 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Παίρνετε...

19/04/2017 07:02

Γλυκά

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες...

18/04/2017 06:51

Νηστίσιμα

Υλικά 8 καλαμαράκια μέτρια καθαρισμένα 7 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι 1 κρεμμύδι μεγάλο 4 ντομάτες 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι κρασί λευκό 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγο άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Bάζουμε...

14/04/2017 07:03

Γλυκά

Υλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 300 γρ (για τσουρέκι)  Νωπή μαγιά 80 γρ Αυγά 7 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου  Φυτικό βούτυρο 250 γρ λιωμένο χλιαρό  Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού  Ζάχαρη 400 γρ  Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι  Μαστίχα 1/2 κουταλάκι του...

13/04/2017 07:00

Γλυκά

Υλικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. καστανή ζάχαρη 120 γρ. λευκή ζάχαρη 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 2 1/2 κ.γ. baking powder 4 αυγά 1 βανίλια λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί) 1/4 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε...

12/04/2017 07:07

Σαλάτες

Υλικά 200 γρ. κόκκινη κινόα 100 γρ. λευκή κινόα 300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια 80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα 10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ),...

10/04/2017 07:05

Back to Top