
Υλικά:
- 100 γρ. ταραμά (άσπρο ή κόκκινο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι τον χυμό
- ψίχα απο 1/2 κιλό άσπρο ψωμί μπαγιάτικο
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- Σουμάκι (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Σε ένα δυνατό μίξερ βάζουμε τον ταραμά, το σκόρδο και το χυμό από το λεμόνι με λίγο νερό και το χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε το ψωμί και το υπόλοιπο νερό και ξαναχτυπάμε καλά και σιγά σιγά βάζουμε και το ελαιόλαδο. Τον δοκιμάζουμε κατά διαστήματα για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο λάδι.
- Όταν τον βάλουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε και λίγο σουμάκι από πάνω.