Γλυκά
Σοκολατάκια Ferrero Rocher σπιτικά

Υλικά:

  • 120 γρ. φουντούκια
  • 200 γρ. Νutella
  • 70 γρ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο
  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος


Εκτέλεση: 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε στην άκρη 25 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο multi.
  2. Βάζουμε τη Νutella σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ πιάτο.
  4. Σειρά έχει το πλάσιμο της νουτέλας σε μπαλίτσες το οποίο απαιτεί μια μικρή δεξιοτεχνία!
  5.  Δεν πλάθουμε τις μπαλίτσες με τα χέρια γιατί δεν θα καταφέρουμε απολύτως τίποτα! Απλά θα γεμίσουν τα χέρια μας νουτέλα!
  6. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι νουτέλα (να γεμίσει το κουταλάκι), βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι (από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη) και μετά μαζί με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτουμε το φουντούκι με νουτέλα (με αυτήν που ήδη υπάρχει στο ένα κουταλάκι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλη).
  7. Ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και πάλι χρησιμοποιώντας δύο καθαρά κουταλάκια την καλύπτουμε με το μείγμα ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.
  8. Δουλεύουμε κατ΄ αυτό τον τρόπο μέχρι να μας τελειώσει η νουτέλα αραδιάζοντας τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει ασημόχαρτο.
  9. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ενώ στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
  10. Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια (λύσσαξα με τα κουταλάκια!) τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.
  11. Αραδιάζουμε τα σοκολατάκια σε ασημόχαρτο και αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα!!!   
Send to Facebook

Σαλάτες

Υλικά: 2 μέτρια σε μέγεθος στήθη κοτόπουλου ½ κιλό ζυμαρικά βίδες (1 πακέτο) 12-15 τετράγωνες φέτες ζαμπόν ½ κιλό τυρί γκούντα 5-6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα αλάτι, πιπέρι 2-3 φύλλα μαρούλι  ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά) 2 βρασμένα σφιχτά αβγά Εκτέλεση: Βράζουμε...

26/07/2017 06:33

Πουλερικά

Υλικά     ½ κοτόπουλο (για 2-3 άτομα)     6-7 πατάτες μέτριες     1 πιπεριά πράσινη μεγάλη     2 ντομάτες μέτριες γινομένες     1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα     χυμό ενός λεμονιού     αλάτι, πιπέρι, ρίγανη     ελαιόλαδο Εκτέλεση     Αλατοπιπερώνουμε...

25/07/2017 07:09

Πουλερικά

Υλικά: 150 γρ κοτόπουλο ψαχνό ή γαλοπούλα 2 κουτ. γλυκού λάδι 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα γλυκιά αλάτι πιπέρι ρίγανη λεμόνι Εκτέλεση: Φτιάχνετε ένα μείγμα από το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι και βάζετε μέσα σ'αυτό το κοτόπουλο. Το...

24/07/2017 06:43

Ψαρικά

Υλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό μπακαλιάρο παστό 3 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζ. αλεύρι Για τη σκορδαλιά: 6 σκελίδες σκόρδο 3 πατάτες βρασμένες 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ξίδι δυνατό Εκτέλεση: Κόβετε...

21/07/2017 07:02

Θαλασσίνα

Υλικά 1 κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο 75 γρ ξύδι λευκό βάλσαμο 200 γρ λευκό κρασί 20 γρ baby Ρόκα 1 κλωνάρι θυμάρι ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 1 κ.σ ρίγανη Για την μαρινάδα 75 γρ χυμό λεμόνι  500 γρ καλαμποκέλαιο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 κ.γ. αλάτι φρέσκο...

20/07/2017 07:06

Σαλάτες

Υλικά 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες (0,5 εκ. περίπου) 2 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, όσο επιθυμείτε 1 μεγάλη τομάτα, κομμένη σε κυβάκια Για το dressing 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ή 2 μικρές, ψιλοκομμένο ½ κουταλάκι μπούκοβο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά βαλσαμικό ξύδι 1...

19/07/2017 07:01

Ψαρικά

Υλικά: (για 6 άτομα) 6 τσιπούρες (των 350 - 500 γραμ.) 2 ντομάτες ώριμες (μετρίου μεγέθους) 2 κολοκύθια (μετρίου μεγέθους) 1 καρότο (μετρίου μεγέθους) 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης λίγο σέλινο 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από φλούδα λεμονιού χυμό από ένα...

18/07/2017 06:49

Όσπρια

Υλικά: 3 φλ. βρασμένες φακές διαφόρων χρωμάτων: καφέ,πορτοκαλί, πράσινες (σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής)- τα 3 φλ. βρασμένες είναι περίπου 1 φλ. ωμές 2 φλ. πιπεριές διαφόρων χρωμάτων ψιλοκομμένες (2 ή 3 πιπεριές) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα αλάτι και πιπέρι Για το ντρέσινγκ: 2...

17/07/2017 06:30

Ψαρικά

Υλικά 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα αλάτι,...

14/07/2017 06:36

Γλυκά

Υλικά 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια χυμό καρπούζι 1 πακέτο φαριν απ αλεύρι 500 γραμ και μία κουταλιά της σούπας επιπλέον 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 1 κουταλιά της σούπας μέλι σουσάμι Εκτέλεση Τα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το σουσάμι Ανακατεύουμε...

13/07/2017 06:31

Χορτοφαγικά

Υλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο  1 κ.σ. σκόνη λαχανικών 1 κ.σ. κύμινο 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1 αβγό 10 κ.σ. δυόσμο 6 κ.σ. ρεγγάτο Αλάτι Πιπέρι Λάδι...

12/07/2017 06:54

Ζυμαρικά

Υλικά: 1 πακέτο ταλιατέλες 1 φιλέτο σολομού φρέσκο 1 σφηνάκι βότκα φρέσκα κρεμμυδάκια 150 γραμ. κρέμα γάλακτος λίγο ελαιόλαδο άνηθο – αλάτι – λευκοπίπερο λίγο βούτυρο σολομού (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες...

10/07/2017 06:35

Back to Top