Κυρίως πιάτο
Ριζότο με σπανάκι

Υλικά για 6 άτομο
• 400 γρ. ρύζι 
• 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• ½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη
• 1 φλιτζάνι κρασί λευκό (όχι παγωμένο)
• 1 λίτρο ζωμός λαχανικών, ζεστός
• 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 6 κουτ. της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα 
φλούδες παρμεζάνας και άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τo σπανάκι. Το κόβετε σε λωρίδες πάχους 2 δαχτύλων, το βάζετε σε λεκανίτσα και το ζεματάτε με καυτό νερό. Το στραγγίζετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το φινόκιο για 1'. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο.

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το σπανάκι, τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το 1/2 του ζωμού των λαχανικών και ανακατεύετε. Όταν τον απορροφήσει, προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πιει το ριζότο τα περισσότερα υγρά του, και το ρύζι να βράσει αλ ντέντε και να μείνει ζουμερό. Αν θέλετε το ρύζι πιο βρασμένο, συμπληρώνετε με λίγο βραστό νερό και βράζετε για λίγο ακόμη.

Προσθέτετε αλατοπίπερο σύμφωνα με τη γεύση σας, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, και δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 5', σερβίρετε το ριζότο ζεστό σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με φλούδες παρμεζάνας και ψιλοκομμένο άνηθο.

Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Νηστίσιμα

Υλικά 6 κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους) 350 ml μπίρα αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμ.) αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. βασιλικό ξερό  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Βάζουμε...

17/08/2019 06:57

Πρωινά

Υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ (light βάζω εγώ) 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη ζεστό νερό κανέλα (προαιρετικά, αν είναι να τις φάτε γλυκές) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ (σχετικά φαρδύ κατα προτίμηση) το αλεύρι....

16/08/2019 07:29

Γλυκά

Υλικά 250γρ βούτυρο 250γρ κουβερτούρα 2 ½ πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι ζάχαρη ½ φλιτζάνι κονιάκ Τρούφα χρωματιστή Χαρτάκια για τρουφάκια Εκτέλεση Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό. Σε ένα μεγάλο...

15/08/2019 06:55

Ιταλικό ψωμί

Υλικά 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι 450 γραμμάρια αλεύρι 2 κουταλάκια τσαγιού ξερή μαγιά 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλάκια τσαγιού χονδρό αλάτι 3 κλαδάκια δενδρολίβανο 1 1/4 κούπα χλιαρό νερό μισή κουταλιά σούπας ζάχαρη Εκτέλεση Ανακατεύετε σε ένα μπολ...

14/08/2019 06:31

Ισπανική κουζίνα

Υλικά 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 1 φλ. κονκασέ 2 φλ. ρύζι 4 φλ. ζωμό κότας 2 λουκάνικα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες όσο κοτόπουλο περίσσεψε ψιλοκομμένο αλάτι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο...

12/08/2019 06:46

Σαλάτες - Superfoods

Υλικά  200 γρ φακές 100 γρ κινόα 1 κομμάτι χαλούμι (180-200 γρ) 250 γρ ντοματάκια, κομμένα στη μέση 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου 1 κσ ελαιόλαδο 1 κσ λευκό ξύδι Χυμό 1 λεμονιού αλάτι, πιπέρι  Εκτέλεση Βράζουμε τις...

11/08/2019 11:45

Πρωινά

Υλικά: 1 κουτί φύλλο 4 φλιτζ. γάλα 1 φλιτζ. ζάχαρη 3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι 4 αβγά 2 βανίλιες 1 φλιτζ. βούτυρο ζάχαρη άχνη κανέλλα Εκτέλεση: Βάζετε το γάλα να βράσει Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει Σε ένα μπωλ βάζετε τη ζάχαρη,...

09/08/2019 06:29

Γλυκά

Υλικά: 1 φλυτζάνι βούτυρο 2,3 κουταλιές κακάο 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη 2 αβγά 2,5 κουταλιες αλεύρι με λίγο μπέικιν μέσα (μισό κουταλάκι) βανίλια Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τα αβγά με την...

08/08/2019 07:01

Σαλάτες

Υλικά: 1 μερίδα λάχανο (κραμπί) ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο 2 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο το κοτσάνι) Για την σος (2 μερίδες περίπου): 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό Λίγο ελαιόλαδο από λιαστές ντομάτες Χυμός ενός λεμονιού 2 σταγόνες ταμπάσκο αλάτι,...

07/08/2019 06:58

Back to Top