Πρόγευμα
Τάρτες με αβγό και μπέικον

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα σπασμένη
  • 6 αβγά
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 5-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σπασμένη φέτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  4. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε 6 τετράγωνα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε ένα πλαίσιο γύρω γύρω από κάθε σφολιάτα σαν κορνίζα, περίπου 1 εκ. από την άκρη της κάθε σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις για να μη φουσκώσουν.
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, βάζουμε τις σφολιάτες. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε σφολιάτας και σπάμε πάνω από κάθε γέμιση από ένα αβγό.
  6. Πάνω από κάθε αβγό, ρίχνουμε από 1 κ.σ. παρμεζάνα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε για 20 λεπτά.  Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ρόκα.


Πηγή: Άκης Πετρετζίκης 

Send to Facebook

Σνακ

Υλικά: ½ κιλό μανιτάρια (φρέσκα από το σούπερ μάρκετ) 300 γραμ. σκληρό τυρί (τσένταρ, γκούντα, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, χαλλούμι) Ψιλοκομμένο μπείκον  ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Πλένουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσανάκι τους. Τρίβουμε το τυρί ή το κόβουμε σε κυβάκια...

25/04/2018 06:48

Σνακ

Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα.  Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό και να μην κολλάει.  Ζυμώνουμε...

24/04/2018 06:41

Κοκτέιλ

Υλικά 50ml ουίσκι  10ml Madeira Reduction 10ml * 5-6 Βατόμουρα 15ml πουρές passion fruit ή μαρμελάδα τροπικών φρούτων 15ml φρέσκος χυμός λεμόνι Φύλλα φρέσκου βασιλικού Εκτέλεση Τοποθετούμε τα βατόμουρα και τα φύλλα βασιλικού μέσα σε σέικερ και τα συμπιέζουμε με τη βοήθεια ενός γουδοχεριού. Συμπληρώνουμε...

23/04/2018 11:47

Κρεατικά

Υλικά 2 κιλά «παϊδάκια» αρνίσια 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριμμένα 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 70...

20/04/2018 06:36

Λαδερά

Υλικά: 4 μελιτζάνες μικρές 4 πατάτες μέτριες 3 ντομάτες καλά ώριμες 1 μεγάλο φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 2 κουταλάκια κόλιανδρο  αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά...

19/04/2018 06:51

Γλυκά

Υλικά 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο) 150 γρ. καστανή ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 250 γρ. φρέσκες φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια) 2 μπανάνες 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. baking powder 1 κ.γ. κανέλα μια πρέζα αλάτι Εκτέλεση Βάζουμε...

18/04/2018 06:33

Γλυκά

Υλικά: (για περίπου 18 μπακλαβαδάκια) 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα) 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση: 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα 3 κουτ.σούπας ζάχαρη λίγη κανέλα λίγο γαρύφαλο σκόνη Για το σιρόπι: 1 1/2 ποτήρι νερό 1...

17/04/2018 06:39

Ζυμαρικά

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια (ό,τι μακαρόνια σας αρέσουν) 1 1/2 κούπα του τσαγιού πάστα ελιάς 4 ποτήρια νερό 5 κουταλιές της σούπας σουσάμι Εκτέλεση: Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε...

16/04/2018 06:41

Κρεατικά

Υλικά 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2-3 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή πολτοποιημένες 6-8 κ.σ. νιφάδες βρώμης 2 μικρές ντομάτες (αρκετά ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη) 1 κ.σ. ξύδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 αυγό Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ρίγανη Λίγο...

13/04/2018 06:38

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. λαζάνια με αβγό 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 καρότα (προαιρετικά) 2 σκ.σκόρδο 300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη 1 φλ.. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι Για...

12/04/2018 06:42

Γλυκά

Υλικά 500γρ. Φαρίνα  1 κούπα τσαγιού σπορέλαιο 1½ κούπα ζάχαρη 3 αυγά 1 κούπα γάλα 2 μήλα κομμένα σε κομματάκια Λίγη κανέλα Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τη Φαρίνα και τα μήλα στο μίξερ για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τη Φαρίνα, βάζουμε σε βουτυρωμένη και...

11/04/2018 06:33

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. Πέννες 2 μελιτζάνες φλάσκες 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ½ κ.γ. μπούκοβο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για το σερβίρισμα 100...

10/04/2018 06:41

Back to Top