"Νέο αίμα» από σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Ανακηρύχθηκαν οι τρεις νέοι Βουλευτές του ΔΗΣΥ

"Νέο αίμα» από σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τις παραιτήσεις τριών βουλευτών του ΔΗΣΥ.

Σήμερα έγινε στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας η ανακήρυξη των τριών νέων βουλευτών Λευκωσίας του ΔΗΣΥ Σάβιας Ορφανίδου, Ξένιας Κωνσταντίνου και Μιχάλη Σοφοκλέους μετά τις παραιτήσεις της Στέλλας Κυριακίδου, του Σόλωνα Κασίνη και του Νίκου Νουρή.

Με δηλώσεις τους οι τρεις νέοι βουλευτές διαβεβαίωσαν πως θα εργαστούν με σοβαρότητα και σεμνότητα για το καλό των πολιτών, αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους.

Η ανακήρυξη έγινε από τον 'Εφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας Ανδρέας Χατζηπάκκο, στην παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, του Αντιπροέδρου του κόμματος Νίκου Τορναρίτη, μελών των οικογενειών και φίλων των νέων βουλευτών.

Σημειώνεται πως χθες έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ η κατανομή των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στις οποίες θα συμμετάσχουν οι τρεις νέοι βουλευτές.

Η κ. Ορφανίδου θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, στην Επιτροπή Υγείας και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. Όπως η ίδια δήλωσε, ως οικονομολόγος θα προσπαθήσει να συμμετάσχει και στην Επιτροπή Οικονομικών γιατί πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει και εκεί για το κόμμα και τον τόπο.

Η κ. Κωνσταντίνου θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Εσωτερικών, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Επιτροπή Θεσμών.

Ο κ. Σοφοκλέους θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Εξωτερικών, στην Επιτροπή Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας και στην Επιτροπή Θεσμών.

Υπενθυμίζεται πως πρώτος επιλαχών υποψήφιος του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία ήταν ο Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό διορίστηκε Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σε δηλώσεις μετά την τελετή ανακήρυξης των νέων βουλευτών, η κ. Ορφανίδου ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη και τις ευχές διαβεβαιώνοντας όλους τους πολίτες ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για το δημόσιο συμφέρον και το καλό του πολίτη.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Μόνο έτσι μπορούμε να αφουγκραστούμε πραγματικά τα προβλήματα των πολιτών μας και να μπορέσουμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε λίγο τα πράγματα. Είναι με μεγάλο αίσθημα ευθύνης που αναλαμβάνω αυτή τη θέση με μεγάλη σοβαρότητα", ανέφερε.

Είπε πως πρέπει να υπάρξει πραγματική συνέπεια στον πολιτικό λόγο ώστε "να κτίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη από τους πολίτες προς τους πολιτικούς και να συνεχίσουμε με αξιοπιστία να κάνουμε έργα και πράξεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του λαού μας».

"Ευελπιστώ ότι μπορώ να συνεισφέρω και εγώ σε αυτή την πορεία, να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες του κόσμου, να ασχοληθούμε με πραγματικά σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας όπως η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, να ενισχύσουμε τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να ενισχύσουμε τον σεβασμό και την ισορροπία στην ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και να μπορέσουμε έτσι πάνω από όλα να συνεισφέρουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλοι μας για την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας», είπε η κ. Ορφανίδου.

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντίνου δήλωσε πως αναλαμβάνει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα έχοντας πλήρη επίγνωση της ανάγκης «να εργαστούμε με σοβαρότητα και με ειλικρίνεια».

"Για εμένα το πρωταρχικό το οποίο είναι προτεραιότητά μου είναι να εργαστούμε για το καλό του τόπου, κυρίως για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τη δική μας την παρουσία να στείλουμε μηνύματα ανανέωσης, μηνύματα εκσυχρονισμού. Ο ρόλος είναι δύσκολος. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλη πολιτική απαξίωση και θα προσπαθήσω στον βαθμό που μπορώ με τη δική μου παρουσία, με πάρα πολλή σεμνότητα, ταπεινότητα, να προσφέρω ό,τι μπορώ από άποψη της δικής μου τεχνογνωσίας, των δικών μου εμπειριών για να βοηθήσω την κοινοβουλευτική μου ομάδα, το κόμμα μου, αλλά ευρύτερα την κοινωνία", ανέφερε.

Ευχαρίστησε όσους την στήριξαν καθ' όλη την πολιτική της πορεία, την οικογένειά της και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ αναφέροντας πως προσδοκά «ότι θα εργαστούμε με όλους τους συναδέλφους στο κοινοβούλιο, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με ένα πνεύμα συνεργασίας και ειλικρίνειας».

Εξάλλου, στις δηλώσεις του ο κ. Σοφοκλέους εξέφρασε την ικανοποίησή του που ως άντρας είναι η μειοψηφία στη σημερινή διαδικασία ανανέωσης του κοινοβουλίου. «Πιστεύω ότι αυτό είναι θετικό και για τον τόπο και για τη δημοκρατία μας», είπε.

Απευθυνόμενος στους 7.217 ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν δίδοντάς του την ψήφο τους αλλά και σε όλους τους συμπολίτες του και κυρίως αυτού της επαρχίας Λευκωσίας, όπως είπε, ο κ. Σοφοκλέους τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους «για το καλό της Κύπρου μας, για το καλό της επαρχίας μας, για το καλό της παράταξής μας πάντα, να βρει την αύρα της ξανά βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της».

Ο κ. Σοφοκλέους είπε πως πραγματοποίησε την προεκλογική εκστρατεία του 2016 με τρεις βασικούς στόχους τους οποίους είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει. Ο πρώτος είναι να μπορέσουν να εκφραστούν οι παραγωγικές και οι δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου και οι νέοι. Η σιωπηλή πλειοψηφία που νιώθει ότι δεν αντιπροσωπεύεται. Αυτοί όλοι που δικαιούνται την ελπίδα και την προοπτική μιας καλύτερης ζωής στην Κύπρο, ανέφερε.

Ο δεύτερος, είπε, είναι να βοηθήσει όσο μπορεί για ένα σωστό και έντιμο συμβιβασμό στο εθνικό μας θέμα. Η ελπίδα και η προοπτική της λύσης του Κυπριακού δεν επιτρέπεται να χαθεί, πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως ο τρίτος στόχος είναι να σπάσει το αδιέξοδο μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας. «Αυτή η απόσταση που νιώθουν οι πολίτες απέναντι στους θεσμούς της πολιτείας μας πρέπει να σμικρυνθεί και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να νιώσουν οι πολίτες ότι οι θεσμοί μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους», σημείωσε.

«Με αυτές τις σκέψεις, πιστεύοντας ότι η πραγματική πολιτική είναι αλλιώς από αυτό που έχουμε συνηθίσει, μπαίνω στο κοινοβούλιο με πολύ αίσθημα ταπεινότητας και με πολύ συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης», ανέφερε.

Send to Facebook

Για τα στημένα

Η Αστυνομία έχει λάβει οδηγίες και προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην εξέταση και τις ανακρίσεις, που αφορούν στην υπόθεση των κόκκινων φακέλων, δήλωσε εκ νέου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος έχει συγκαλέσει το απόγευμα της Παρασκευής (17/01), στις 15:00 έκτακτη σύσκεψη για συζήτηση του θέματος,...

17/01/2020 16:08

Δυναμική συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό

«Δεν θα περάσει Υπουργέ» και «η νέα γενιά δεν σκύβει το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι», φώναξαν οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών από...

16/01/2020 14:56

Όσα είπε σε ομιλία του ο Ερντογάν

Το 2020 η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες υδρογονανθράκων στέλνοντας το ερευνητικό της πλοίο Ορούτς Ρέις το συντομότερο στις περιοχές που περιλαμβάνει η συμφωνία της με τη Λιβύη, δήλωσε Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Υποστήριξε ακόμη ότι σε εκείνες τις περιοχές νομικά χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και της Λιβύης δεν μπορούν να...

16/01/2020 14:50

Η υπόθεση σε σχολείο της Λευκωσίας είχε προκαλέσει σοκ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα διάφορες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτή των 4 ετών, σε 28χρονο φρουρό ασφαλείας, σε λύκειο της Επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς,...

16/01/2020 13:53

Το αγόρι αγνοείτο για 3 εβδομάδες

Το αγόρι αγνοείτο για 3 εβδομάδες και τελικά βρέθηκε νεκρό μέσα σε μια καμινάδα. Συγκλονίζει η ιστορία ενός 14χρονου ο οποίος είχε εξαφανιστεί για τρεις εβδομαδες και τελικά βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμινάδα γειτονικού σπιτιού που ήταν υπό ανακαίνιση. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει γνωστό γιατί το παιδί...

15/01/2020 17:35

Ανώτατο Δικαστήριο

Ενώπιον της πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου βρίσκονται οκτώ συνολικά αιτήσεις για ακύρωση ισάριθμων διαταγμάτων πρόσβασης σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που εξασφάλισε η Αστυνομία σε σοβαρές υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον Κακουργιοδικείων....

15/01/2020 17:19

Κόκκινοι φάκελοι και στημένα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης εξέδωσε γραπτή επιστολή για τα πιθανά στημένα παιχνίδια στο κυπριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αναλυτικά "Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως καταδικάζει την οποιαδήποτε μορφή χειραγώγησης, ή απόπειρας χειραγώγησης, ή επηρεασμού...

15/01/2020 17:18

Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της διάσκεψης

Στην σημερινή κυβερνητική ενημέρωση στο Βερολίνο συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στη γερμανική πρωτεύουσα. Ανάμεσα στα άλλα, τέθηκε και το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών που θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη για τη...

15/01/2020 16:10

Έλαβε εξουσιοδότηση από το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Ενέργειας να διαπραγματευτεί το καταστατικό του East Med Gas Forum, για την μετατροπή του σε διεθνή οργανισμό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Νομική Υπηρεσία. Όπως ανέφερε μετά το πέρας συνεδρίας του Υπουργικού, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, το απόγευμα...

15/01/2020 14:38

Άνοιξε ο δρόμος για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ

Τη συμπερίληψη πρόνοιας στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας ύψους €70 εκ. για κάλυψη τυχόν ελλειμάτων που πιθανόν να διαφανούν στην πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων μεταξύ ΟΑΥ και ΠΑΣΙΝ για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα για τα έτη 2021 και 2022, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός...

15/01/2020 12:48

Πως την έστησαν σε 24χρονο στην Πύλα

Στην Πύλα τρία άτομα κτύπησαν 24χρονο και του έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι και το αυτοκίνητο, όλα συνολικής αξίας 25 περίπου χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας 24χρονος από τη Λευκωσία μετέβη χθες το απόγευμα στην Πύλα για να πουλήσει το αυτοκίνητο του σε κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου. Όταν...

15/01/2020 10:48

Προκλητική και αντιπαραγωγική η συμφωνία

Ίδια δικαιώματα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα για νησιά και χερσαίες περιοχές, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης – «Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο» «Προκλητικό» και «αντιπαραγωγικό» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το μνημόνιο κατανόησης της Τουρκίας...

15/01/2020 10:46

Back to Top