Κυρίως πιάτο
Ριζότο με σπανάκι

Υλικά για 6 άτομο
• 400 γρ. ρύζι 
• 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• ½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη
• 1 φλιτζάνι κρασί λευκό (όχι παγωμένο)
• 1 λίτρο ζωμός λαχανικών, ζεστός
• 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 6 κουτ. της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα 
φλούδες παρμεζάνας και άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τo σπανάκι. Το κόβετε σε λωρίδες πάχους 2 δαχτύλων, το βάζετε σε λεκανίτσα και το ζεματάτε με καυτό νερό. Το στραγγίζετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το φινόκιο για 1'. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο.

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το σπανάκι, τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το 1/2 του ζωμού των λαχανικών και ανακατεύετε. Όταν τον απορροφήσει, προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πιει το ριζότο τα περισσότερα υγρά του, και το ρύζι να βράσει αλ ντέντε και να μείνει ζουμερό. Αν θέλετε το ρύζι πιο βρασμένο, συμπληρώνετε με λίγο βραστό νερό και βράζετε για λίγο ακόμη.

Προσθέτετε αλατοπίπερο σύμφωνα με τη γεύση σας, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, και δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 5', σερβίρετε το ριζότο ζεστό σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με φλούδες παρμεζάνας και ψιλοκομμένο άνηθο.

Send to Facebook

Πρόγευμα / Σνακ

Υλικά 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 6 γρ. μαγιά στιγμής Ξύσμα από 1/2 λεμόνι 250 γρ. γιαούρτι 30 γρ. βούτυρο 50 γρ. ζάχαρη Για τη γέμιση 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο 50 γρ. καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά κανέλα  Εκτέλεση Σε ένα μπολ μεσαίου...

30/03/2017 06:39

Σαλάτες/ Όσπρια

Υλικά 1 1/2 φλ. ρύζι 3 φλ. νερό 1/2 φλ. μαϊντανός 1/2 φλ. γλυκά κρεμμύδια 250 gr βρασμένα κόκκινα φασόλια 250 gr βρασμένα ρεβίθια 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1/4 φλ. λευκό ξύδι 2 κ. σούπας χυμός λεμόνι αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βράσε το ρύζι...

29/03/2017 07:00

Κρεατικά

Υλικά: Μισό κιλό κιμά 1 μεγάλο κρεμύδι 1 αυγό 5-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι γλασέ αλατοπίπερο Προαιρετικά: 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια αλεύρι Εκτέλεση: Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει...

28/03/2017 06:34

Πρόγευμα

Υλικά 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρούς κύβους 1 μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο σε μικρούς κύβους 4 κ. σ. ελαιόλαδο 6 αβγά 150 γρ. γιαούτι (light κατα προτίμηση) 200 γρ. κατσικίσιο τυρί 1/2 μάτσο...

27/03/2017 06:53

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. ρικότα 150 γρ. φύλλα baby σπανάκι, κομμένα 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, χοντροκομμένος 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο 6 φύλλα φρέσκα λαζάνια 500ml κόκκινη σάλτσα 50 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° Βάζουμε...

23/03/2017 06:46

Ζυμαρικά

Υλικά      1 ντομάτα pumaro     1 ντομάτα πελτέ     1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών     ρίγανη, αλάτι, πιπέρι     λάδι βασιλικού ή ελαιόλαδο     μανιτάρια (κονσέρβας)     μακαρόνια της αρεσκείας σας   Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για...

22/03/2017 06:30

Γλυκά

Υλικά: ½ κούπα (περίπου 200 γραμ.) κεφαλογραβιέρα 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν 1 κούπα γιαούρτι απλό 3 αβγά (χωρισμένα κρόκους- ασπράδια) 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ λίγο γάλα εβαπορέ Εκτέλεση: Χτυπάμε σ'ένα μπολ τα υλικά: αλεύρι-...

21/03/2017 06:39

Κυρίως πιάτο

Υλικά 4 σνίτσελ χοιρινά μετρίου μεγέθους 2 αυγά 1/2 φλυτζάνι γάλα μουστάρδα φρυγανιά τυρί τριμμένο ελαιόλαδο ρίγανη Εκτέλεση Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί(προαιρετικά). Βάζουμε σε ένα μπολ...

20/03/2017 07:07

Λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 1 κιλό σπανάκι κομμένο 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 1 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο 1 φλ. ρύζι χυμό 2 λεμονιών 3 ποτήρια νερό ζεστό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να ξανθύνει. Προσθέτουμε άνηθο και σπανάκι και τα αχνίζουμε Ρίχνουμε...

17/03/2017 07:06

Γλυκά

Υλικά      2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.     2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ     1/2 φλ. ζάχαρη     1 φλ. φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα ή κατεψυγμένα (μήλα, φρούτα του δάσους, σταφίδες κ.λπ.)     2/3 φλ. γάλα     1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό     1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο   Εκτέλεση Προθερμαίνουμε...

16/03/2017 06:44

Κυρίως πιάτο

Υλικά συνταγής 3 φέτες μπέικον 2 σκελίδες σκόρδο 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη 1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 1.700 γραμμ 1 κιλό πατάτες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 1 δαφνόφυλλο Αλάτι, πιπέρι   Εκτέλεση  Ψιλοκόβουμε...

15/03/2017 06:39

Σαλατες

Υλικά     1 κοτόπουλο καλά βρασμένο με ένα κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει 2-3 γαρύφαλα     1/4 του κιλού κασέρι τριμμένο     ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες     2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες     αλάτι - πιπέρι Για το dressing     ένα μικρό βαζάκι και κάτι παραπάνω...

14/03/2017 06:43

Back to Top