
Υλικά
- 20 ανθούς κολοκυθιάς
- 1 μεγάλο κολοκύθι καλπακο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι η 2 δέσμες κρεμμυδάκια φρεσκα
- 4 αυγα
- 1⁄2 φλιτζάνι ελαιολαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1⁄2 κουταλακι ζαχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε προσεκτικά τους ανθούς και τους στραγγιζουμε σε τρυπητο.
- Όταν στραγγίσουν τους κόβουμε στα δυο.
- Κόβουμε το κολοκύθι σε μικρα κυβάκια
- Κοβουμε και το κρεμμυδι.
- Ζεσταινουμε το ελαιολαδο σε αντικολλητικη κατσαρολα και τηγανιζουμε το κολοκυθι. Αφου μαλακωσει αρκετα, χωρις να καει, το αφαιρουμε και προσθετουμε τους ανθούς για πολυ λιγο και τους αφαιρουμε.
- Τελευταια τηγανιζουμε τα κρεμμυδια και οταν παρουν ροδαλο χρωμα βαζουμε στην κατσαρολα και τα κολοκυθια με τους ανθους.
- Στο μεταξυ εχουμε κτυπησει τα αυγα μας οπου προσθεσαμε μεσα το αλατι, το πιπερι και την ζαχαρη.
- Ριχνουμε το μειγμα των αυγων στα υπολοιπα υλικα μας και ανακατευουμε για να ενωθουν.
- Αφηνουμε για 3-4 λεπτα σε μετρια φωτια και η ομελετα μας ειναι ετοιμη.