Πουλερικά
Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στο γκριλ του φούρνου, το οποίο ανάβετε στο αερόθερμο. Ψήνετε στους 180 °C για 25-30 λεπτά.
  2. Βγάζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να «φουσκώσουν» και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα.
  3. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα «γυρίζετε» ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα.
  5. Βάζετε το κοτόπουλο και το γυρίζετε μ' ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένη και ανακατεύετε.
  6. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του σ' ένα πυρέξ ή σ' ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει.
  7. Προσθέτετε τις μισές πιπεριές και αναμειγνύετε. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πιπεριές. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε τις πιπεριές να ροδίσουν για 6-7 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένο με φρέσκο δυόσμο.
Send to Facebook

Κρεατικά

Υλικά: 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες 5 φέτες μπέικον 2 κ.σ. μουστάρδα 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο χυμό από 2 λεμόνια 1 κ.σ. corn flour 1/2 φλυτζάνι γάλα αλάτι πιπέρι ρίγανη ή δεντρολίβανο 2 φύλλα δάφνης ελαιόλαδο Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνουμε...

22/11/2017 07:00

Νηστίμα

Υλικά: 1 κιλό πατάτες 4-5 κρεμμύδια μέτρια 1 φλυτζάνι ντομάτα τριμμένη 1 χούφτα γαλέτα μαϊντανό δυόσμο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε χωρίς να ξανθίνουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσαιγαρίζουμε με λάδι, ρίχνουμε...

21/11/2017 08:01

Ζυμαρικά

Υλικά: 250 γραμ. φιλετάκια κοτόπουλου 350 γραμ. πένες 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κούπα ζωμός κότας Εκτέλεση: Κόβουμε τα φιλετάκια σε μπουκιές. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα και κατόπιν ρίχνουμε τα...

20/11/2017 06:41

Όσπρια

Υλικά: ½ κιλό φασόλια γίγαντες (ένα σακουλάκι) 1 κρεμμύδι ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές ή ντοματάκια ή 2-3 ντομάτες ½ φλυτζάνι λάδι (και λιγότερο ίσως) μαϊντανός αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ξεψυρίζουμε και πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν...

17/11/2017 09:08

Γλυκά

Υλικά 5 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά 50 γρ. ζάχαρη 60 γρ. βούτυρο αγελάδος  100 ml γάλα 70 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 μπαστουνάκι βανίλια 1 πρέζα αλάτι 7 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα άχνη...

16/11/2017 07:09

Σούπες

Υλικά (για 6 άτομα): 1½ κιλό διάφορα ψάρια (μπακαλιάρο, τουρνά, κέφαλο, σκορπίδια, χέλια, ροφός, σφυρίδα) 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες 2 καρότα κομμένα σε φέτες  1 φλιτζ. ελαιόλαδο αλάτι χυμό φρέσκου λεμονιού Εκτέλεση     Σε κατσαρόλα φαρδιά βάζετε πρώτα...

15/11/2017 12:49

Σαλάτες

Υλικά: μαρούλι ντομάτες τυρί ροκφόρ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 3-4 καρύδια κομμένα σε κομμάτια αλάτι Για την βινεγκρέτ σκόρδου: λάδι ξύδι βαλσάμικο (περίπου μισή ποσότητα από το λάδι) σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο αλατοπίπερο Εκτέλεση: Πλένετε...

14/11/2017 06:31

Πουλερικά

Υλικά (για 2 άτομα): 1 στήθος κοτόπουλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κρεμμύδι 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού 1 κουτ. σούπας κάρυ γιαούρτι 1 κουταλιά κορν φλάουρ Εκτέλεση: Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Στη συνέχεια,...

10/11/2017 06:47

Σούπες

Υλικά (για 2 μερίδες): 1/2 κιλό φρέσκες γαρίδες 2 1/2 μπαλίτσες φιδέ (80-90 γρ.) 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο χυμό ενός λεμονιού 5 νεροπότηρα νερό 1/2 κ.σ. αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις γαρίδες και όσες είναι τυλιγμένες τις ισιώνουμε. Στη συνέχεια βάζουμε...

09/11/2017 06:36

Πουλερικά

Υλικά: 2 μπούτια κοτόπουλου (καλύτερα συσκευασμένα) χωρίς το κόκκαλο ή στήθος ½ πακέτο μανιτάρια φρέσκα 1 κρέμα γάλακτος (350 γραμ.) 400 γραμ. τυριά τριμμένα (γκούντα, γραβιέρα, κασέρι κλπ.) 1 αβγό 1 κρεμμυδάκι φρέσκο άνηθο (αρκετό) αλάτι- πιπέρι(αρκετό) μερικές φέτες τυρί του τοστ 5...

08/11/2017 06:34

Κρεατικά / Χειμωνιάτικα

Υλικά: Μισό κιλό κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 αυγό 5-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι γλασέ αλατοπίπερο Προαιρετικά: 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια αλεύρι Εκτέλεση: Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει καλά με...

07/11/2017 06:46

Σούπες

Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό πιπέρι 2-3 φύλλα δάφνης ξύδι  Εκτέλεση Πλένετε τη φακή...

02/11/2017 06:53

Back to Top