
Υλικά
- 500 γρ. μικρές ξεφλουδισμένες ωμές γαρίδες, ψιλοκομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένα φυλλαράκια κόλιαντρου
- 1 1/2 κουταλιά σως ψαριού
- αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1/4 φλιτζ. πατατάλευρο ή κορνφλάουρ
- 2 κονσέρβες των 125 γρ. καλαμπόκι,
- στραγγισμένο λάδι, για τηγάνισμα
- γλυκιά τσίλι σως, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μπλέντερ τις γαρίδες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το κόλιαντρο, τη σως ψαριού, το αβγό και το αλεύρι, και τα δουλεύετε μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτετε το καλαμπόκι. Χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές μείγμα κάθε φορά, πλάθετε 18 στρογγυλές τηγανίτες - το μείγμα μπορεί να κολλάει πολύ. Τις μεταφέρετε σε μπολ, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Γεμίζετε το γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180° C ή τόσο ώστε να ροδίζει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι σε 15 δευτερόλεπτα.
- Τηγανίζετε τις τηγανίτες για 2 λεπτά, ώσπου να χρυσίσουν και να μαγειρευτούν εσωτερικά.
- Τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με τη γλυκιά τσίλι σως ή με άλλο ντιπ της αρεσκείας σας