Ζυμαρικά
Τρικολόρε με κοτόπουλο και κρέμα

Υλικά

  • 500 γρ. τρικολόρε φουσίλι
  • 1 μεγάλο στήθος φιλέτο κοτόπουλο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 3-4 λιαστές ντομάτες
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 80 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μια πρέζα κουρκουμά
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε στήθος του κοτόπουλου σε κομματάκια των 3 εκατοστών περίπου.
  2. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι δύο κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και ανακατεύουμε να σοταριστεί και αυτό.
  3. Χαμηλώνουμε αρκετά την θερμοκρασία της εστίας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  4. Ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια.  
  5. Προσθέτουμε τον κουρκουμά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του.
  6. Προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε γρήγορα με μια κουτάλα να ενσωματωθεί στην σάλτσα και να μην μας "κόψει".
  7. Κατεβάζουμε από το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
  8. Δοκιμάζουμε την σάλτσα του κοτόπουλου. Προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται καθώς επίσης ελάχιστο μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας όπως συνιστά η συσκευασία.
  10. Όταν ετοιμαστούν τα στραγγίζουμε σε σουρωτό. Αν θέλουμε λιώνουμε λίγο βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με αυτό.
  11. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα μας και από πάνω το κοτοπουλάκι με την σάλτσα του.
  12. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και cheddar.
Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Πρόγευμα

Υλικά (για 2 τοστ): 2 αβγά 4 φέτες λευκό ψωμί 2 φέτες ζαμπόν γαλλικό Fouet ή άλλο 2 φέτες τυρί έμενταλ Burlander ή άλλο λίγη παρμεζάνα λίγο γάλα λίγο βούτυρο αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση: Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι...

16/06/2019 06:32

Κρεατικά

Υλικά 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού 10 μεγάλες πατάτες 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό 1 κ.σ. ρίγανη 2 κ.σ. μουστάρδα 1 λεμόνι 1 πορτοκάλι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,...

15/06/2019 06:31

Θαλασσινά

Υλικά (3-4 άτομα) 1 χταπόδι (περίπου 1-1,2 κg.) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μπαλσάμικο 1 φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα ρίγανη   Εκτέλεση Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα...

14/06/2019 06:27

Θαλασσινά

Υλικά  4 καθαρισμένες σουπιές 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, χοντροκομμένα 1 κιλό χόρτα διάφορα (άγρια, σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα, καυκαλίθρες, μυρώνια) 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας άνηθο ψιλοκομμένο 1 -1/2 φλιτζ σιτάρι 1...

13/06/2019 06:30

Ψαρικά

Υλικά: 1 κιλό παστός μπακαλιάρος 1 μέτριο κρεμμύδι 4-5 μέτριες πατάτες άνηθος 2 λεμόνια 2-3 κουταλιές αλεύρι Εκτέλεση: Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο με τον γνωστό τρόπο (12 ώρες – 4 - 5 αλλαγές νερού κλπ.) Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τριμμένο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε...

12/06/2019 06:28

Dips

Υλικά 3 μεγάλα και πολύ ώριμα αβοκάντο  το χυμό από ένα λάιμ ή λεμόνι  1 μικρό κρεμμύδι έξτρα ψιλοκομμένο  2 μικρές ντομάτες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες  αλάτι  ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο  ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι καγιέν  ½ κουταλάκι του γλυκού...

11/06/2019 07:11

Ρύζι

Υλικά 2 κρεμμύδια 3 κ.σ. βούτυρο 2 φλ. ρύζι 4-5 φλ. νερό (ανάλογα) 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 200 γρ. μανιτάρια 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Αφού καθαρίσετε και ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια τα βάζετε σε κατσαρόλα όπου έχετε...

10/06/2019 06:31

Ψαρικά

Υλικά: (για 6 άτομα) 1 μέτριο χταπόδι (μέχρι 1 Kg) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί πιπέρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1-2 φύλλα δάφνης   Εκτέλεση: Πλένετε το χταπόδι καλά και του αφαιρείτε το στόμα, τα μάτια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε...

09/06/2019 06:33

Ψαρικά

Υλικά 6 φιλέτα ή φέτες τόνου, 150γρ. το καθένα Για τη σάλτσα 6 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) 1 ματσάκι άνηθος φρέσκος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος 80 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη αλάτι,...

08/06/2019 06:38

Back to Top