Ροφήματα
Δροσιστικός χυμός καρπουζιού
Υλικα  
  • 5 ποτήρια φρέσκο χυμό καρπουζιού
  • ½ φλιτζάνι φρεσκοστυμενο χυμό λεμονιού
  • 1 φακελακι (1,5gr) γλυκαντικό τύπου Stevia


Εκτέλεση

  1. Εννοειται οτι δεν θα χρησιμοποιησετε ετοιμο χυμο του εμποριου... Διαλεξτε ενα ωραιο ωριμο καρπουζι, κοψτε το σε κομματια, αφαιρεστε τα κουκουτσια και πολτοποιηστε το στο μουλτι.
  2. Περαστε τον χυμο του καρπουζιου απο χοντρο σουρωτηρι, ωστε να αφαιρεθουν τυχον κουκουτσια και κομματια που δεν πολτοποιηθηκαν.
  3. Προσθεστε τον χυμο του λεμονιου, επισης φιλτραρισμενο, και την στεβια και αναμειξτε. Δοκιμαστε το ποτο σας, και αν χριεαζεται, προσθεστε λιγο ακομη γλυκαντικο, αναλογα με το γουστο σας.
  4. Αν το καρπουζι που χρησιμοποιησατε ηταν ηδη κρυο, απο το ψυγειο, μπορειτε να καταναλωσετε το ποτο αμεσως. Αλλιως, αφηστε το για μια ωριτσα στο ψυγειο να γινει δροσερο.
  5. Ανακινηστε πριν σερβιρετε.

Διατηρειται μεχρι και 3 ημερες, παντα στο ψυγειο, αλλα, για να εκμεταλλευτειτε και τις βιταμινες του φυσικου χυμου, καλυτερα να το καταναλωσετε αμεσως! 

Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Πρόγευμα

Υλικά (για 2 τοστ): 2 αβγά 4 φέτες λευκό ψωμί 2 φέτες ζαμπόν γαλλικό Fouet ή άλλο 2 φέτες τυρί έμενταλ Burlander ή άλλο λίγη παρμεζάνα λίγο γάλα λίγο βούτυρο αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση: Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι...

16/06/2019 06:32

Κρεατικά

Υλικά 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού 10 μεγάλες πατάτες 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό 1 κ.σ. ρίγανη 2 κ.σ. μουστάρδα 1 λεμόνι 1 πορτοκάλι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,...

15/06/2019 06:31

Θαλασσινά

Υλικά (3-4 άτομα) 1 χταπόδι (περίπου 1-1,2 κg.) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μπαλσάμικο 1 φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα ρίγανη   Εκτέλεση Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα...

14/06/2019 06:27

Θαλασσινά

Υλικά  4 καθαρισμένες σουπιές 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, χοντροκομμένα 1 κιλό χόρτα διάφορα (άγρια, σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα, καυκαλίθρες, μυρώνια) 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας άνηθο ψιλοκομμένο 1 -1/2 φλιτζ σιτάρι 1...

13/06/2019 06:30

Ψαρικά

Υλικά: 1 κιλό παστός μπακαλιάρος 1 μέτριο κρεμμύδι 4-5 μέτριες πατάτες άνηθος 2 λεμόνια 2-3 κουταλιές αλεύρι Εκτέλεση: Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο με τον γνωστό τρόπο (12 ώρες – 4 - 5 αλλαγές νερού κλπ.) Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τριμμένο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε...

12/06/2019 06:28

Dips

Υλικά 3 μεγάλα και πολύ ώριμα αβοκάντο  το χυμό από ένα λάιμ ή λεμόνι  1 μικρό κρεμμύδι έξτρα ψιλοκομμένο  2 μικρές ντομάτες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες  αλάτι  ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο  ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι καγιέν  ½ κουταλάκι του γλυκού...

11/06/2019 07:11

Ρύζι

Υλικά 2 κρεμμύδια 3 κ.σ. βούτυρο 2 φλ. ρύζι 4-5 φλ. νερό (ανάλογα) 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 200 γρ. μανιτάρια 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Αφού καθαρίσετε και ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια τα βάζετε σε κατσαρόλα όπου έχετε...

10/06/2019 06:31

Ψαρικά

Υλικά: (για 6 άτομα) 1 μέτριο χταπόδι (μέχρι 1 Kg) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί πιπέρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1-2 φύλλα δάφνης   Εκτέλεση: Πλένετε το χταπόδι καλά και του αφαιρείτε το στόμα, τα μάτια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε...

09/06/2019 06:33

Ψαρικά

Υλικά 6 φιλέτα ή φέτες τόνου, 150γρ. το καθένα Για τη σάλτσα 6 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) 1 ματσάκι άνηθος φρέσκος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος 80 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη αλάτι,...

08/06/2019 06:38

Back to Top