Πουλερικά
Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στο γκριλ του φούρνου, το οποίο ανάβετε στο αερόθερμο. Ψήνετε στους 180 °C για 25-30 λεπτά.
  2. Βγάζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να «φουσκώσουν» και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα.
  3. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα «γυρίζετε» ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα.
  5. Βάζετε το κοτόπουλο και το γυρίζετε μ' ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένη και ανακατεύετε.
  6. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του σ' ένα πυρέξ ή σ' ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει.
  7. Προσθέτετε τις μισές πιπεριές και αναμειγνύετε. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πιπεριές. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε τις πιπεριές να ροδίσουν για 6-7 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένο με φρέσκο δυόσμο.
Send to Facebook

Σαλάτες

Υλικά: 2 μέτρια σε μέγεθος στήθη κοτόπουλου ½ κιλό ζυμαρικά βίδες (1 πακέτο) 12-15 τετράγωνες φέτες ζαμπόν ½ κιλό τυρί γκούντα 5-6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα αλάτι, πιπέρι 2-3 φύλλα μαρούλι  ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά) 2 βρασμένα σφιχτά αβγά Εκτέλεση: Βράζουμε...

26/07/2017 06:33

Πουλερικά

Υλικά     ½ κοτόπουλο (για 2-3 άτομα)     6-7 πατάτες μέτριες     1 πιπεριά πράσινη μεγάλη     2 ντομάτες μέτριες γινομένες     1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα     χυμό ενός λεμονιού     αλάτι, πιπέρι, ρίγανη     ελαιόλαδο Εκτέλεση     Αλατοπιπερώνουμε...

25/07/2017 07:09

Πουλερικά

Υλικά: 150 γρ κοτόπουλο ψαχνό ή γαλοπούλα 2 κουτ. γλυκού λάδι 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα γλυκιά αλάτι πιπέρι ρίγανη λεμόνι Εκτέλεση: Φτιάχνετε ένα μείγμα από το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι και βάζετε μέσα σ'αυτό το κοτόπουλο. Το...

24/07/2017 06:43

Ψαρικά

Υλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό μπακαλιάρο παστό 3 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζ. αλεύρι Για τη σκορδαλιά: 6 σκελίδες σκόρδο 3 πατάτες βρασμένες 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ξίδι δυνατό Εκτέλεση: Κόβετε...

21/07/2017 07:02

Θαλασσίνα

Υλικά 1 κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο 75 γρ ξύδι λευκό βάλσαμο 200 γρ λευκό κρασί 20 γρ baby Ρόκα 1 κλωνάρι θυμάρι ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 1 κ.σ ρίγανη Για την μαρινάδα 75 γρ χυμό λεμόνι  500 γρ καλαμποκέλαιο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 κ.γ. αλάτι φρέσκο...

20/07/2017 07:06

Σαλάτες

Υλικά 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες (0,5 εκ. περίπου) 2 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, όσο επιθυμείτε 1 μεγάλη τομάτα, κομμένη σε κυβάκια Για το dressing 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ή 2 μικρές, ψιλοκομμένο ½ κουταλάκι μπούκοβο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά βαλσαμικό ξύδι 1...

19/07/2017 07:01

Ψαρικά

Υλικά: (για 6 άτομα) 6 τσιπούρες (των 350 - 500 γραμ.) 2 ντομάτες ώριμες (μετρίου μεγέθους) 2 κολοκύθια (μετρίου μεγέθους) 1 καρότο (μετρίου μεγέθους) 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης λίγο σέλινο 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από φλούδα λεμονιού χυμό από ένα...

18/07/2017 06:49

Όσπρια

Υλικά: 3 φλ. βρασμένες φακές διαφόρων χρωμάτων: καφέ,πορτοκαλί, πράσινες (σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής)- τα 3 φλ. βρασμένες είναι περίπου 1 φλ. ωμές 2 φλ. πιπεριές διαφόρων χρωμάτων ψιλοκομμένες (2 ή 3 πιπεριές) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα αλάτι και πιπέρι Για το ντρέσινγκ: 2...

17/07/2017 06:30

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα αλάτι,...

14/07/2017 06:36

Γλυκά

Υλικά 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια χυμό καρπούζι 1 πακέτο φαριν απ αλεύρι 500 γραμ και μία κουταλιά της σούπας επιπλέον 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 1 κουταλιά της σούπας μέλι σουσάμι Εκτέλεση Τα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το σουσάμι Ανακατεύουμε...

13/07/2017 06:31

Χορτοφαγικά

Υλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο  1 κ.σ. σκόνη λαχανικών 1 κ.σ. κύμινο 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1 αβγό 10 κ.σ. δυόσμο 6 κ.σ. ρεγγάτο Αλάτι Πιπέρι Λάδι...

12/07/2017 06:54

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο ταλιατέλες 1 φιλέτο σολομού φρέσκο 1 σφηνάκι βότκα φρέσκα κρεμμυδάκια 150 γραμ. κρέμα γάλακτος λίγο ελαιόλαδο άνηθο – αλάτι – λευκοπίπερο λίγο βούτυρο σολομού (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες...

10/07/2017 06:35

Back to Top