
Υλικά (για 4 άτομα_
- 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού
- 2 κουταλάκια θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι σουμάκ
- 1 κουτ. ρίγανη
- 2 κουταλάκια γούστερ σος
- 1 αβγό
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα:
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλάκια ξερό δυόσμο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το μπέικον ψιλοκομμένο με την ψίχα του ψωμιού, το κρεμμύδι, τη γούστερ σος και το αβγό.
- Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα.
- Στη συνέχεια πλάθουμε κάθε μερίδα μακρόστενη κατά μήκος γύρω από ένα καλαμάκι και αλείφουμε κάθε καλαμάκι με την μαρινάδα. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να τα δούμε ότι είναι έτοιμα, αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο και γυρίζοντας τα κάθε τόσο.
- Σερβίρουμε με σαλάτα ή με σος γιαουρτιού.