Μακαρόνια
Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, προσούτο και λεμονάτη σος με παρμεζάνα

Υλικά για 4 άτομα: 

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 φλιτζ. μπουκετάκια κουνουπίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κομμάτια προσούτο, ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

 

Για τη σος: 

  • ¼ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1½ κ.γ. χυμό λεμόνι
  • ¼ φλιτζ. γιαούρτι
  • 1½ κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε βρασμένο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2000 C.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπουκετάκια κουνουπίδι, ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Απλώνετε λαδόχαρτο σε ένα ταψί, βάζετε το κουνουπίδι και το ψήνετε για περίπου 20΄ έως ότου μαλακώσει.
  5. Ετοιμάζετε τη σος: σε ένα μούλτι αναμειγνύετε όλα τα υλικά ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο φυλάτε στην άκρη.
  6. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο, το τοποθετείτε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.
  7. Στη συνέχεια σοτάρετε για 2΄-3΄ το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι και το κόκκινο πιπέρι και προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τα μακαρόνια με τη λαβίδα χωρίς να τα σουρώσετε, ρίχνετε το ψητό κουνουπίδι, το προσούτο και, αφού αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
  8. Μοιράζετε τα μακαρόνια σε πιάτα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό, συνοδεύετε με λίγη σος και σερβίρετε.

 

Send to Facebook

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Ψαρικά

Υλικά: 4 φιλέτα σολομού 200γρ 1 κουταλιά της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν χυμό από 1/2 λεμόνι ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε...

16/12/2018 06:43

Σαλάτες/Ψαρικά

Υλικά 100 g φακές 120 g καλαμάρι 10 g φρέσκο κρεμμυδάκι 1 κουτ. της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο 2 κουτ. της σούπας χυμός πορτοκαλιού 1 /2 κουτ. της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος 10 g σησαμέλαιο 3 g χυμός λεμονιού 1 φύλλο δάφνης 20 g πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη στη σχάρα αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο

15/12/2018 06:56

Πουλερικά

Υλικά (για 2 άτομα): 1 στήθος κοτόπουλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά  1 κρεμμύδι 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού 1 κουτ. σούπας κάρυ γιαούρτι 1 κουταλιά κορν φλάουρ Εκτέλεση: Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε...

14/12/2018 07:03

Γλυκά

Υλικά:(για 10-12 άτομα) 1 και 1/2 πακέτα κανταΐφι 2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο 250 γρ. κρέμα γάλακτος Για διακόσμηση: 3 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης...

13/12/2018 07:00

Γλυκά

Υλικά 5 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά 50 γρ. ζάχαρη 60 γρ. βούτυρο αγελάδος  100 ml γάλα 70 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 μπαστουνάκι βανίλια 1 πρέζα αλάτι 7 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα άχνη...

12/12/2018 07:09

Σαλάτες - Super Foods

Υλικά (4 μερίδες) 400g Φρέσκο σολομό κομμένο σε κύβους 1 ½ φλ. Quinoa (βρασμένη) 2 κ.σ. Cottage Cheese 2 φλ. Κολοκύθι κομμένο σε κύβους (χωρίς το κέντρο του) 1 φλ. Καρότο κομμένο σε κύβους 2 φλ. Λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες 2 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες ½ φλ. Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1...

11/12/2018 06:31

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα χυμό ενός λεμονιού 1 φλυτζ. του καφέ ούζο αλάτι αλεύρι ελαιόλαδο λαδόκολλα Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε, βγάζουμε την πέτσα τους τραβώντας τη από μια άκρη, βγάζοντάς τη όλη και τα κόβουμε σε...

10/12/2018 06:45

Ρύζι

Υλικά: 300 γρ. ρύζι 300 γρ. μπιζέλια 150 γρ. ανθότυρο 50 γρ. φρέσκο βούτυρο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο μαϊντανό άνηθο ψιλοκομμένα αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι και τα μπιζέλια χωριστά. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι...

09/12/2018 07:04

Σαλάτες

Υλικά: μαρούλι ντομάτες τυρί ροκφόρ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 3-4 καρύδια κομμένα σε κομμάτια αλάτι Για την βινεγκρέτ σκόρδου: λάδι ξύδι βαλσάμικο (περίπου μισή ποσότητα από το λάδι) σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο αλατοπίπερο Εκτέλεση: Πλένετε...

08/12/2018 06:31

Πίτες

Υλικά (για το φύλλο): 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια νερού (όχι τεράστια) νερό χλιαρό 1κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 2-3 κουταλιές λάδι χυμό μισού λεμονιού Υλικά (για τη γέμιση): 1 κιλό σπανάκι 1 μάτσάκι άνιθο 3 αβγά 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια...

07/12/2018 06:55

Σούπες

Υλικά (για 4-5 άτομα) 3 ποτήρια του κρασιού τραχανά 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες 3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι) 5 - 6 κουταλιές της σούπας λάδι 3 - 4 ποτήρια του νερού νερό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε...

05/12/2018 06:56

Back to Top