Εξέφρασε θλίψη για την εξέλιξη ο Πρόεδρος
Παραιτήθηκε για λόγους ευθυξίας ο Γιαννάκης Παπαδούρης

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Γιαννάκης Παπαδούρης.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την βαθύτατη του λύπη για την εξέλιξη αυτή.

Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης, στο Προεδρικό Μέγαρο, της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, από τον ίδιο τον κ. Παπαδούρη, στην παρουσία Υπουργών και κοινοταρχών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πως "θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη μου λύπη γιατί όπως ο ίδιος με έχει ενημερώσει για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας υπέβαλε την παραίτησή του παρά τις έντονες αντιρρήσεις μου"

Ο Πρόεδρος Αναστασίαδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη, αλλά και θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Παπαδούρη, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια καταξιωμένη προσωπικότητα, για το έργο που έφερε εις πέρας, σημειώνοντας πως αυτός μέσω συγκεκριμένων δράσεων έδωσε διαχρονικά απτά δείγματα γραφής για την ευρύτερη περιοχή των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους.

Τόνισε ακόμη πως η πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων για τη σημαντική προσφορά του κ. Παπαδούρη στην πατρίδα μας.

Ο κ. Παπαδούρης ανέφερε, από την πλευρά του, μιλώντας κατά την παρουσίαση πως η παραίτησή του έγινε με γνώμονα το όφελος των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους.

Παραιτούμε λόγω ευθιξίας και αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά γιατί αυτή η στρατηγική που σχεδιάσαμε πρέπει να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, είπε ο κ. Παπαδούρης.

Είπε πως παραμένει στη διάθεση του γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και εξέφρασε ετοιμότητα να παρουσιάσει τα αληθή στοιχεία για όλα όσα του καταλογίστηκαν "για εμένα χωρίς εμένα", όπως είπε.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα του κ. Παπαδούρη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως ο κ. Παπαδούρης είναι ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας που η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα αφορά τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Ως κοινοτάρχης της άλλοτε ερειπωμένης και παρακμάζουσας κοινότητας του Καλοπαναγιώτη - όπως εξάλλου συμβαίνει με όλες τις ορεινές κοινότητες – τη μετέτρεψε μέσα από τις δράσεις του σε μια ακμάζουσα πρότυπο ανάπτυξης κοινότητα, ανέφερε.

Είπε πως χαίρεται γιατί μέσα από την ανάλυση της μελέτης διαφαίνεται ότι αυτή δεν έγινε για τον Καλοπαναγιώτη αλλά για όλες τις κοινότητες του Τροόδους με ένα σχεδιασμό που αφορά την ανάπτυξη του συνόλου των κοινοτήτων "που έχουν πολλή ανάγκη να φτάσουν τον Καλοπαναγιώτη στην προκοπή που παρουσιάζει αυτή η κοινότητα ως αποτέλεσμα και χάριν των πρωτοβουλιών και των δράσεων του Γιαννάκη Παπαδούρη".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας και του ιδίου προσωπικά προς τον Επίτροπο για την Εθνική Στρατηγική που παρουσιάστηκε σήμερα, το κόστος εκπόνησης της οποίας υπερέβη τις 750 χιλιάδες ευρώ "χωρίς την οποιαδήποτε επιβάρυνση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού το εν λόγω κόστος ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο κ. Παπαδούρης", όπως σημείωσε.

Τόνισε ακόμη πως για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του ο κ. Παπαδούρης δεν αποδέχθηκε την οποιαδήποτε αντιμισθία πλην του συμβολικού ποσού των 250 ευρώ κατά μήνα και τούτου για να είναι έγκυρη η συμφωνία διορισμού του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η διαμορφωθείσα στρατηγική αποτελείται από 14 ξεχωριστές μελέτες που καλύπτουν όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν την κάθε κοινότητα, την κάθε γεωγραφική περιοχή και το Τρόοδος στο σύνολό του «και όχι βέβαια την κοινότητα Καλοπαναγιώτη όπως ακούω και που όπως έχω αναφέρει, εξάλλου, αποτελεί ήδη πρότυπο ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στον «φίλο Γιαννάκη Παπαδούρη», ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βαθύτατή του λύπη «γιατί όπως ο ίδιος με έχει ενημερώσει για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας, που απόλυτα κατανοώ, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, παρά τις έντονες αντιρρήσεις μου».

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη και βαθιές ευχαριστίες «σε μια καταξιωμένη προσωπικότητα που εργάστηκε ως κοινοτάρχης Καλοπαναγιώτη και έφερε σε πέρας αυτό που αποκαλούμε αναπτυξιακό θαύμα αναβίωσης μιας ερειπωμένης ορεινής κοινότητας. Μιας προσωπικότητας που έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και μέσω συγκεκριμένων δράσεων έδωσε διαχρονικά απτά δείγματα γραφής για το όραμά του για την ευρύτερη περιοχή ανεξαρτήτως της κοινοτικής του καταγωγής».

«Αγαπητέ μου Γιαννάκη για άλλη μια φορά θέλω να σε ευχαριστήσω και να σε διαβεβαιώσω πως η πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων για τη σημαντική του προσφορά στην πατρίδα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Παπαδούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συνεργασία και την τιμή που του έκανε, καθώς και για την ευκαιρία που του έδωσε.

Αναφερόμενος στην υποβολή της παραίτησής του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Παπαδούρης σημείωσε πως αυτή "έχει γνώμονα το κοινό όφελος των ορεινών κοινοτήτων Τροόδους, πάνω από όλα, για τις οποίες εργάστηκα ανιδιοτελώς, με μοναδικό μου στόχο την αναβίωση και την ευημερία αυτού του πανέμορφου κομματιού της πατρίδας μας".

"Παραιτούμαι λόγω ευθιξίας. Αποχωρώ από τη θέση στην οποία μου εμπιστευθήκατε κ. Πρόεδρε, με το κεφάλι ψηλά γιατί αυτή η στρατηγική την οποία σχεδιάσαμε με όραμα και τεχνογνωσία και έχει εκπονηθεί, ενεργοποιώντας μια πολυπληθή επιστημονική ομάδα πρέπει να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα".

"Δηλώνω, όμως, πάντα παρών όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια και παραμένω στη διάθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων για ό,τι με χρειαστεί. Δηλώνω ότι από τώρα και στο εξής θα έχω τη δυνατότητα, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην υλοποίηση της Στρατηγικής, να παρουσιάσω τα αληθή στοιχεία σε όλα όσα μου καταλογίζονται και ακούστηκαν για εμένα χωρίς εμένα», κατέληξε ο κ. Παπαδούρης.

Send to Facebook

Λίγο πριν τις 7:00 το πρωί

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Κοκκινοτριμιθιάς. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 7:00 το πρωί σε σημείο μεταξύ της εξόδου προς Ανθούπολη και της εξόδου προς Αρχάγγελο.  Θύμα του νέου θανατηφόρου είναι 63χρονος από τη Ρουμανία,...

09/12/2019 12:32

Ευχές Προέδρου σε μαθητές και μαθήτριες

Τις ευχές του προς τους μαθητές που σήμερα παρακάθονται για πρώτη ημέρα στις εξετάσεις τετραμήνων , έδωσε με ανάρτηση του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικος Αναστασιάδης. «Καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες μας που σήμερα ξεκινούν τις εξετάσεις τους στον θεσμό των τετραμήνων», έγραψε ο Πρόεδρος...

09/12/2019 10:40

Κτύπησε και πάλι ο Εγκέλαδος

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 00:41 στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων, ή 310 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας, γνωστοποίησε με ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου...

09/12/2019 09:32

Βουλή

Αρχίζει σήμερα, με τις ομιλίες των Αρχηγών ή/και εκπροσώπων των κομμάτων, η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020. Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε ανακοίνωσή του στις 22 Νοεμβρίου, είχε αναφέρει ότι η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου. Σήμερα...

09/12/2019 09:27

Θα συναντήσει και τον Μπορέλ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου. Στο περιθώριο θα συναντηθεί με τον νέο Υπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Γιοζέπ Μπορέλ. Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι στο...

08/12/2019 15:57

Απόπειρα φόνου Έγκωμης

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 5 τα ξημερώματα λήφθηκε πληροφορία ότι ο αδελφός του θύματος της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στην Έγκωμη στις 3 Νοεμβρίου, βρισκόταν σε μπυραρία στην Οδό Ομήρου στην Λευκωσία μαζί με άλλους 30 ομοεθνείς του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει η Cyprus Times, στο ίδιο υποστατικό βρισκόταν πρόσωπο...

08/12/2019 12:19

Νέα πρόκληση Τουρκίας

Συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά η Τουρκία που με μια άκρως προκλητική ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών αργά το Σάββατο το βράδυ επιτίθεται ευθέως στην ελληνική κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή αποτέλεσαν όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας την Παρασκευή με αφορμή τη...

08/12/2019 12:17

Χειροπέδες σε έγκυο γυναίκα και έναν άντρα

Υπόθεση πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λάρνακας Δύο υποθέσεις πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λάρνακας, εναντίον δύο προσώπων, που είχαν μεταβεί χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού,...

08/12/2019 12:15

«Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματά μας»

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος διατρανώνει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης «Θα προασπίσουμε και το τελευταίο χιλιοστό εθνικού εδάφους, όπως δεσμευόμαστε από το Σύνταγμα, το οποίο ορκιστήκαμε να τηρούμε», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»,...

07/12/2019 19:59

Τέθηκε υπό κράτηση

Στη σύλληψη 15χρονου προχώρησε τα ξημερώματα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών και παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο. Συγκεκριμένα, γύρω στη 1.30π.μ. σήμερα, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, που διενεργούσαν...

07/12/2019 12:02

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο»

Για συνεχώς αυξανομένη τουρκική επιθετική πολιτική που στηρίζεται στην πολιτική των κανονιοφόρων έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 Ελλάδος με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις. Μάλιστα, ο κ. Κούσιος μίλησε για εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από τους Τούρκους, σημειώνοντας...

07/12/2019 11:29

Στην Πάφο

Δύο πρόσωπα, ηλικίας 31 και 28 ετών, συνέλαβε η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης καταστήματος και κλοπής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από ιδιοκτήτη πρακτορείου στοιχημάτων, στην Πάφο, στις 2 Δεκεμβρίου 2019. Σύμφωνα με την καταγγελία,...

07/12/2019 11:16

Back to Top