Γλυκά
Τάρτα Σφολιάτας με Μασκαρπόνε

Υλικά

  • 350 γρ. σπιτική ζύμη σφολιάτας ή 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • 1 μικρό αβγό, ελαφρά χτυπημένο με ένα πιρούνι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλή ζάχαρη
  • 300 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 λοβό βανίλιας, κομμένο στη μέση κατά μήκος και ξεσποριασμένο ή 1 κουταλάκι vanilla bean paste
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Πραλίνα φουντουκιού
  • 70 γρ. καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα 60% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα της τάρτας


Εκτέλεση

  1. Αν χρησιμοποιήσετε σπιτική σφολιάτα, αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας καθώς και την κορυφή της ζύμης, και ανοίξτε την χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, σε παραλληλόγραμμο σχήμα 25 x 30 εκ. περίπου, με πάχος 0,3-0,4 εκ. Το πάχος που θ’ ανοίξετε τη σφολιάτα είναι σημαντικό διότι από αυτό εξαρτάται και ο χρόνος ψησίματος. Ισιώστε γύρω-γύρω τη ζύμη κόβοντάς την μ’ ένα μαχαίρι και μετά χαράξτε την ελαφρά δημιουργώντας ένα κάδρο. Μ’ ένα πιρούνι κάντε στο εσωτερικό του κάδρου πολλές τρύπες, κάτι που θα βοηθήσει στο να μην φουσκώσει πολύ η ζύμη. Τοποθετήστε την ανοιγμένη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαμαρίνα/ταψί σας. Καλύψτε τη σφολιάτα με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και βάλτε την στο ψυγείο.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 185-190 βαθμούς Κελσίου.
  3. Βγάλτε τη λαμαρίνα απ’ το ψυγείο, αλείψτε την κορυφή της ζύμης με λίγο χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε από πάνω την ψιλή ζάχαρη. Βάλτε τη σφολιάτα κατευθείαν στο χαμηλό ράφι του προθερμασμένου φούρνου σας και ψήστε για 10 λεπτά. Έπειτα μεταφέρετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι η σφολιάτα να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα και η ζάχαρη να καραμελώσει. Προσέξτε μην σας αρπάξει.
  4. Εν τω μεταξύ, σ’ ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε την μασκαρπόνε, τα σποράκια βανίλιας ή το vanilla bean paste και την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα.
  5. Βγάλτε την σφολιάτα απ’ το φούρνο κι αφήστε την να κρυώσει.
  6. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 600 watts. Αδειάστε τη σοκολάτα σ’ ένα χάρτινο κορνέ
  7. Αφού η σφολιάτα έχει κρυώσει, πασπαλίστε την με λίγη άχνη ζάχαρη και χρησιμοποιώντας μια μικρή σπαστή σπάτουλα, απλώστε την μασκαρπόνε από πάνω. Ρίξτε από πάνω μπόλικα τρίμματα πραλίνας φουντουκιού και χρησιμοποιώντας το κορνέ φτιάξτε παράλληλες γραμμές με την λιωμένη σοκολάτα
  8. Σερβίρετε την τάρτα αμέσως κομμένη σε κομμάτια.
Send to Facebook

Για το Πασχαλινό τραπέζι

υνταγή κοκορέτσι: Από τα εκλεκτότερα εδέσματα,ξεχωριστός μεζές - για μερακλήδες και όχι μόνο - του πασχαλινού τραπεζιού. Ας δούμε όμως κάποια μυστικά για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κοκορέτσι. 1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια. 2. Αν...

28/04/2019 11:46

Εύκολο κια νόστιμο

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε  Το φιστικοβούτυρο, εκτός από νόστιμο, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.  Υλικά 800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό 300 γρ. σιρόπι αγαύης 60 γρ. κακάο 1 κ.σ....

10/02/2019 07:00

Ρύζι

Υλικά300 γρ. φρέσκα φασολάκια χάντρες (ασπροκόκκινα φασόλια, από τα οποία τρώγονται μόνο τα σπυριά στο εσωτερικό του περιβλήματος - τα βρίσκουμε σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ), βρασμένα για 20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, ενώ τα ξερά αντίχτοιχα θα χρειαστούν...

06/11/2018 12:03

Thermomix

Υλικά 60 γρ. χαλεπιανά 3-4 κόκκους μαστίχα 100 γρ. ζάχαρη 1000 γρ. γάλα 120 γρ. κορν φλάουερ   Εκτέλεση Βάλτε στον κάδο τα χαλεπιανά και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Αδειάστε σε μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο καλά. Βάλτε στον κάδο...

25/05/2019 08:12

Ζυμαρικά

Υλικά 500 γρ. τρικολόρε φουσίλι 1 μεγάλο στήθος φιλέτο κοτόπουλο 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη 200 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες 3-4 λιαστές ντομάτες 1 αυγό 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη 80 γρ. τυρί cheddar τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο μια πρέζα κουρκουμά ελάχιστο...

24/05/2019 08:09

Ζυμαρικά

Υλικά (για 4 άτομα) 3 κουταλιές βούτυρο  1 μικρό κρεμμύδι  1 κσ. ζάχαρη  1/2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες  1/2 φλιτζ. κρασί μαρσάλα  1 φλιτζ. πλήρης κρέμα  1 κγ. θυμάρι  αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση  βασιλικός φρέσκος τεμαχισμένος  2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα,...

23/05/2019 06:39

Γλυκά

Υλικά: 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 4 αβγά ολόκληρα 300 γραμ. ζάχαρη 100 γραμ. γάλα (Χαραλαμπίδης Κρίστης 3%) 250  γραμ. μαργαρίνη 120 γραμ. πορτοκαλάδα (από ...πορτοκάλια) ξύσμα από 2 πορτοκάλια ½...

22/05/2019 10:45

Slimming world

Υλικά (1 μερίδα) 1 κονσέρβα τόνου (νερού) 1 μαρούλι 1 χρωματιστό φρέσκο πιπέρι (ή δύο μισά διαφορετικού χρώματος) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένος άνηθος 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη 1 κουταλιά γλυκού μαγιονέζα light ½ κουταλάκι...

21/05/2019 09:42

Ψαρικά

Υλικά: γαύρο λάδι νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση) χυμό ενός λεμονιού μαϊντανό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα...

19/05/2019 06:46

Νηστίσιμα

Υλικά Για τη ζύμη 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 περίπου κούπας χλιαρό νερό 3/4 φλιτζανιού του καφέ ελαιόλαδο 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ξύδι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι Για το φύλλο 250 γρ. φυτική μαργαρίνη με ελαιόλαδο αλεύρι για το άνοιγμα των...

18/05/2019 06:48

Ρύζι

Υλικά: ρύζι βρασμένο σε ζουμί από παντζάρια ρύζι βρασμένο σε ζουμί από σπανάκι ρύζι βρασμένο σκέτο. Υπολογίστε 1 ποτήρι από το καθένα μαγειρεμένο με λίγο αλάτι. Εκτέλεση: Σε μιά φόρμα μπορούμε να βάλουμε άσπρο, κόκκινο και πράσινο ρύζι και όταν το ξεφορμάρουμε να έχουμε ένα...

17/05/2019 09:12

Σαλάτες

Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου μεγάλη 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι 3-4 φύλλα μαρούλι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξυμό λεμονιού(όσο ξυνό το θέλει ο καθένας) αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση: Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε...

16/05/2019 06:32

Back to Top