
Υλικά (6 άτομα)
- 2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 1.200γρ.
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι πράσινο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ
- 1 κρασοπότηρο κονιάκ
- 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο ζωμό λαχανικών
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι, βάζετε μέσα τα ψαρονέφρια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. (περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά).
- Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζετε σε μια πιατέλα.
- Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε μόνο του για 2-3 λεπτά.
- Αμέσως μετά ρίχνετε τα 3 πιπέρια. Ανακατεύετε και ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τα ψαρονέφρια. Αλατίζετε.
- Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σβήνετε με το κονιάκ.
- Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου, σε δυνατή φωτιά και ώσπου να πήξει η σάλτσα.